INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AC MILAN - CSU CRAIOVA

VIDEO Superpoveste! Milan, fan oltean pe San Siro. "Am vopsit stâlpul din centrul satului în roșu și negru. Tata, interist, a fost supărat 2 luni pe mine!"

Dănoiu (stânga) și stâlpul din povești, locul în care consătenii lui se adună încă să schimbe povești despre fotbal
Dănoiu (stânga) și stâlpul din povești, locul în care consătenii lui se adună încă să schimbe povești despre fotbal

Articol de , - Publicat luni, 31 iulie 2017 01:38

Claudiu Mihai Dănoiu, 36 ani, este un oltean din Giurgița, Dolj care și-a dus pasiunea la extrem: acum două decenii, a vopsit stâlpul din centrul satului în roșu și negru, iar joi, deși cu inima împărțită, va susține de pe San Siro "diavolul" milanez (joi, ora 21:45, PRO TV și livetext pe GSP.ro)

EXTRA: Stâlpul a fost revopsit în albastru și negru de către un fan Inter, Dan. Și, apoi, la ideea Primăriei, în albastru și alb, pentru Universitatea :)

"Povestea e reală. Deși nu am dovezi, nu aveam aparate foto pe atunci. La Giurgița, satul Hoarca, Dolj, ne strângeam zeci de băieți de aceeași vârstă, unii dintre copii veniți doar la bunici.

Am vopsit stâlpul din mijlocul satului în roșu și negru. Eram mare fan Milan de-atunci, de la 16 ani. Martori mi-s toți sătenii. Unii dintre ei încă acolo, unii plecați din țară. Puteți să mergeți să verificați. Eu sunt acum la Bologna, stabilit aici, în Italia. Joi sunt la meci", a început Dănoiu povestea sa.

Am vrut să verificăm tot ce a spus Dănoiu. Și am reușit. Odată intrați în sat, toți vecinii fanului Milan au confirmat povestea!

 
Rivalitate AC MIlan - Inter în Giurgița, Dolj

Superpoveste! A vopsit un stâlp în culorile rossonerilor, dar sătenii interiști l-au revopsit în culorile lui Inter --------->>>>>>> http://bit.ly/2ubiVet

Posted by Gazeta Sporturilor on 31 Iulie 2017

45
de kilometri este distanța dintre Craiova și Giurgița, comună aflată pe drumul dintre Segarcea și Băilești

DIN MILAN ÎN INTER. ȘI APOI, CRAIOVA!

Totuși, istoria stâlpului e mult mai complexă. Deși acum nu mai păstrează decât mici urme de vopsea.

"Un prieten din sat, Dan, suporter Inter, s-a supărat și a revopsit stâlpul. Bine, nu de tot. A înlocuit culoarea roșie cu albastrul, cât să fie ca Inter.

Dar nici el n-a avut succes. A venit primarul de-atunci și a dat cu alb peste negru, să fie alb-albastru, ca Universitatea Craiova!", se amuză, la două decenii distanță, Dănoiu.

2.883
de locuitori are comuna Giurgița, conform recensământului din 2011

TATĂL, INTERIST, A STAT DOUĂ LUNI SUPĂRAT!

Nu doar unii dintre prietenii lui Dănoiu țin cu marea rivală. Și tatăl acestuia este interist convins!

"Am o poveste amuzantă cu el. Prin 2004, AC Milan a bătut incredibil Interul, 3-2, după ce fusese 2-0 la pauză pentru ei.

La ultima reușită, golul lui Seedorf de la mare distanță, am fost atât de încântat încât m-am urcat, în fața tatei, pe masa localului în care vedeam meciul. S-a supărat atât de tare încât n-am mai vorbit două luni de zile!".

 "Sunt și fan Craiova, dar pasiunea pentru Milan e mult prea mare. Țin cu ei de pe vremea lui Weah, apoi am fost poreclit Șevcenko. Semănam cu el când jucam fotbal. Aveam și tricou cu el. Așa mi-a rămas, <Șeva>"Claudiu Mihai Dănoiu, suporter AC Milan din Dolj

 "TOTUL E ADEVĂRAT, FĂCUSE ȘI STEMA!"

Consătenii lui Dănoiu au rămas surprinși să afle că știm de poveste. "Da, e pe bune, dar a trecut multă vreme de atunci! E un stâlp-simbol pentru sat, ne strângem mereu pe lângă el, e un fel de Poiana lui Iocan din Moromeții.

Nu doar că Dănoiu vopsise totul în roșu și negru, dar a făcut și stema lui AC Milan pe stâlp! Mai mult, i-a mai îmbolnăvit pe câțiva băieți din sat, printre care pompierul Claudiu Dăncilă, să țină cu Milan", povestesc oamenii din Giurgița.

 

Joi, aceștia vor ține cu CSU Craiova. "Chiar dacă nu ne calificăm", sunt pesimiști aceștia, vorbind despre meci de pe o bancă de rezerve pusă chiar în vatra satului. De pe San Siro, prietenul lor Claudiu va "trage" cu adversara, AC Milan.

Partida dintre AC Milan și CSU Craiova va avea loc joi, pe 3 august, de la ora 21:45, pe PRO TV și liveTEXT pe GSP.RO. În tur, la Severin, italienii s-au impus cu 1-0 (R. Rodriguez 44)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
redshow
redshow  •  31 Iulie 2017, 17:04

Bine ca nu si-a vopsit gainile si carnetul de ajutor social...

bakunin
bakunin  •  31 Iulie 2017, 12:54
Postat de para.para pe 31 Iulie 2017, 09:41

Daca nu merg gigistii de la hartia asta sa vopseasca stalpul in rosu si albastru, tot degeaba.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicab
gicab  •  31 Iulie 2017, 12:31
Postat de para.para pe 31 Iulie 2017, 09:41

Daca nu merg gigistii de la hartia asta sa vopseasca stalpul in rosu si albastru, tot degeaba.

Prima data a fost rosu și negru, apoi albastru negru, primarul a schimbat negrul cu alb di e alb albastru... rezulta ca gesepistii au de schimbat albul cu roșu și va fi rosu albastru și le rămân banii

Vezi toate comentariile (5)
Comentează