INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STROMSGODSET (NORVEGIA) - STEAUA, MIERCURI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Două semne de întrebare » Dilemele lui Costel Gâlcă înainte de meciul cu Stromsgodset şi ce variante are la dispoziţie

Steaua la antrenament, foto: GSP
Steaua la antrenament, foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 14:07

Costel Gâlcă trebuie să se decidă în privinţa celui de-al doilea închizător şi a vîrfului. În defensivă echipa va arăta la fel avînd în vedere că Gardoş va lipsi şi în Norvegia.

Degeaba au sperat roş-albaştrii că-l vor recupera pe Florin Gardoş pînă la meciul cu Stromsgodset, programat miercuri seara. Ieri, staff-ul tehnic alături de cel medical au decis să nu se bazeze pe stoperul de 25 de ani în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.

Gardoş, care abia se refăcuse după o ruptură musculară, a suferit o nouă leziune în cantonamentul din Anglia, în urmă cu 10 zile, şi mai are nevoie de timp pentru se reface. Ba chiar e posibil să rateze şi returul cu norvegienii, programat pe 23 iulie.

În aceste condiţii, cuplul de fundaşi va fi alcătuit, ca şi la Supercupă, din Szukala şi Varela. Astfel, în banda dreaptă se va regăsi din nou Cornel Rîpă, în timp ce pe stînga va fi acelaşi Latovlevici.

Intră Sînmărtean, iese Filip
Vestea bună pentru Gâlcă e că, spre deosebire de întîlnirea cu giurgiuvenii, acum îl va avea la dispoziţie pe Lucian Sînmărtean, care a fost suspendat la meciul cu Astra. În aceste condiţii, ori Filip, ori Prepeliţă va lua loc pe banca de rezerve. Cel mai probabil, primul, avînd în vedere că a ratat la loviturile de departajare şi are moralul scăzut.

Mai există şi o altă variantă, ca în primul 11 să apară Neagu, un jucător mai defensiv şi mai util, mai ales că Steaua îşi propune în primul rînd să nu ia gol. În această situaţie, Sînmărtean va fi urcat în spatele vîrfului.

O altă dilemă a tehnicianului are legătură cu postul de vîrf. Aici, Iancu a dezamăgit cu Astra şi ar putea fi scos din primul "11". Tehnicianul se gîndeşte să mizeze pe Alex Chipciu în avanposturi, un fotbalist rapid, bun pentru jocul de contraatac. Cealaltă variantă a lui Gâlcă e Claudiu Keşeru.

Nici Popa nu poate
Pe lîngă Gardoş, Gâlcă nu-l va putea utiliza în Norvegia nici pe Adi Popa. Mijlocaşul dreapta s-a ales cu umărul stîng dislocat. Mai întîi a ieşit din antrenament, apoi, după trei zile, în amicalul cu AEL Limassol, a rezistat doar 17 minute pe gazon. A căzut din nou pe mîna respectivă şi n-a mai putut continua partida. Situaţia lui s-a îmbunătăţit, însă nu va risca să fie pe teren miercuri seara.

Cum ar putea arăta Steaua în Norvegia
Varianta 1
Arlauskis - Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, L. Sînmărtean - Chipciu, N. Stanciu, Cr. Tănase - Keşeru

Varianta 2
Arlauskis - Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici - I. Neagu, Prepeliţă - N. Stanciu (Chipciu), Sînmărtean, Cr. Tănase - Chipciu (Keşeru)

"Am încredere în băieţi că vor face un meci bun în Norvegia. Cel mai important acum este să le ridic moralul după eşecul din faţa Astrei. Încă nu m-am decis ce modificări voi face în primul «11»" (Constantin Gâlcă, antrenor Steaua)

"Am jucat cu Molde două meciuri şi pot să vă spun că nu-i va fi uşor Stelei cu Stromsgodset. Norvegienii sînt puternici, bine pregătiţi fizic, dar au şi fotbalişti tehnici" (Laurenţiu Reghecampf, fost antrenor Steaua)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
vasglo
vasglo  •  14 Iulie 2014, 14:03

Eu zic ca daca Gardos nu e, Adi Popa nu e, Reghe nu mai e, Pinti a plecat si el, Tata era plecat de mult, dar a venit "nulitatea" de Arla, Becali si MM-ul sunt "la racoare", ce-o mai cauta si Steaua asta sa reprezinte Romania in Europa pentru al 11-lea an consecutiv, dintre care 4 ani in Liga Campionilor???...De ce oare nu lasa ea locul unor echipe "ultra populare" si "performante de decenii", ca dinamui.stii, crrrr.apidistii, gazarii, astralii (aia cu suporterii pictati pe garduri) etc, etc.., asa ca sa faca pe placul unor pseudojurnalistii ca acest Popescu, nume romanesc predestinat, care semnifica inteligenta???!!!..:)))))

solomon_i
solomon_i  •  14 Iulie 2014, 13:14
Postat de the_champions pe 14 Iulie 2014, 12:39

Parca zicea-ti ca vine negrul ala, unde e ?

Mass-media a vrut sa-l imprumute, sau la imprumutat mai bine zis, dar doar la nivel de publicitate...

solomon_i
solomon_i  •  14 Iulie 2014, 13:11

Daca in deplasare la aceasta echipa modesta ne cramponam de ideea de-a nu lua gol atunci...vom lua gol sigur, si vom pierde si meciul...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează