INTERNATIONAL  »  INEDIT  »  CM 2018

Candidatura SUA pentru organizarea unui nou CM de fotbal, susţinută de Schwarzenegger pe YouTube

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iunie 2009 00:00

Guvernatorul statului american California, Arnold Schwarzenegger, a lansat pe YouTube un mesaj prin care susţine candidatura SUA la găzduirea unei noii ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal, după cea din 1994, anunţă presa britanică.

"Am jucat şi eu fotbal în Austria şi astfel am înţeles importanţa pe care o au sportul, camaraderia, disciplina şi fair-play-ului. Fotbalul este cel mai popular sport din lume, iar Campionatul Mondial este cel mai important eveniment sportiv la nivel mondial.  Am încredere că statul California este pregătit să-şi asume acest rol.

Voi munci mult pentru a readuce Campionatul Mondial de Fotbal în Statele Unite. Credeţi-ne: cu toţii vă vrem înapoi. Toţi vrem să auzim de la Comitetul Executiv FIFA cum vor spune: ", sunt cuvintele prin care Schwarzenegger militează pentru un nou "Mondial" american. 

Printre argumentele aduse de Schwarzenegger în favoarea candidaturii SUA se numără popularitatea în creştere a fotbalului în rândul americanilor, numai în California fiind înregistraţi peste 330.000 de jucători.

Pentru a-şi transmite mesajul, guvernatorul de California s-a folosit şi de contul său de Twitter, unde sunt contabilizaţi peste 250.000 de fani ai celui care făcea furori în seria "Terminator".

Alături de SUA, alte opt ţări şi-au depus candidatura pentru găzduirea ediţiilor din 2018 sau 2022 ale Campionatului Mondial de Fotbal.

Următoarea ediţie a competiţiei va fi găzduită de Africa de Sud, în 2010, iar cea din 2014 se va desfăşura în Brazilia. 

Vezi clipul care îl are ca protagonist pe Schwarzenegger

NewsIn

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
 •  06 Iunie 2009, 18:46

Ce dreq ati pus fata lu' ratatu ala care vrea sa para Arnold .. spurcatii dreq ,e greu sa puneti poza cu adevaratu` Arnold ? fmm de ratati

savibratescu
savibratescu  •  06 Iunie 2009, 16:38
Postat de pe 06 Iunie 2009, 16:33

CM,2.018.ROMANIA.Sustzin Candidatura ROMANIEI,de a Organiza CM-CUPA MONDIALA,CAMPIONATUL MONDIAL de FOOTBOLL 2.018.ROMANIA.Finala Mare ,la BUCURESTI,Finala mica,la CONSTANTZA.POPORUL ROMAN-DAC, o Merita din Plin.Asa sa ne ajute Dumnezeu.Amin.

CM.2.018.ROMANIA.

 •  06 Iunie 2009, 16:36

Pare sa fie el the Governator cand era mai tinerel....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează