INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING 1-5

OPINIE // 5 întrebări după dezastrul FSCB - Sporting 1-5 » Cum l-a anihilat Dică pe Alibec în startul reprizei secunde + de ce se mai cer sfaturi de la Olăroiu?

Articol de - Publicat joi, 24 august 2017 10:01

FCSB a pierdut meciul cu Sporting, 1-5, din play-off-ul Champions League, marea miză a verii pentru roș-albaștri. GSP a pregătit 5 întrebări după partida de aseară:

1. De ce a întârziat intrarea lui Gnohere?

La pauză, Dică l-a scos pe Budescu, nerefăcut, și l-a introdus în mod surprinzător pe Florin Tănase, cel care a avut o evoluție ștearsă. Deși FCSB avea nevoie să atace, Dică a mizat târziu pe Gnohere, introdus abia în minutul 60. Această mutare a dus la o scădere în jocul lui Alibec și al echipei. Atacantul a coborât de multe ori pentru a lua mingi, ajungând să îndeplinească rolul lui Budescu, asta în timp ce în careul advers nu era niciun stelist, iar atacul suferea. Abia când a fost forțat de golul portughezilor, Dică l-a introdus pe Gnohere, în jurul minutului 60. De ce?

2. O fi vorba de ligă, dar ce faceți cu galeria de județeană?

Fanii steliști au umplut Arena Națională, fiind 50.000 de suporteri. Dar atitudinea a lăsat de dorit. Fanii și-au încurajat echipa în anumite momente din prima repriză, dar după minutul 65, când scorul era 1-3, au început să plece de la stadion, fără să își mai susțină favoriții. În plus, deși meciul era unul extrem de important, fanii au preferat ca în multe momente să-i huiduie pe jucători, în special pe Gabi Enache, care a răbufnit la finalul meciului: "N-au ce face acasă și vin să-l critice pe Enache".

3. De ce au întârziat transferurile?

FCSB a început campania europeană cu doi fundași centrali, Bălașa și Larie. Cei doi au jucat bine în unele momente, dar în meciul de aseară, perechea Larie - Momcilovici a fost un dezastru absolut. Cei doi fundași centrali au jucat slab, gafând la fiecare gol. Becali a adus doi fundași centrali, Artur Jorge și Bogdan Planici, și pe Dragoș Nedelcu, cel care poate evolua și el ca fundaș. Totuși, acești trei jucători au fost aduși mult prea târziu și nu au putut fi folosiți în cupele europene, deși patronul susținea sus și tare că îl interesează doar Liga Campionilor. Dacă aceștia veneau mai repede, poate echipa lui Dică se pregătea acum de tragerea la sorți a grupelor Champions League. În plus, Coman și Benzar ar fi fost și ei două variante excelente pentru dubla cu Sporting. De ce au venit când nu se mai putea conta pe ei?

4. Unde e tactica, Dică?

Antrenorul FCSB-ului a fost foarte preocupat să le amintească tuturor cât de intens pregătește tactic partida cu Sporting. Chiar a vorbit cu Olăroiu, această eminență din umbră pentru echipa roș-albastră. Dică a și explicat după înfrângere: "La pauză le-am dat mai multe indicații tactice jucătorilor!". Asta e oarecum ironic, fiindcă repriza a doua a fost catastrofală. FCSB a jucat fără căpătâi, haotică și lipsită de perspectivă. Deci unde au fost acele nestemate precizări tactice ale lui Olăroiu? Și unde a fost strategia studiată a lui Dică?

5. Unde este Mihai Stoica?

Directorul sportiv al celor de la FCSB a fost extrem de vocal după calificarea în play-off, după meciul tur și înainte de duelul de marți seară. Totuși, imediat după finalul partidei, MM a fost dat dispărut. Acesta nu a mai postat pe facebook nicio ironie la adresa rivalelor Dinamo și CFR și nici nu a mai dat declarații euforice, preferând să nu mai fie în prim-plan. Am putea crede că cinci goluri pot însemna o lecție spre reținere și bun-simț. Dar știm noi mai bine.
Later edit: MM a apărut pe facebook: "Noi ne pregătim pentru încă #celpuțin 6 meciuri în Europa, alții văd Europa #doar când merg spre Afumați. Pe dreapta".

4
este nota primită de Dică după meciul cu Sporting, în timp ce Jorge Jesus a primit 8 în caseta tehnică a Gazetei

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (138)
1662531363757775
Adrian Dorin  •  25 August 2017, 10:09

Sunt mandru intotdeuna cand un roman castiga ceva..in " confruntarile " internationale !! Nu ma prea pricep la fotbal ( am jucat vre-o zece ani in ligile inferioare si am fost arbitru vre-o 3 ani ) si doar ma uit si eu la meciurile televizate si commentariile specialistilor ! La Steaua , Domnl Becali face ce stie cel mai bine , AFACERE ! In prima repriza Enache a facut cateva greseli grave....intr-a doua repriza...din cate am vazut si am auzit eu...n-a mai facut nici o greseala...( ca n-a mai atins mingea ) Cum sa-l ti-i 90 de minute intr-un meci atat de important pe teren ? ? SA-L VANDA ? .macar sa-si ceara scuzze....zecilor de mii de oameni care au platit biletele....la meci !

braveheartro
braveheartro  •  25 August 2017, 09:10

Greșit, se pregătesc de #celpuțin 6 umilințe în Europa.

montgomerry
montgomerry  •  25 August 2017, 00:12
Postat de Solomon Neagu pe 24 August 2017, 19:55

"Pertinente intrebarile dar si la obiect",insa se vede ura dinamovista si placearea de a pierde Steaua,din aceasta redactie ! Perdono neicusorilor dar nu voi mai citi acest site care il serveste pe Negoita fatis !!!!

Ar trebui sa primesti un premiu, pentru ca esti poate unicat cand sustii aberatia cu gsp-ul dinamovist.

Vezi toate comentariile (138)
Comentează