INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

Azi are loc tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor » Steaua ar putea peste un adversar mai slab ca Strømsgodset!

Steaua ar putea să joace iar contra polonezilor de la Legia, pe care roș-albaștrii i-au eliminat sezonul trecut, după 1-1 și 2-2
Steaua ar putea să joace iar contra polonezilor de la Legia, pe care roș-albaștrii i-au eliminat sezonul trecut, după 1-1 și 2-2

Articol de - Publicat vineri, 18 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 iulie 2014 23:04

Roş-albaştrii îşi vor afla astăzi adversara din turul următor, dar multe echipe par chiar mai accesibile decît norvegienii învinşi miercuri de Steaua cu 1-0.

Campioana României a cîştigat la limită, 1-0, manşa tur din Norvegia contra lui Strømsgodset şi nu pare să aibă emoţii în ceea ce priveşte calificarea. Azi, de la ora 13:00, elevii lui Gâlcă vor afla cu cine vor juca în turul 3 preliminar în cazul în care trec de norvegieni.

Posibilii adversari din acest tur par mai slabi ca formaţia scandinavă. Debrecen, HJK Helsinki, Ventspils sau Qarabag nu pot avea pretenţii în faţa Stelei, echipă care are 10 calificări consecutive în grupele competiţiilor europene.

Chiar şi formaţiile cu nume de pe această listă nu sînt de speriat. Legia Varşovia s-a chinuit cu irlandezii de la St. Patrick's, 1-1 pe teren propriu, egalînd în minutul 90. Slovan Bratislava a învins la limită acasă pe The New Saints, 1-0, iar Partizan s-a distanţat de amatorii din Feroe de la HB Tórshavn abia în repriza secundă.

Problemele pentru Steaua apar în play-off, ultimul tur înainte de intrarea în grupe. În afara de Sheriff Tiraspol, toţi posibilii adversari sînt foarte tari: Sparta Praga, Dinamo Zagreb, Ludogoreţ sau Maccabi Tel Aviv.

Meciurile din turul 3 preliminar vor avea loc pe 29-30 iulie şi pe 5-6 august, iar în cazul în care Steaua va fi eliminată va juca în play-off-ul Europa League.

Posibili adversari pentru Steaua în turul 3
Echipa Scor în tur
Zrinjski (Bosnia) / NK Maribor (Slovenia) 0-0
Legia Varşovia (Polonia) / St. Patrick's (Irlanda) 1-1
Partizan Belgrad (Serbia) / HB Tórshavn (Feroe) 3-0
Cliftonville (Irl. de Nord) / Debrecen (Ungaria) 0-0
Slovan Bratislava (Slovacia) / The New Saints (Ţara Galilor) 1-0
Dinamo Tbilisi (Georgia) / Aktobe (Kazahstan) 0-1
Malmo (Suedia) / Ventspils (Letonia) 0-0
Qarabag (Azerbaidjan) / Valletta (Malta) 1-0
Rabotnicki (Macedonia) / HJK Helsinki (Finlanda) 0-0
Aalborg (Danemarca)

 

Top 5 cote de piaţă adversari
1. Partizan Belgrad 22,9
2. Legia Varşovia 20,6
3. NK Maribor 11,85
4. Malmo 11,3
5. Debrecen 11,2

* cotele sînt cele oferite de transfermarkt.de şi sînt în milioane de euro

32,95 milioane de euro este cota de piaţă a Stelei conform transfermarkt.de, iar Strømsgodset are o cotă de 12,2 milioane de euro

Top 5 coeficient UEFA adversari
1. NK Maribor 16.200
2. Legia Varşovia 15.275
3. Partizan Belgrad 14.825
4. Debrecen 10.325
5. Slovan Bratislava 8.700

39.451 este coeficientul UEFA al Stelei, iar Strømsgodset are un coeficient de 4.855

Intră şi Astra în cărţi
Azi, de la ora 14:00, se trag şi meciurile din turul 3 preliminar al EL, acolo unde România poate avea trei echipe: Astra, Petrolul şi CFR, dacă ultimele două trec de Flamurtari, respectiv Jagodina. Doar CFR va fi cap de serie şi va putea juca împotriva unor echipe ca Asteras Tripolis, Vojvodina Novi Sad sau Ermis Aradippou. Astra şi Petrolul pot da peste nume grele ca Olympique Lyon, PSV Eindhoven, Viktoria Plzen, Real Sociedad sau Dinamo Moscova, în timp ce Atromitos, Elfsborg sau Rijeka par cei mai accesibili adversari.

Decizii pentru Ucraina şi Israel
Din motive ce ţin de securitatea echipelor, Comitetul de Urgenţă al UEFA a decis ieri ca în Israel să nu se dispute nici un meci din cupele europene. Cluburilor israeliene li s-a cerut să propună stadioane din afara ţării lor pentru meciurile de pe teren propriu. În plus, echipele din Ucraina au primit dreptul de a organiza meciuri în patru oraşe: Odesa, Kiev, Lviv şi Dnipropetrovsk. Mai mult, din cauza tensiunilor apărute în ultima perioadă între Ucraina şi Rusia, UEFA a hotărît ca echipele din cele două ţări să nu se poată întîlni între ele în tururile preliminare!

"Calificarea nu e jucată!"
Selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, i-a transmis un mesaj lui Gâlcă, dar şi jucătorilor stelişti, prin intermediul DolceSport: "Steaua a avut un început greoi în această perioadă, chiar şi în amicale. Au avut noroc că au cîştigat în Norvegia, era foarte importantă victoria pentru ei. În acest moment sînt favoriţi, avem toate şansele asupra noastră, dar să ştie că nu sînt deja calificaţi. La meciul retur trebuie să fie concentraţi la cel mai înalt nivel, să nu se mai joace cu ocaziile, pentru că norvegienii sînt nişte adversari periculoşi".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
spectatorul
spectatorul  •  18 Iulie 2014, 10:43
Postat de soseta.ucigasa pe 18 Iulie 2014, 10:10

daca-i asa de simplu de ce nu reusesc ba si altii??? aud?

Ei pot, dar nu vor, ar fi prea banal...

alexbibirica1
alexbibirica1  •  18 Iulie 2014, 10:32

Steaua are aceeasi meteahna ca si in meciurile cu dinam7 insolventa bucuresti ... in meciul retur din cupa romaniei ... au scapat de 10 ori spre poarta adversa si a ratat cu seninatate ... s-a terminat 1-1 ... labili psihic acesti ratangii

soseta.ucigasa
soseta.ucigasa  •  18 Iulie 2014, 10:10
Postat de andrei.33 pe 18 Iulie 2014, 09:16

Ma amuza cum flutura marea performanta de calificari consecutive din tururi preliminare de parca te premiaza cineva ca incepi sa joci in iulie cu echipe pe care nici nu le poti pronunta.

daca-i asa de simplu de ce nu reusesc ba si altii??? aud?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează