INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - VARDAR SKOPJE 3-0

De ce va merge Steaua în grupe » 4 asemănări care le dau mari speranţe steliştilor, între Steaua lui Reghe şi cea a lui Oli

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 17 iulie 2013 22:54

Există patru asemănări între situaţia din prezent şi aceea din 2006, anul în care Steaua a revenit în Champions: precedenta campanie în Europa League a fost bună, antrenorul e foarte tînăr, iar transferurile n-au fost deloc grozave


Forma excelentă a echipei nu constituie singurul argument al steliştilor în tentativa lor de calificare în grupele Ligii Campionilor. Întreg contextul în care se găsesc roş-albaştrii seamănă bine cu acela din 2006, atunci cînd echipa revenea în grupele Champions League după ani mulţi în care jucase cel mult tururi preliminare:

1. Antrenor de 37 de ani
Reghecampf are aceeaşi vîrstă pe care o avea tehnicianul din 2006, Olăroiu. Fiecare dintre ei a cîştigat campionatul înaintea campaniei din Champions, Oli în urma unei dispute cu Rapid, dusă pînă în ultima etapă, Reghe mult mai clar, practic, fără să aibă adversar.

2. Bine în EL
Steaua vine după o campanie excelentă în a doua competiţie continentală. Reghe a ajuns în "optimile" Europa League, după ce a scos-o pe Ajax şi a pierdut la limită contra lui Chelsea, 1-0 şi 1-3. Olăroiu ajunsese chiar mai departe, în semifinale, şi a părăsit competiţia pierzînd dramatic în faţa lui Middlesbrough, 2-4 în Anglia după ce condusese cu 2-0 şi cîştigase la Bucureşti cu 1-0!

3. Transferurile nespectaculoase
Steaua l-a vîndut pe Rusescu în vara asta, iar acum 7 ani îl cedase pe Ogăraru la Ajax, de asemenea un fotbalist important. Achiziţiile Stanciu, Niţă şi Piovaccari nu garantează plusuri, aşa cum nici Vali Badea, Panait şi Saban, noutăţile din 2006, nu erau deloc fantastice.

4. Debut perfect cu ex-iugoslavi
Roş-albaştrii au debutat în tururile preliminare ale Ligii Campionilor ediţia 2006-2007 cu Gorica, tot o echipă ex-iugoslavă, ca şi Vardar Skopje. Prima manşă de la Gorica a fost cîştigată cu 2-0, macedonenii au fost surclasaţi pe Naţional Arena, cu 3-0.


8,6 milioane de euro e premiul dat de UEFA pentru calificarea în grupele Champions League, sumă la care se adaugă bonusuri pentru puncte, încasări din vînzarea biletelor şi venituri din market pool

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (95)
dj_miquel
dj_miquel  •  21 Iulie 2013, 03:23
Postat de dj_miquel pe 21 Iulie 2013, 02:55

In 2006 era National Arena????!!!Cine angajeaza asa ceva.....spuneti-mi voi!!!Rulaj maxim,cititori minimi,si voi vreti perfectionare....Dar unde traiti mai fratilor?!

Iubesc Steaua!Respir Steaua!Calificati...sau nu...!Sa ne trezim un pic...anuntam transferuri...facem transferuri...1400000 aruncati pe geam(Mihai Costea)!!!Ne gandim la transferuri,dam pe usa din dos jucatori(Florin Costea),Moka e bun,cum zic romanii(bun pentru Cfr Cluj).Vindem golgheter,imprumutam Piovaccari,Serie B,Sampdoria,alea....alea!!!Vorbim de atacanti de vreo cativa ani...vorbim de performante,chestii,socoteli...Cine pleaca...cine ramane...cine vine?!Eu sunt mic...tu fa-ma mare!!!Cer scuze tuturor stelistilor!!!Cer scuze tuturor microbistilor!!!Intrebarea e:cand ne apucam si noi sa transferam ceva bun?

dj_miquel
dj_miquel  •  21 Iulie 2013, 02:55

In 2006 era National Arena????!!!Cine angajeaza asa ceva.....spuneti-mi voi!!!Rulaj maxim,cititori minimi,si voi vreti perfectionare....Dar unde traiti mai fratilor?!

catalinuzuru
catalinuzuru  •  18 Iulie 2013, 13:44
Postat de djamorphis pe 18 Iulie 2013, 13:12

Tu ca ardelean si esti suporter Jiul Petrosani? 0_o

Dar judetul Hunedoara din ce parte a tarii e? "Prost in stanga, prost in dreapta...de la cine sa copiezi?"

Vezi toate comentariile (95)
Comentează