INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - AKTOBE, MIERCURI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Costel Gâlcă şi-a schimbat discursul înainte de meciul decisiv cu Aktobe: "Vom domina şi vom cîştiga la zero!"

Articol de - Publicat luni, 04 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 03 august 2014 20:04

Pentru returul cu Aktobe, "principalul" din Ghencea anunţă un stadion plin, dar şi faptul că echipa sa nu va mai repeta prestaţia mediocră din Kazahstan, de acum o săptămînă


Steaua mai are la dispoziţie ceva mai mult de 48 de ore pentru a pregăti meciul care o poate duce în play-off-ul Champions League, returul cu Aktobe, programat miercuri seară, pe Arena Naţională, de la 20:30.

Chiar dacă rezultatul din tur păstrează încă suspansul în privinţa numelui echipei care va merge mai departe, Costel Gâlcă a avut un discurs atipic faţă de modul în care a prefaţat pînă acum celelalte dispute ale Stelei, indiferent că a fost vorba despre Europa sau competiţiile interne.

"Meciul cu Aktobe? Vă spun ceva, cred că sigur noi vom fi cei care vom marca primii miercuri. Apoi, o să vedeţi că o să înscriem mai mult decît am făcut-o în deplasare, cînd jocul nu ne-a prea ieşit, dar chiar şi aşa am dat două goluri. Vom domina meciul, sper să ne facem jocul nostru de pase, să ne creăm ocazii şi să nu avem nici cea mai mică emoţie", a spus Gâlcă, neînvins cu Steaua în oficiale.

Mai mult, tehnicianul a făcut şi o previziune referitoare la asistenţa de miercuri. "Ştiu că s-au vîndut foarte multe bilete, din ceea ce mi-au spus oamenii din club, stadionul va fi aproape plin. Asta nu înseamnă presiune în plus pentru noi, ci motivaţie suplimentară. Deci trebuie să fim şi mai buni miercuri, fanii ne vor da putere", a adăugat Gâlcă. Pînă acum, noul antrenor nu a avut parte la nici un meci de o arenă plină.


5 din cele 7 meciuri oficiale disputate de Steaua sub comanda lui Gâlcă s-au terminat cu victorie, celelalte două fiind remize


"Cu Craiova am făcut un meci nu bun, ci foarte, foarte bun. Asta e Steaua pe care o vreau eu, să reacţionăm imediat după ce recuperăm mingea, să ne sufocăm adversarul şi să cîştigăm clar. Asta am făcut şi cred că trebuia să-i batem mai rău"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

Aşa era tactica lui Reghe
Fostul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, era un tehnician care apela aproape de fiecare dată înaintea meciurilor foarte importante la astfel de discursuri superoptimiste. Poate cel mai bun exemplu e cel de după turul cu Ajax, scor 0-2 la Amsterdam, în "16"-imile Europa League. "Cred în calificare. Pînă la retur, voi încerca să-i fac să creadă şi pe jucători ceea ce cred eu. 2-0 nu e imposibil de întors, trebuie să facem totul la retur pentru a trece de Ajax", a spus atunci Reghe. Ce a urmat în manşa a doua? Un meci formidabil realizat de Steaua, 2-0 după 90 de minute, 2-0 şi după prelungiri, iar la penalty-uri olandezii au pierdut.

Şi Gazzaev e războinic
După victoria din campionat, 2-0 sîmbătă cu Taraz, penultima clasată, antrenorul lui Aktobe, rusul Vladimir Gazzaev, a fost întrebat la conferinţa de presă despre meciul cu Steaua şi a oferit mai multe declaraţii interesante:
- "Urmează pentru noi un meci de totul sau nimic. Marea mea mulţumire e că progresăm de la meci la meci. Am mai avea nevoie de ceva timp pentru a ajunge la nivelul maxim, dar miercuri seară avem acest meci mare cu Steaua şi trebuie să ne sacrificăm pentru a trece mai departe"
- "Nu vreau să ne plîngem că jucăm din 3 în 3 zile, toate echipele care sînt în cupele europene au acest program, deci chiar dacă n-am odihnit pe nimeni cu Taraz, vreau să cred că toţi fotbaliştii mei vor fi recuperaţi pentru meciul cu Steaua"
- "Mergem la Bucureşti pentru a bate Steaua. Asta le-am spus jucătorilor, asta le-am cerut, pentru asta vom juca. Voinţă avem, să vedem dacă o să şi putem realiza această calificare"
- "Muldarov s-a accidentat, de-asta l-am şi schimbat, dar medicul mi-a spus că sînt şanse mari să fie recuperat pentru meciul cu Steaua"

De azi, biletele sînt la case
Începînd din această dimineaţă, de la ora 10:00, la casele stadionului Arena Naţională, suporterii Stelei care nu şi-au achiziţionat bilete online pot găsi tichete de acces pentru meciul retur cu Aktobe. Au mai rămas disponibile în jur de 20.000, după ce pe Internet s-au dat aproape 25.000, iar alte 5.000 sînt obligaţii ale clubului. Preţurile variază între 10 şi 15 lei, la peluze, pînă la 20-60 lei, la tribuna a II-a, şi chiar mai scumpe, în zona VIP ajungînd să fie şi 150 de lei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
drdr3
drdr3  •  04 August 2014, 15:55

Multa bafta Galca. Suntem alaturi de voi! Hai Steaua!

khal_37
khal_37  •  04 August 2014, 15:09
Postat de dora pe 04 August 2014, 14:16

Mai era unul care se lauda ca o sparge pe Schalke acasa...si s-a ales praful si pulberea...

du-te ma si te culca...

dora
dora  •  04 August 2014, 14:16

Mai era unul care se lauda ca o sparge pe Schalke acasa...si s-a ales praful si pulberea...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează