INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  

Dinamo a rămas în DNA League » Lazio revine în România, la 10 ani după meciul suspect contra "câinilor"

Foto: Gazeta Sporturilor
Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 12 decembrie 2017 11:45

Lazio a venit la București în 2007 pentru un duel cu ”câinii”, decisiv în drumul către grupele Champions League. După 1-1 la Roma, roș-albii au pierdut acasă cu 1-3 într-un joc ciudat urmat de multe bănuieli.

Sunt 10 ani de când dinamoviștii au fost cel mai aproape de visul lor, grupele Champions League, un obiectiv pe care l-au realizat și Oțelul, și Unirea Urziceni, dar le-a rămas în continuare interzis "câinilor".

În 2007 au crezut că au pășit în grupe. Fusese 1-1 la Roma și Florin Bratu făcuse 1-0 la București. O situație în care Dinamo era calificată. A urmat un coșmar analizat îndelung, inclusiv cu bănuieli de aranjament și cu acuzații pronunțate de foști fotbaliști și acționari din vremea aceea.

"Cine a făcut ceva o să plătească!"

În atmosfera fantastică de pe Stadionul Național, cu 50.000 de suporteri dinamoviști, Bratu a marcat în poarta lui Marco Ballotta în minutul 27. Începutul reprizei a doua a dezechilibrat de tot disputa.

Vali Năstase l-a faultat în careu pe Del Nero și Rocchi a transformat. Apoi a înscris și Pandev. 1-2 în minutul 53. S-a terminat 1-3, Rocchi a mai dat un gol.

În loc de Champions League, "câinii" au ajuns la DNA! Într-un articol al lui Costin Ștucan din ProSport, în 2015, Cristi Pulhac a făcut o declarație care alimenta bănuiala că a existat ceva necurat: "Dacă a făcut cineva ceva, o să plătească la un moment dat. În fotbal sau nu".

Fundașul stânga a contribuit la golul marcat de roș-albi la Roma cu o centrare excelentă pentru Dănciulescu.

Un transfer contra blatului?

Un fost acționar al lui Dinamo a completat tabloul acuzațiilor: "Dinu și Borcea au negociat blatul înaintea meciului". "Acționarul e Cohn și e o canalie!", a replicat Dinu tot în ProSport. Ca urmare a discuțiilor, DNA a deschis un dosar și a audiat personaje implicate. Alte urmări nu au existat.

Bănuielile au fost aprinse și de o afacere pe care au făcut-o Dinamo și Lazio după dubla manșă din Champions League. Italienii au întors scorul la București, s-au calificat și apoi l-au cumpărat pe Ștefan Radu cu 5,4 milioane de euro.

Radu era cel mai tânăr din formația cu care Rednic câștigase campionatul și avea să confirme la Roma că era un fundaș excelent. Dar în momentul în care a fost transferat nu avea multe argumente în afara vârstei.

Nu era om de națională, nu avea partide în cupele europene. Nici măcar în Liga 1 nu căpătase o mare experiență. Juca de un an constant la Dinamo. Afacerea a fost interpretată de cei care au suspectat un aranjament: italienii și românii s-ar fi folosit de transfer ca să stingă înțelegerea care o dusese pe Lazio în grupele Champions. 

Echipa pe care a folosit-o Dinamo în returul pierdut cu 1-3:

Lobonț - Blay, V. Năstase, Șt. Radu, Pulhac - Oprița, Ropotan, Mărgăritescu, Ad. Cristea - Dănciulescu, Fl. Bratu
Antrenor: Mircea Rednic
Au mai jucat: Chiacu, Cl. Niculescu, C. Munteanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
fangigi
fangigi  •  12 Decembrie 2017, 18:26

V Nastase a fost veriga slaba la acel meci! O rusine de jucator!

mosvasile
mosvasile  •  12 Decembrie 2017, 14:01

Tocmai "fundasul"Pulhac vorbeste?!Pai dezastrul din retur i se datoreaza in mare masura!Sau poate tocmai de aceea, are interes sa "sugereze"alte cauze ale dezastrului!Adrian Cristea si... Pulhac, au balbait o minge in terenul italienilor,contraatac pe bulevardul Pulhac,penalty "Pepene"-Nastase si a urmat dezastrul!Poate ca totusi nu s-ar fi terminat asa, daca la 2-1 pentru italieni,Danciulescu nu ar fi plonjat in careul italienilor, in loc sa continue faza-ramasese liber-dar asta e mentalitatea fotbalistului roman!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Decembrie 2017, 13:05
Postat de Dan Ionescu pe 12 Decembrie 2017, 12:31

Atunci Dinamo avea echipa .Astazi ne trebuie arbitri sa ne ajute sa intram in primele 6 din Romania.

iosife, tu esti ? :))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează