INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHELSEA

Asul din mînecă » Ce avantaj major are Chelsea dacă o întîlneşte pe Atletico Madrid în semifinalele Ligii

Thibaut Courtois într-o intervenție la Neymar, foto: reuters
Thibaut Courtois într-o intervenție la Neymar, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 10 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 aprilie 2014 12:06

Trupa lui Jose Mourinho a trecut de PSG şi speră să se califice în a treia finală de Liga Campionilor din istoria clubului. Portughezul are motive pentru care să spere că, în semifinale, îi va ieşi în cale Atletico Madrid
Belgianul Thibaut Courtois a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Atletico Madrid în dubla cu Barcelona, însă portarul în vîrstă de 21 de ani nu va putea evolua contra echipei de pe Stamford Bridge, dacă extragerea de vineri îl va readuce pe Mourinho în Spania. De ce? Courtois este jucătorul lui Chelsea, este împrumutat de trei ani la Atletico şi are o clauză specială în contract, care îi interzice să apere împotriva lui Lampard&Co!

Anticipînd calificarea lui Atletico, Jose Mourinho s-a asigurat că intră în graţiile belgianului, anunţînd în presa britanică faptul că îl aşteaptă pe Courtois să îl înlocuiască în poarta "albaştrilor" pe Petr Cech. Courtois a închis poarta lui  Atletico Madrid, care este singura echipă din această ediţie de Liga Campionilor care nu a simţit gustul înfrîngerii, încasînd doar 5 goluri.

Cum Courtois nu poate să joace împotriva lui Chelsea, Atletico ar fi nevoită să apeleze la Dani Aranzubia, un portar în vîrstă de 34 de ani, care a mai trecut pe la Athletic Bilbao şi Deportivo. Atletico află vineri echipa împotriva căreia va evolua în prima semifinală de Ligă din ultimii 40 de ani. Pentru a vedea evoluţia echipei lui Diego Simeone, video aici.

Împrumutul lui Courtois expira în iunie, anul acesta, dar cotidianul spaniol AS a anunţat că belgianul va mai rămîne un an pe Vicente Calderon, condiţia lui Chelsea pentru prelungirea împrumutului fiind ca jucătorul să semneze un nou contract cu "albaştrii", valabil pînă în 2018.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
xnread
xnread  •  10 Aprilie 2014, 22:16
Postat de thedronius pe 10 Aprilie 2014, 21:57

Da, cum te cheama, Gheorghe Clop?

Ma refeream la unul dintre numele mici(cele care-ti sunt date de acord comun de catre parinti) fiind similar unuia dintre cele trei purtate de catre respectivul antrenor german.

thedronius
thedronius  •  10 Aprilie 2014, 21:57
Postat de xnread pe 10 Aprilie 2014, 14:06

Klopp este la randu-i un bun tehnician dar sansa nu i-a suras.Merita mai mult avand o logica fotbalistica debordanta .Imi pare rau de tizul meu(unul din nume avandu-le si eu).

Da, cum te cheama, Gheorghe Clop?

terentesititina
terentesititina  •  10 Aprilie 2014, 17:42

Ba da' ziarisit sinteti, nu gluma! Cu scrisul, piua-ntii, recunosc. Cu cititul mai greu. Poate mai incercam odata? Is apasati voi aici: ://www.football365.com/news/21554/9258072/Courtois-Wouldn-t-Play ( speranta fiind ca bunghiti voi engleza, cit de cit). Pe scurt: Courtois n'are nici o clauza potrivit careia nu poate apara importiva lui Chelsea, dupa cum schelalaiti voi in nestirea voastra amuzanta. Exista insa o clauza dupa cate Atletico trebuie sa-i plateasca lui Chelsea ca la £4 miloane pentru fiesce meci importiva lui Chelsea in care apara Courtois pentru Atletico. Vine £8 miloane pentru doua meciuri, mai bine apara gradinarul...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează