INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LUDOGOREŢ - STEAUA, MIERCURI, 21:45, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cu Ludogoreţ ar putea intra portarul corijent! Steaua nu ştie dacă-l va putea folosi pe Giedrius Arlauskis în retur

Articol de GSP - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 24 august 2014 22:52

Florin Niţă, posibilul înlocuitor al lui Miko, e de un an în Ghencea şi a prins doar 6 meciuri. La ultimele trei apariţii, a fost notat în Gazetă o dată cu 4 şi de două ori cu 5. La Sofia ar fi cel mai important joc din cariera de pînă acum a goalkeeperului de 27 de ani

Accidentarea lui Arlauskis, din minutul 37 al partidei cu Ceahlăul, a devenit grija principală a steliştilor. Nu e clar încă dacă lituanianul, afectat de probleme ale muşchilor aductori, va putea fi OK pînă miercuri. Gâlcă va hotărî în funcţie de evoluţia medicală a goalkeeperului titular. În cazul în care Arlauskis va mai simţi dureri, locul din poartă o să fie luat de Florin Niţă.

Un meci de senzaţie, tocmai cu Steaua
Portarul adus în vara anului trecut de la Chiajna, gratis, l-a înlocuit pe Arlauskis şi în jocul cu Ceahlăul, din momentul în care balticul s-a accidentat şi a solicitat să fie schimbat. Mutării "Niţă în loc de Arlauskis" i-a urmat golul lui Vlad Achim, reuşita care a asigurat victoria nemţenilor. Florin nu a gafat la golul încasat, dar utilizarea lui din start la Sofia se anunţă una riscantă pentru Steaua. Pentru că nici istoricul lui Niţă, nici prestaţiile sale recente nu îl încurajează pe Gâlcă.

Rezerva e departe de valoarea titularului şi nici nu a mai evoluat vreodată într-o partidă atît de importantă precum va fi cea de miercuri. Punctul maxim al carierei lui Niţă s-a consumat în 2012, în Cupa României. Chiar împotriva "militarilor", el a prins o seară formidabilă, Concordia a scos un 0-0 după 120 de minute şi s-a calificat în urma executării loviturilor de departajare. Performanţa i-a atras atenţia lui Reghecampf.

Serie de gafe
Laurenţiu l-a adus pe Florin de la Chiajna la Steaua, în vara lui 2013, ca să aibă o rezervă pentru Tătăruşanu. El nu a fost în nici un moment un concurent serios pentru Ciprian în prima jumătate a anului şi nu constituie un rival de calibru nici pentru Arlauskis. Dar s-a mai apelat la Niţă. A prins 6 meciuri în Liga 1 de cînd a semnat cu roş-albaştrii, cu tot cu cele 53 de minute din partida cu Ceahlăul, 0-1. De trei ori a fost notat cu 6 în Gazetă. La ultimele trei apariţii, nu a ajutat echipa niciodată!

A luat 4 pentru prestaţia dintr-un 2-2 cu Pandurii, apoi 5 la 2-2 cu Oţelul şi iar 5 sîmbătă, după eşecul cu nemţenii. O serie de meciuri proaste cum Niţă a mai prins de cîteva ori şi la Concordia. În 2013, mai des i-a "îngropat" decît i-a salvat pe ilfoveni: o dată a primit nota 3, de două ori a luat 4 şi de trei ori s-a ales cu nota 5!

Ilie Stan, antrenorul de atunci al Chiajnei, era disperat din cauza formei dezastruoase a portarului cu care Steaua ar putea să meargă miercuri la Sofia.


"Dacă aş fi rămas eu, Niţă ar fi fost titularul Stelei. Îl cunosc bine şi aveam încredere suficientă ca să mizez pe el în toate meciurile importante"
Laurenţiu Reghecampf, fost antrenor al Stelei

Unul e de un milion, celălalt e gratuit
Arlauskis e mai tînăr cu un an decît Niţă, 26 are lituanianul şi 27 românul. Parcursul pe care l-a bifat fiecare dintre ei pînă în acest moment confirmă diferenţa de valoare. Arlauskis s-a vîndut în 2010 de la Unirea Urziceni la Rubin Kazan pentru un milion de euro, Niţă nu a costat bani niciodată, a fost tranzacţionat numai gratuit, de la Chiajna la Steaua. Ce borne au parcurs portarii Stelei pînă în acest moment:
- în 2007, cînd Arlauskis era transferat de la Siauliai, din Lituania, la Unirea Urziceni, pentru 150.000 de euro, Niţă era rezervă la Chiajna, o nou-promovată în L2.
- Arlauskis a cîştigat campionatul cu Unirea în 2009, cu 30 de apariţii între buturi, unul dintre oamenii cei mai importanţi din formaţia lui Dan Petrescu. Niţă prindea 15 meciuri în eşalonul secund pentru Concordia.
- Rubin l-a achiziţionat în 2010 pe "Arla" pentru un milion de euro. Balticul a prins rar un loc în echipa rusă în 4 ani petrecuţi acolo. Un interval de timp în care Niţă a promovat cu Chiajna în Liga 1 şi a fost, de obicei, titular în poarta trupei din Ilfov. În vara lui 2013, Steaua l-a achiziţionat gratuit, după ce îi expirase contractul cu Concordia.
- Lituanianul a trecut la Steaua în vara aceasta şi a devenit imediat titular, în locul lui Tătăruşanu şi în faţa lui Florin.

Tănase îşi revine
Gâlcă primeşte şi o veste bună. Cristi Tănase se antrenează normal şi ar putea să joace la Sofia. Dodel a ratat din pricina unei accidentări şi turul cu Ludogoreţ, şi întîlnirea cu Ceahlăul. Prezenţa lui pe teren în Bulgaria e importantă, mai ales în contextul absenţei certe a lui Chipciu, suspendat. Tănase nu a mai jucat de la victoria cu 1-0 împotriva lui CFR, la Cluj, un meci pe care el l-a decis înscriind unicul gol.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
dlq1
dlq1  •  25 August 2014, 23:41
Postat de nordik pe 25 August 2014, 09:36

Turma nu va aduce nimic bun din CL. mai bine sa joace cu echipe muuult mai slabe in EL, cu care poate mai scoate si un egal, sa faca cateva puncte pt coeficient. Mai bine joaca cu fc ham-ham, si scoate un egal, dupa un "meci spectaculos", decat sa se faca de cacao pe teren. Asa castiga ceva banuti si suporterii care isi dau seama pe noapte ca-s stelisti, pentru ca banii pe bilet ii ramane in buzunar, si nu-l cheltuie aiurea ;)

Sa bei laptele berbecilor din toate turmele din lume ca sa ai suficient.....Comentariul tău...

lucell
lucell  •  25 August 2014, 18:41

Mai bine l-ar baga pe Cojocaru,cred ca e peste Nita la toate capitolele.

zecs93
zecs93  •  25 August 2014, 18:15
Postat de coldqball pe 25 August 2014, 09:51

Poarta-te frumos cu el, pentru ca e de la tine din haita. Voi astia mai buni dintre catei, semi-analabeti(din care faci si tu parte), ar trebui sa va dati silinta ca si ceilalti care nu stiu sa scrie, sa termine macar doua clase.

tu esti chior sau ai ochelari de soare in momentul asta pe ochi ??? nu vezi ce nick-name are si ce poza are la avatar, asta e valahu toata ziua, cum poti sa crezi ca ala e dinamovist ??? credeam ca mai exista si oameni cerebrali la Steaua dar m-am inselat !!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează