INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STROMSGODSET - STEAUA, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Costel Gâlcă e îngrijorat înaintea meciului cu Stromsgodset: "Mai greu de atît nu putea fi!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 15 iulie 2014 21:23

Gâlcă e chinuit înaintea startului său în Champions: crede că a dat peste cel mai greu adversar posibil şi-l încurcă absenţele, Gardoş accidentat şi Popa incert.

- Domnule Gâlcă, ce fel de echipă e Stromsgodset?
- O formaţie cu un fotbal foarte ofensiv. Chiar m-a surprins cînd am văzut-o live. Fossum şi Junior sînt mijlocaşii din faţa apărării şi au răbdare la construcţie, iar fundaşii laterali urcă foarte mult.

- Va fi primul meci în Champions League. Aveţi emoţii?
- Nu am emoţii. Am mai fost întrebat şi înainte de Supercupă. Nu am. Dar e un meci important pentru noi toţi, pentru club, e vorba despre foarte mulţi bani în această competiţie.

- E important că se joacă pe un gazon artificial?
- L-am testat pe 6 iulie, cînd am fost aici şi am asistat la un meci din campionat. E diferit de cel natural, dar un fotbalist trebuie să joace pe orice suprafaţă.

- Adi Popa va fi în echipă?
- Să vedem cum se va mai simţi pînă la meci. Pe Gardoş nu-l forţez. La fel ca în cazul lui Popa, las să decidă el cînd se simte bine şi poate juca.

- E mai tare Stromsgodset decît a fost Vardar, pe care a întîlnit-o Steaua în aceeaşi fază în ediţia trecută?
- Am văzut-o pe Vardar doar în meciurile cu Steaua. Cu siguranţă, acum am picat cu cel mai bun adversar posibil.

- Nu e ciudat să aveţi adversar un copil de 15 ani?
- Odegaard e foarte important pentru Stromsgodset, un fotbalist de mare viitor. Cînd are mingea, se vede că ştie bine ce are de făcut.

"Am mai spus asta şi repet: Steaua are nevoie de jucători, de achiziţii! Jucăm în multe competiţii, ne trebuie întăriri. Nu depinde de mine, depinde de ce se doreşte la club" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

"O partidă interesantă, împotriva unui adversar pe care îl vom trata cu maximă seriozitate. E clar, norvegienii au avantajul terenului, ei sînt obişnuiţi cu el" (Claudiu Keşeru, atacant Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Zboară toată noaptea
Steaua nu va rămîne în Norvegia după finalul meciului. Echipa se va întoarce la Bucureşti chiar la noapte. Charterul va decola din Oslo la miezul nopţii şi va ateriza pe "Henri Coandă" în jurul orei 4:30 dimineaţa. Următorul meci al roş-albaştrilor e programat sîmbătă seara, în deplasare, în optimile de finală ale Cupei Ligii, cu învingătoarea din meciul Rapid - CSU Craiova, confruntare care se va disputa astă-seară în Giuleşti. Returul Stelei cu Stromsgodset e programat miercurea viitoare, pe Arena Naţională.

Keşeru despre puştiul-minune
Atacantul Stelei, reîntors în fotbalul românesc după 10 ani petrecuţi în primele două ligi din Franţa, a vorbit aseară despre Martin Odegaard, mijlocaşul de doar 15 ani şi jumătate al celor de la Stromsgodset. "L-am văzut în cîteva jocuri, chiar pare un jucător interesant, bun. Mă gîndesc că am debutat şi eu destul de deveme, pe la 16 ani şi jumătate, dar atunci nu prea aveam noţiuni tactice. Mă gîndeam mai mult la ce să fac cu mingea, cînd o aveam, cînd n-o aveam era mai greu fiindcă mă fura jocul", a spus Keşeru.

Doar 4.000 de spectatori
Deşi capacitatea stadionului e foarte mică, arena Marienlyst avînd numai 8.000 de locuri, organizatorii estimează că vor veni foarte puţini spectatori diseară: "Vor fi în jur de 4.000 de oameni, mai mulţi nu". O explicaţie ar putea fi faptul că foarte mulţi locuitori sînt plecaţi în vacanţă, în străinătate. Steaua va miza pe o galerie de aproape 100 de fani, veniţi atît din alte oraşe ale Norvegiei, cît şi pe români din Danemarca şi Suedia.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
inexistentus
inexistentus  •  16 Iulie 2014, 16:29

Batem fara probleme si in deplasare si acasa.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  16 Iulie 2014, 15:41

Daca Gilca e speriat si spune ca a dat peste cel mai dificil adversat adica despre o echipa de care nu a auzit nici dracu pana acum, e clar ca nu e un antrenor stapan pe el ! Pai daca ii bate pe no name astia inseamna ca petrec o saptamana ! Cred ca isi pregateste terenul pentru un eventual esec !

wishmaster
wishmaster  •  16 Iulie 2014, 15:21
Postat de ortega pe 16 Iulie 2014, 10:15

Bă prostule , deci dacă nu ții cu oaya , gata ! Ești turc , tătar sau mai știu eu ce conlocuitor ... Ei bine , eu mă pyșh pe 5tiaua voastră , țin cu stromboleții și poate-s mai român de 10 ori ca tine behăitor împuțit ... Turma voastră-i albaneză , papagalule ...

dap ... curat rroman esti, bre ... de-ala cu jinjiile vinete! mai da-te-n slo de aripel, nu te mai pysha pe oaie, baga-n pungi cu ziploc si tine-l la rece ca vine meciul cu Steaua si te prinde fara rezerve strategice ... :D

Vezi toate comentariile (19)
Comentează