INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - FCSB, MARȚI, 21:45, PROTV, DOLCE ȘI LIVETEXT GSP.RO

Corespondență din Portugalia » Totul despre tactică în 4 puncte: unde poate profita FCSB în meciul cu Sporting

Articol de , - Publicat duminica, 13 august 2017 00:01

Roș-albaștrii nu au de ce să le fie teamă marți. Atmosfera e impresionantă pe Alvalade, dar jocul lui Sporting, lipsit de luciditate în atac, nu sperie. Vineri, a smuls o victorie: 1-0, în minutul 86, din penalty. 

FORMULĂ DE JOC

Coentrão va fi titular
Pentru că, momentan, experimentatul Fábio Coentrão nu poate rezista la 3 meciuri consecutive într-o săptămână, antrenorul Jorge Jesus l-a menajat cu Setúbal, dar el va fi titular marți. În centrul liniei mediane, Battaglia va juca sigur. Lângă el, Adrien sau Bruno Fernandes. În atac, nu ar fi exclus ca Doumbia să-l înlocuiască pe Podence. Intrarea în joc a lui Doumbia, acum, a oferit mai multă variație jocului ofensiv și i-a creat mai mult spațiu lui Dost.

FAZA DE APĂRARE

Scurt și compact pe faza defensivă
Vineri, defensiva alb-verde nu a avut nicio grijă, pentru că Setúbal a ignorat atacul! Totuși, stoperii Coates și Mathieu sunt destul de rigizi, putând fi depășiți prin combinații rapide. Când pierde mingea, Sporting stă foarte sus, departe de propria poartă, o echipă scurtă și compactă, cu apărare în linie. Încearcă să lase cât mai puține culoare de pătrundere și să recupereze iute balonul prin această comprimare a spațiului. Pe faza ofensivă, rămân să asigure ariergarda cei doi stoperi și închizătorul Battaglia.

20de centrări au dat jucătorii lui Sporting vineri, în primele 30 de minute, 75 la sută fiind nereușite

28de atacuri au lansat alb-verzii cu Setubal în prima repriză, dar portarul advers nu a avut nicio paradă

FAZELE FIXE

Dost stă în ofsaid
La loviturile libere indirecte din apropierea careului, Bas Dost stă intenționat doi metri în ofsaid, păcălind apărarea adversă. Când executantul e aproape de minge, olandezul reintră în zona jocului sau se retrage și face loc înalților stoperi, Coates și Mathieu. Fazele fixe sunt bătute puternic și cu mult efect. În funcție de piciorul cu care se centrează, mingea e trimisă cu efect spre poartă (și atunci oamenii din careu îi prelungesc sau schimbă ușor traiectoria) sau spre interiorul careului, pentru ca finalizatorii lansați să modifice direcția, imprimând forță dublă loviturii.

PORTARUL

A ieșit sub minge la centrare
Rui Patrício, 29 de ani, titular și în "naționala" Portugaliei, e înalt și experimentat, în mod normal, un punct important de sprijin al echipei lui Jorge Jesus. Vineri însă, a greșit la o centrare banală, punând în pericol "leii" la 0-0! În prima repriză, un balon lung trimis de Setúbal în suprafața de pedeapsă a gazdelor l-a surprins pe Patrício. A ieșit sub minge. Un atacant abil ar fi putut profita de acea eroare. În cele din urmă, goalkeeperul și-a reparat greșeala.

ALTE ARTICOLE DIN EDIȚIA DE AZI

GSP a analizat-o pe Sporting: FCSB nu are de ce să se teamă în meciul de marți
Declarații măgulitoare la adresa lui Dinamo: "Joacă cel mai frumos fotbal din Liga 1"
Povestea fraților greci Markos și Georgios Gakos, crescuți de FCSB, care apără porțile rivalelor timișorene ASU Poli și Ripensia
Dan Petrescu regretă revenirea în fotbalul românesc: "Îmi vine să plec!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
raj.kapoor
raj.kapoor  •  13 August 2017, 12:18
Postat de crapatot pe 13 August 2017, 00:47

go Sporting give them 7 :)))

Doar şapte ? Eh, în sfârşit, bune şi-alea !

fcsb.86
fcsb.86  •  13 August 2017, 08:25

Doar cand vedem lotul lui Sporting de 195,90 Mil. € ne ia ameteala....

sexilian
sexilian  •  13 August 2017, 07:16

sculati putinari,loviti cloapete,nu atipiti,EUROPA va urmareste,nu puteti,nu va prezentati,trufia tzantzareasca v-a fi tavalita,asteptam sa NE SIMTEM BINE,brbrbrbr

Vezi toate comentariile (4)
Comentează