INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PETROLUL - VIKTORIA PLZEN, DE LA 21:00, PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

VIDEO Petrolul şi Viktoria Plzen, două echipe total diferite! Cine este românul din staff-ul cehilor şi care sînt echipele probabile

Articol de GSP - Publicat joi, 31 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 31 iulie 2014 15:17

Petrolul şi Viktoria Plzen se întîlnesc diseară în turul 3 preliminar al Europa League, pe stadionul "Ilie Oană", de la ora 21:00, în direct pe Digisport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

Dintre toate formaţiile româneşti calificate în această fază a competiţiei, "găzarii" par să fi dat de cel mai dificil adversar. Elevii conduşi de Duşan Uhrin jr., un antrenor care a trecut pe la Poli Timişoara şi CFR Cluj, sînt pregătiţi să dea totul pentru calificarea în play-off-ul Europa League.

"În meciul de mîine îmi doresc să nu pierdem, cel mai bun rezultat pentru noi ar fi să cîştigăm. Trebuie să fim foarte atenţi în apărare şi să le găsim punctul slab. Vom ataca pentru că dorim să marcăm. Petrolul este o echipă ofensivă, are jucători de atac foarte buni, Mutu, Teixeira, Tamuz sau Albin", a declarat Uhrin jr. la venirea în România, conform Mediafax.

Un lucru mai puţin ştiut este faptul că în staff-ul formaţiei din Cehia există şi un român, Dragoş Picu, antrenorul cu portarii de la Viktoria Plzen. Cei doi au avut primul contact în 2007, cînd Uhrin antrena Timişoara, iar Picu îi pregătea pentru fotbalul mare pe Costel Pantilimon şi Marius Popa.

Şi aşa cum îi stă bine unui club "naţionalist", Viktoria are lotul alcătuit doar din jucători cehi şi slovaci, fiind asemănător cu cel al lui Athletic Bilbao, care are doar jucători născuţi în Ţara Bascilor. De partea cealaltă, Petrolul are fotbalişti aduşi de pe tot mapamondul, adunînd 12 naţionalităţi diferite.

Deşi par două echipe total diferite, ele se aseamănă la frumuseţea atmosferei pe care suporterii ambelor formaţii o creează.

Echipele probabile:

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Hoban, Fanchone - L. Marinescu, De Lucas - Priso, Ad. Mutu, Teixeira - Tamuz
Rezerve: Bolboaşă, Nepomuceno, Satli, Nkoyi, Albin, Gerson, Morar
Antrenor: Răzvan Lucescu

Plzen: Kozacik - Reznik, R. Hubnik, Prochazka, Limbersky - Hrosovsky, Horvath - Petrzela, Vanek, Pilar - Bakos
Rezerve: Bolek, Hejda, Horava, Tecl, Kovarik, Stratil, D. Kolar
Absenţi: Rajtoral, Chrien (accidentaţi)
Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Arbitru: Anthony Taylor
Asistenţi: Gary Beswick, John Brooks (toţi din Anglia)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
cristian_u
cristian_u  •  31 Iulie 2014, 18:48
Postat de ipocritul pe 31 Iulie 2014, 17:19

Ce vorbesti ma , Petrolul a aparut prin anii 50.

poate 20...

cristian_u
cristian_u  •  31 Iulie 2014, 18:48
Postat de juliusmad pe 31 Iulie 2014, 18:29

rivalitate intre petrolul si Steaua?? traiesti in trecut corcodel. uita-te tu mintenas cate titluri de campioana are Steaua, cate cupe ale romaniei, cate supercupe, cate cupe europene, cate finale, semifinale europene. ce rivalitate poate exista intre Steaua si cealalta echipa???

ce zici tu acolo sunt furaciuni 90%., deci nu avem o rivalitate... Voi rivalizati doar cu dinamo la acest capitol.

juliusmad
juliusmad  •  31 Iulie 2014, 18:29
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

rivalitate intre petrolul si Steaua?? traiesti in trecut corcodel. uita-te tu mintenas cate titluri de campioana are Steaua, cate cupe ale romaniei, cate supercupe, cate cupe europene, cate finale, semifinale europene. ce rivalitate poate exista intre Steaua si cealalta echipa???

Vezi toate comentariile (13)
Comentează