INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA 86

Emerich Ienei, atacat dur de un fost component al Stelei '86: "Să își vadă de treaba lui! Și paznicul putea antrena acea echipă"

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2016 10:03

Pe 7 mai, Steaua a sărbătorit 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Adrian Bumbescu, fostul fundaș al echipei, a vorbit despre această performanță și îl critică dur pe Emerich Ienei, antrenorul de atunci al echipei.

"Domnul Ienei știe că am fost recompensați cu bani și un Aro, dar nu e adevărat. El să își vadă de treaba lui, că la echipa aceea și paznicul de la poartă putea antrena. Domnul Ienei trebuia să ne facă rente, dar când a ajuns secretar de stat a spus că ne jignește dacă face asta. El ar fi trebuit să vorbească mai mult de echipă, dar niciodată nu a ajutat pe nimeni.

Putea să ne ajute foarte mult. Eu l-am întrebat de ce am jucat doar în trei meciuri în preliminariile Campionatului Mondial din 1990, dar mi-a spus că nu-și mai aduce aminte ce s-a întâmplat. M-a terminat pur și simplu. Eu am scos mingea de pe linia porții în meciul cu Grecia (n.r. scor 0-0). Dăcă nu făceam asta nu ne mai calificam. Asta mi-e recompensa? Uite aşa îi îndepărtăm pe oameni. Că e greu să te uiţi în ochii omului când greşeşti", a spus Bumbescu, potrivit Adevărul.

"Ar fi trebuit să fim mediatizaţi, să fim cum sunt Nadia Comăneci cu Ilie Năstase şi cu Gică Hagi. Unii ar fi trebuit să fie scouteri la Steaua, dar la noi nu contează valorile. După ce mor, câteva zile se spune «Vai săracul» şi atât. Aşa se întâmplă Adrian Bumbescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (54)
960317577335949
Andrei Dorin  •  10 Mai 2016, 10:12

Nu sunt de acord cu acest atac miselesc ! Em. Ienei - un profesionist , un lord , un caracter nepatat - nu merita asemenea insulte . Frustarile personale nu-si au rostul nici dupa 100 de ani . Nici nu poti lua la intrebari un antrenor de ce nu te-a selectionat la un meci sau altul - INADMISIBIL !!!

andy_2008
andy_2008  •  10 Mai 2016, 07:04

Milogul de Bumbescu trebuia sa vorbeasca de Boroi ,care i arunca cate un osisor.

andy_2008
andy_2008  •  10 Mai 2016, 07:02

Bumbescu cred ca era beat cand a spus ceva de Enei.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează