INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  APOEL - VIITORUL, AZI, ORA 20:00, TVR2, GSP.RO

APOEL - VIITORUL // "Nu faceți poze aici!" » Corespondență din Nicosia: FOTO Hagi, fani și adversari pe strada împărțită între greci și turci

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2017 14:35

Capitala Ciprului, Nicosia, acolo unde Viitorul Constanța joacă pentru calificarea în ultimul tur înainte de grupele UEFA Champions League, e împărțită nu doar geografic și istoric, ci și înaintea partidei de diseară (ora 20:00, TVR2, GSP.ro)

*** Corespondență din Nicosia de la Ionuț Coman ***

"Sunteți din Constanța? Senzațional, de acolo este și soția mea! Eu sunt fan Omonia. Toți vom ține cu Hagi diseară! APOEL e o echipă avantajată, e motivul pentru care a luat o mulțime de titluri în ultima vreme. Multă baftă!", e prima impresie de la Nicosia. Taximetristul care ne ia de la aeroport introduce un laitmotiv. Orice fan Omonia este, automat, fan Viitorul.

Ne recomandă, pentru această dimineață, strada Lidras. E principala "pietonală" din capitala Ciprului. Aduce aminte de Bucureștiul anilor 2000, cu un plus adus de palmieri. Și un checkpoint controversat.

"ROMÂNII ACCEPTĂ SALARII DE 7-800 DE EURO"

Pentru că Nicosia este împărțită între partea greacă și cea turcă. Poți intra în Lefkoșa, așa cum o numesc turcii, doar cu buletinul. Iar localnicii ciprioți nici măcar nu stau la "graniță".

"One Cyprus" sau "Ultima Capitală Divizată", mesajele pictate pe ziduri, spun totul despre părerea oamenilor în legătură cu anomalia din Nicosia.

"Nu faceți poze aici!", strigă un vameș turc la vederea aparatului foto. Și oamenii de dincolo, din Nicosia de Nord, sunt mai reci. Pe telefon intră mesaj de "bine ați venit în Turcia", puținii greci te îndeamnă să arunci telefonul.

Totul se schimbă când etnicii turci aud de Hagi. Și ei, ca suporterii Omoniei, vor ține, diseară, cu Viitorul. 

Alături de români. Sunt mii de conaționali la muncă în Nicosia. "Acceptă salarii de 7-800 de euro la care noi nici nu ne uităm", spune, de la o ceainărie, unul dintre meseni.

untitled

20.000de fani sunt așteptați, diseară, pe stadionul GSP din Nicosia la meciul APOEL - Viitorul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
bakunin
bakunin  •  02 August 2017, 18:13
Postat de vyyllyy pe 02 August 2017, 15:33

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1425838917717550
John Milne  •  02 August 2017, 17:15
Postat de vyyllyy pe 02 August 2017, 15:33

***

Pana si Viitorul a ajuns in CL . Rusinea insolventa aka Fc Pamant de Flori aka Rusinea Pesedista asteapta de 50 de ani. Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

luciann
luciann  •  02 August 2017, 16:48
Postat de saviola3_4 pe 02 August 2017, 15:29

se putea sa nu apara si un sustinator al reginei blaturilor word wide, dinamo bucresti 1948 s.a pai cum sa nu, ciorba merge, proiectul creste...

Doar Rinamo Bucuresti "umfla" numarul de spectatori! :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează