INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - MOLDE 2-0

VIDEO Stăpînii fiordurilor » Steaua s-a impus şi în meciul cu Molde (2-0) şi e tot mai aproape de primăvara europeană

Articol de - Publicat vineri, 26 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 26 octombrie 2012 01:51

Steaua a dominat spectaculos şi a cîştigat fără efort meciul cu Molde.

Toate bancurile despre norvegieni şi fotbal, bancuri care dacă nu există ar trebui inventate, s-au adeverit în meciul cu Steaua. Molde este, într-adevăr, cel mai slab adversar din grupa roş-albaştrilor. Pentru divertismentul celor aproximativ 44.000 de spectatori, echipa lui Reghecampf s-a străduit să-şi facă singură meciul cît de cît dificil. Care-i farmecul dacă marchezi din prima?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Tănase, spaima vikingilor
Sub răpăiala caldă a aplauzelor, steliştii au început promiţător, cu o bară a lui Latovlevici (2). Trioul Tănase-Rocha-Rusescu s-a pus treptat în mişcare şi doar reflexele de portar de hochei ale lui Soderberg au evitat un scor-fluviu în primul sfert de oră. Flancul stîng al norvegienilor a cedat aproape fără luptă şi i-a lăsat pe stelişti să exerseze schemele de biliard în careu.

Cu 44.000 de fani cîntînd şi strigînd, 44.000 de perechi de palme care ar topi şi aisbergurile, parcă nu-ţi vine să te mai retragi în apărare. Nu că ar fi fost vreo urgenţă. Cu excepţia unui şut mai curajos, din 18 metri, Tătăruşanu s-a plictisit ca un turist japonez la Polul Nord.

Au tras la poartă şi fundaşii
Publicul a cerut spectacol, Steaua l-a oferit: o ocazie pe minut. Tănase i-a lansat cînd pe Rocha (12), cînd pe Rusescu (23). Tot pentru plăcerea publicului, Chipciu a trimis furtunos din careu, iar Simonsen a respins de pe linia porţii.

Nu golul plutea în pînza luminoasă a Arenei Naţionale, golurile pluteau. Şi au venit. După ce şi Szukala şi-a antrenat şutul pe poartă, să fie toată lumea mulţumită, o "foarfecă" a lui Chiricheş, din 11 m, l-a învins, în fine, pe Soderberg (31).

Chiar şi aşa, portarul lui Molde a făcut meciul vieţii în Europa. Chiar şi după ce, două minute mai tîrziu, Latovlevici a trimis în joacă, ras cu pămîntul, din 18 metri, un balon expediat de Rusescu, tot în joacă, în plasă. Jucătorii lui Solskjaer nici n-au văzut pucul.

Apără Tătă. Dar n-are ce!
Repriza a doua s-a derulat după acelaşi scenariu, ceva mai relaxat. La 2-0 pe tabelă, fanii au trecut elegant peste engleza îndoielnică a traducătoarei de la staţie. N-au mai fluierat. Tănase a ratat un penalty (58), Soderberg a plonjat eroic. Meciul carierei pentru el.

Iar pentru Steaua, antrenamentul cu public al sezonului european. Ocaziile roş-albaştrilor s-au rărit, entuziasmul s-a domolit, urmează şi altfel de meciuri. Nici o ocazie clară dinspre advesari, evident încurcaţi de starea dezgheţată a terenului şi de dimensiunile mingii. Nu e norocul Stelei, nu e banc, e globalizare, fotbalul pentru toţi.

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE

532216-caseta-steaua-molde-2-0.jpg

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (54)
tigruzzu
tigruzzu  •  27 Octombrie 2012, 05:34
Postat de addy. pe 26 Octombrie 2012, 10:03

bv steaua,suntem 60-70% calificati,frumos joc,frumos public,dusmanii mor de ciuda dupa cum vad...recunoasteti ca steaua joaca cel mai frumos fotbal din romania...si este cea mai buna,o sa vina si dinamo ca vad ca au prins aripi sa vad dupa ce ii bate steaua ce o sa mai zica.FORZZA STEAUA!!! MEREU SUPERIOI !!! SPRE 24 ~_~

Cum, mă? Mereu SuperOI? :-)))) Hă-hă-hă! Dar știam!... OI, nu glumă!

lysergide
lysergide  •  26 Octombrie 2012, 12:25

Felicitari Stelei pentru victorie cat si CFR-ului pentru egal(desi se putea mai mult,o victorie :) ).Restu e cancan.Frustrarile sunt MARI si e de inteles.

vaalah
vaalah  •  26 Octombrie 2012, 11:52
Postat de adrian84 pe 26 Octombrie 2012, 11:04

Acea echipa under 21 va dadea 3 boabe lejer. Aveti experienta: -1986 17 Nentori Tirana (Albania) 1997 Knattspyr. Reykjavik (Islanda) 2007 Elsborg (Suedia) 2008 NEC Nijmegen (Olanda) 2011 Vorskla Poltava (Ucraina)

FC RUȘINEA ROMÂNIEI 1948 ar trebuie sa nu mai joace deloc în cupele europene, face România de rușine și nu aduce puncte ! Istoria lor este un lung sir de umilințe internaționale ! MIAU MIAU

Vezi toate comentariile (54)
Comentează