INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VARDAR SKOPJE - ROSENBORG

VIDEO Un fotbalist crescut de Hagi a reușit pasa serii în Europa League

Nikolov are numărul 10 la Vardar // FOTO: Reuters
Nikolov are numărul 10 la Vardar // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 07 decembrie 2017 23:15

Macedoneanul Boban Nikolov (23 de ani), crescut de Hagi la Academie, a reușit o fază de excepție la meciul din această seară pe care echipa sa, Vardar, l-a jucat în Europa League cu Rosenborg. 

Acesta a orchestrat faza în urma căreia echipa sa a deschis scorul, reușind un assist de zile mari: i-a pasat elegant, cu umărul, brazilianului Ytalo, care a îndeplinit o simplă formalitate.

VIDEO cu faza

Rosenborg a egalat până la pauză, iar scorul final a fost 1-1. 

Boban Nikolov a fost crescut între 16 și 21 de ani în curtea "Regelui" Hagi.

În vârstă de 22 de ani, mijlocașul central a fost achiziționat de Hagi la 16 ani, în 2010, la un an după lansarea Academiei. Până atunci jucase la Bregalnica Stip, în orașul natal, fiind ochit de Gică la un turneu la Brașov.

În 2012, Boban a refuzat naturalizarea, iar un an mai târziu a debutat pentru "tineretul" Macedoniei. Are deja 3 selecții și pentru naționala de seniori, marcând un gol într-o victorie cu Liechtenstein (3-0), în luna martie a acestui an. În plus, acesta a fost prezent în această vară, alături de naționala U21 la CE din Polonia. 

În prezent, Nikolov evoluează la Vardar, alături de care are deja două titluri și o Supercupă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează