INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TRAGERE LA SORȚI

Emoții pentru Viitorul și FCSB » Tragerea la sorți pentru turul al treilea preliminar din Liga Campionilor, azi, de la 13:00, liveTEXT pe GSP.RO

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 14 iulie 2017 09:00

Decizia TAS a fixat pozițiile la tragerea la sorți: pentru Viitorul, cel mai greu adversar ar fi campioana ”eternă” a Greciei, FCSB trebuie să-i evite pe ”lăncieri” și pe ȚSKA Moscova ca să spere că se poate califica.

Viitorul are nevoie de noroc la tragerea la sorți de azi, dar lui FCSB i-ar trebui un noroc și mai mare! Clubul lui Becali a rămas pe ruta noncampioanelor la tragere, cea pe care participă reprezentante ale campionatelor puternice din Europa. Echipa lui Hagi intră în urne din postura de campioană, pe un culoar mult mai ușor, cu campioane din ligile de mâna a doua de pe continent.

Misterul Lodogoreț

Dobrogenii nu vor fi capi de serie. Olympiakos e sperietoarea principală din urna favoritelor. De 44 de ori campioană a Greciei, ultimele 7 titluri la rând, Olympiakos a înregistrat în mod constant succese și în Europa. În sezonul trecut din EL a bătut-o cu 3-0 în deplasare pe Osmanlispor, formația care o eliminase pe FCSB din grupă. Cu internaționali greci și străini, Oly are și valoare, și experiență peste trupa lui Hagi.

Mai există un grup de formații puternice, de evitat: Salzburg, Copenhaga, Legia. Plus Celtic și Ludogoreț. Bulgarii sunt printre favoriții la calificarea în grupe, deși au pornit surprinzător de slab preliminariile. Miercuri seară, bulgarii cu Moți titular au pierdut la Jalghiris Vilnius, 1-2.

Lituanienii ar prelua statutul de cap de serie dacă ar elimina trupa din Razgrad, așa că și ei ar deveni posibili adversari ai Viitorului. Altă surpriză din turul al doilea: BATE - Alașkert 1-1. Ceea ce înseamnă că în locul bielorușilor, constănțenii pot da peste campioana Armeniei. Un oponent mai ușor, teoretic. Nici Qarabag, din Azerbaidjan, n-ar fi un adversar dificil pentru Chițu și pentru colegii săi.

Să vină tot cehii!

Viitorul are de ales, există formații accesibile pe lista adversarilor posibili. Pentru FCSB e mai greu. Sunt doar 5 nume în urna favoritelor, dintre care se va alege oponenta steliștilor: Ajax, ȚSKA Moscova, FC Bruges, Dinamo Kiev și Plzen. Primele două sunt "horror"!

Olandezii au jucat finala Europa League în sezonul trecut, 0-2 cu Manchester United, și beneficiază de cea mai bună formulă de la generația lui Sneijder, a lui Ibrahimovici și a lui Chivu. Iar ȚSKA, vicecampioana Rusiei, înseamnă o distribuție superscumpă, alcătuită în cea mai mare parte din internaționali ruși. A întâlnit-o recent pe Viitorul într-un amical și a bătut-o cu 4-2.

Mai există Bruges, clubul lui Dorin Rotariu, vicecampioana Belgiei. Tot de evitat. Mai ușor le-ar fi roș-albaștrilor cu Dinamo Kiev sau cu Viktoria Plzen.

Kievul nu mai are forța din anii trecuți. A prins-o pe FCSB în Europa League în sezonul 2014-2015 și a învins-o lejer, doar că Dinamo a pierdut mulți jucători față de momentul respectiv. Dintre vedete au rămas croatul Vida și internaționalul ucrainean Iarmolenko.

Plzen pare cel mai la îndemână, mai ales că s-ar repeta, pentru steliști, rețeta din stagiunea precedentă, când au fost împerecheați la tragerea la sorți din aceeași fază tot cu vicecampioana Cehiei. Anul trecut era Sparta Praga în rolul pe care-l joacă de data asta Plzen și românii au mers mai departe, cu 1-1 în Cehia și 2-0 la București. 

Adversarele posibile ale Viitorului

  • Olympiakos 5 stele
  • Salzburg 4
  • Copenhaga 4
  • Legia 4
  • Celtic 3
  • Ludogoreț 3
  • APOEL 2
  • Maribor 2
  • BATE 1
  • Qarabag 1

Adversarele posibile ale FCSB

  • Ajax 5 Stele
  • ȚSKA Moscova 5
  • FC Bruges 4
  • Dinamo Kiev 3
  • Plzen 2

"Avem șanse cu oricare echipă din listă. Putem să picăm cu Ajax și să mergem mai departe sau să dăm peste Plzen și să ne elimine. Așa, în teorie, cu cehii pare cel mai ușor, da!"
Gigi Becali, patronul FCSB

Tragerea la sorți e azi, de la 13:00

Viitorul și Steaua își vor afla adversarele din turul al treilea preliminar de la ora 13:00. Atunci începe tragerea la sorți pentru Champions League. Pentru Europa League se va desfășura cu o oră mai târziu. Tragerea va fi transmisă livetext pe GSP.ro. Partidele din Champions se vor disputa pe 26/26 iulie, prima manșă, și pe 1/2 august, manșa secundă. În Europa League se va juca pe 27 iulie, turul, și pe 3 august, returul. 

E diferență mare și în play-off

Viitorul și FCSB merg în play-off-ul Champions League dacă se califică. Dacă sunt eliminate, se duc în play-off-ul Europa League, unde steliștii ar fi capi de serie, iar dobrogenii, nu. În faza următoare din Ligă, play-off, se păstrează diferența mare dintre culoare. Adversara Viitorului s-ar alege tot dintre participantele în turul al treilea: Olympiakos, Celtic, Salzburg, Copenhaga, Ludogoreț au cele mai mari șanse să fie capi de serie. Oponentul FCSB ar veni de pe o listă mult mai grea: Sevilla, Napoli, Liverpool plus Ajax și Dinamo Kiev, dacă olandezii și ucrainenii se califică în play-off. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  14 Iulie 2017, 09:19

De fapt, emoţiile nu sunt chiar aşa de mari, singura echpă cu şanse la grupe este FCSB. Chiar dacă ar pierde în turul 3 UCL, merge în Play -off EL unde este cap de serie, restul echipelor româneşti-aut !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează