INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REZULTATE

Bilanț după meciurile celor cinci echipe românești din preliminarii: FCSB e singura care ține steagul sus » Ce urmează pentru fiecare

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 august 2017 00:02

Cumva așteptat, prin prisma investițiilor masive și a așteptărilor mari ale finanțatorului Gigi Becali, FCSB e singura echipă românească dintre cele cinci prezente în tururile preliminare din Liga Campionilor și Europa League care s-a calificat mai departe. 

Celelalte patru au plătit însă tribut unor trageri la sorți infernale, dar și lipsei de experiență și discrepanței imense dintre bugetele lor și cele ale adversarelor. 

LIGA CAMPIONILOR

FCSB - Viktoria Plzen 2-2 (Kremecik '64 /  Bălașa '27, Teixeira '71, F. Tănase '76, Alibec '79 p.)
Viktoria Plzen - FCSB 1-4 (Kremecik '64 /  Bălașa '27, Teixeira '71, F. Tănase '76, Alibec '79 p.)

FCSB s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor după ce a învins-o pe Viktoria Plzen (2-2 la București, 4-1 în returul din Cehia). Steliștii au dovedit că au un lot superior cehilor, mult mai multă experiență și, indiferent de schimbarea numelui, continuă să fie o echipă care are un cuvânt greu de spus în meciurile europene. 

Pentru roș-albaștri urmează play-off-ul Ligii, acolo unde pot da peste adversari extrem de dificili, precum Sevilla, Napoli, Liverpool, ȚSKA Moscova, Sporting Lisabona. 

Tragerea la sorți e azi, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO

Viitorul - APOEL 1-0 (Cr. Ganea '75)
APOEL - Viitorul 1-0, 4-0 după prelungiri (Carlao '54, Merkis '93, de Camargo '94, Efrem '105+1)

Campioana României nu a reușit să treacă de prima participare din istorie în preliminariile Ligii. În ciuda unui meci tur bun cu echipa cipriotă, lipsa de experiență a tinerilor jucători ai Viitorului s-a simțit în meciul retur, unde echipa dobrogeană a fost surclasată. 

Echipa lui Hagi va juca în play-off-ul Europa League, unde poate da peste adversari net superiori: Zenit St. Petersburg, Dinamo Kiev, Ajax, Athletic Bilbao, Fenerbahce, AC Milan, Viktoria Plzen, Salzburg, Club Brugge, PAOK Salonic, Ludogoreț, FK Krasnodar, BATE Borisov, Everton, Legia Varșovia, Marseille, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Austria Viena, Midtjylland, Partizan Belgrad, Braga/Panathinaikos. 

Tragerea la sorți e azi, de la ora 14:00, liveTEXT pe GSP.ro 

Începutul modest de campionat și elimimarea din preliminariile Ligi pun însă la îndoială capacitatea echipei lui Hagi de a se mai lupta la titlu. 

EUROPA LEAGUE

Dinamo - Athletic Bilbao 1-1 (Laporte '24 / Rivaldinho '55)
Athletic Bilbao - Dinamo 3-0  (Raul Garcia '24, 29, Aduriz 86

La prima participare în Europa după cinci ani, "câinii" rămân doar cu amintirea reprizei secunde fulminante din meciul tur. Echipa lui Contra, neîntărită cu adevărat nici în acestă pauză competiționașă,  și-a arătat însă din nou evidentele sale limite. 

Formația roș-albă speră că se va lupta la campionat, însă la nivel de lot și investiții e departe de contracandidatele FCSB și CFR Cluj. 

CSU Craiova - AC Milan 0-1 (R. Rodriguez '44)
AC Milan - CSU Craiova 2-0 (Bonaventura '9, Cutrone '54)

Echipa lui Devis Mangia nu s-a făcut de râs în partida cu AC Milan, dar nici nu a contat prea mult în cele 180 de minute, diferența dintre loturile celor două echipe fiind imensă. Deși au încasat doar trei goluri în cele două meciuri, impresia generală pare că formația lui Montella nu s-a întrebuințat prea mult în "dubla" cu echipa olteană. 

Craiovenii rămân cu speranța că vor face un campionat bun, obiectivul declarat al echipei fiind clasarea pe podium .

Astra - Oleksandria 0-0
Oleksandria - Astra 1-0 (Zaporojan '43)

Devastastă de plecările masive din ultimele 12 luni, giurgiuvenii au pierdut, total meritat, calificarea în disputa cu echipa ucraineană Oleksandria. 

Echipa antrenată de Edward Iordănescu are mult de muncit în cazul în care vrea să prindă play-off-ul, fosta campioană a României arătând carențe mari pe toate posturile. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (107)
1663755793951448
Costi Costinel  •  04 August 2017, 16:54
Postat de Daniel Irimescu pe 04 August 2017, 10:30

Performanta performanta dar nu in orice conditii !! Uita de mine . Nu intimplator cele doua mari galerii s-au apropiat sufleteste de csa steaua bucuresti . Ba toata istoria ati fost o natie de oportunisti . Toata incepind de la mica unire . SA MA SSCUZE CEI CARE NU AU FOST , NU SUNT ASA SI NU VOR FACE COMPROMISURI NICIODATA . CIT DESPRE PERFORMANTA ? PERFOMANTA A FOST NUMAI INAINTE DE 22 DECEMBRIE CIND 3 ECHIPE ROMANESTI JUCAU 6 SEMIFINALE DIN CELE MAI IMPORTANTE COMPETITII EUROPENE . MAI DISCUTAM PE 16 !PA !

*** ... ca sa aveti si voi despre ce vorbi , trebuie sa va intoarceti in istorie zeci de ani . sunteti jalnici , " doar dinamo bucurest si reta rdatii sustinatori" !!! *** , Steaua e singura care conteaza

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentinn10
valentinn10  •  04 August 2017, 13:57
Postat de Daniel Irimescu pe 04 August 2017, 10:30

Performanta performanta dar nu in orice conditii !! Uita de mine . Nu intimplator cele doua mari galerii s-au apropiat sufleteste de csa steaua bucuresti . Ba toata istoria ati fost o natie de oportunisti . Toata incepind de la mica unire . SA MA SSCUZE CEI CARE NU AU FOST , NU SUNT ASA SI NU VOR FACE COMPROMISURI NICIODATA . CIT DESPRE PERFORMANTA ? PERFOMANTA A FOST NUMAI INAINTE DE 22 DECEMBRIE CIND 3 ECHIPE ROMANESTI JUCAU 6 SEMIFINALE DIN CELE MAI IMPORTANTE COMPETITII EUROPENE . MAI DISCUTAM PE 16 !PA !

Iar esti beat, du-te bai frate si te culca si mai si mirosi a nespalat, fugi la cusca, fuuugi...

andrei.f
andrei.f  •  04 August 2017, 10:57

Aşa cum am pronosticat demult, Steaua va fi singura echipă românească prezentă în cupele europene, posibil EL . Celelalte echipe sunt fix-pix !

Vezi toate comentariile (107)
Comentează