INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - FCSB

Corespondență din Portugalia // FOTO Cu sufletul împărțit în vulcanul alb-verde » Atmosferă incendiară în Lisabona! Un fan a venit din New York pentru FCSB

FOTO: Raed Krishan +8   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 15 august 2017 22:26

Sporting Lisabona și FCSB se duelează într-o atmosferă vulcanică pe "Jose Alvalade", în play-off-ul Champios League. (Vezi aici detalii)

Mai multe sute de români care trăiesc în Portugalia au venit pe ”Jose Alvalade”. Mulți țin cu Steaua și au venit în tricouri roș-albastre. Alții au scandat pentru Sporting. Și au avut tricouri alb-verzi

Mai sunt câteva ore până la meci și Lisabona e conectată total. " Sporting - Steaua, în această seară, pentru un loc în Champions League", se anunță în difuzoare la fiecare stație de metrou. Iar fanii lusitani se apropie de arenă. Trei dintre ei sunt îmbrăcați în negru, tricoul lui Sporting de deplasare. Toți au pe spate numele Rito. "Ei sunt fiii mei, Joao și Pedro. Eu sunt Filipe. Ați venit să ne admirați echipa? 2-0, noi!", râde tatăl. Filipe, ce coincidență! Filipe Teixeira joacă și el! Titular.

Doru e în roșu. Socrul, în verde

La stadion sunt mulți români. Dar nu veniți din țară, ci dintre cei stabiliți în Portugalia de multă vreme. Lângă o tarabă cu suveniruri ale "leilor" găsim doi români. Doru și socrul său, Ovidiu. Sunt din Suceava, însă locuiesc de 16 ani la Cascais, 30 de kilometri de Lisabona. Doru are tricoul Stelei cu vechea emblemă, Ovidiu e în verde, cu sigla lui Sporting. Se fotografiază cu un fular dedicat acestui joc: Sporting - Steaua B. De la București.

"Peste o sută stau în peluza Stelei"

"Noi suntem steliști", spune Doru. "Numai că, trăind aici de atâția ani, ne-am atașat și de Sporting. Și sufletul nostru e împărțit azi. Ținem cu Steaua pentru că suntem români și cu Sporting pentru că am devenit pe jumătate portughezi".

Puțin mai sus, o mulțime de suporteri ai gazdelor așteaptă pe scări să se deschidă arena. Printre ei, un grup mare de români. "Peste o sută dintre noi stau în zona destinată galeriei Stelei, la peluza opusă celei a ultrașilor lui Sporting", ne anunță Teodor. "Tu nu vei fi acolo, ești dinamovist", se amuză altul. Așa e, alt grup de români are bilete printre susținătorii gazdelor! Și sunt echipați în alb-verde de sus până jos.

A venit de la New York pentru FCSB

Descoperim aproape de barurile ultrașilor Juventude Leonina doi compatrioți speciali. "Am sosit cu fiul meu de la New York pentru acest meci. Iubim Steaua". Laur are tricoul roșu cu sigla nouă, a lui FCSB. Nu-i e teamă de ultrași. Trece cu băiatul direct printre ei. Nimeni nu reacționează.

Marius Niculae, ovaționat

Îi lăsăm în urmă și intrăm pe stadion. Când jucătorii noștri ies la încălzire, portughezii-portughezi fluieră. Românii-portughezi aplaudă. Marius Niculae e la colțul terenului, ovaționat de întreaga arenă. Vorbește în limba lui Pessoa cu crainicul. "Astăzi, Sporting va câștiga", e convins fostul campion al "leilor".
Mai sunt câteva minute. Începe imnul lui Sporting și tot stadionul îl cântă. Dar ceea ce urmează e cu adevărat impresionant. "Pelo meu Sporting", cântecul reinterpretat după "My Way" al lui Frank Sinatra, cutremură "José Alvalade". Steagurile alb-verzi acoperă tribunele. E ca un vulcan.

Au dispărut în furia alb-verde

Fanii gazdelor sar de bucurie când văd jucătorii. Însă fluieră imnul Champions League. Au un lung război cu UEFA. Apoi, încep să cânte, să bată din tobe și să aplaude furibund. "Sporting, Sporting, Sporting!". Doar atât se aude. Fanii roș-albaștri au dispărut în nebunia alb-verde.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
stoichkov8
stoichkov8  •  16 August 2017, 02:51

"Sporting, Sporting, Sporting!". Doar atât se aude. Fanii roș-albaștri au dispărut în nebunia alb-verde"

crisangrg
crisangrg  •  16 August 2017, 00:17

Liniste?! Nici un troll p-aici?

bakunin
bakunin  •  15 August 2017, 23:54
Postat de khal_37 pe 15 August 2017, 23:08

marius nicolae, ***, cel care ***, ii cara echipamentul *** lui Cristiano Ronaldo pe cand acesta juca la Sporting.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează