INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - PORTO 6-1 (ÎN TUR 1-3)

Eroii lui Pep » Într-o săptămînă, Guardiola a transformat-o complet pe Bayern: rătăciți pe Dragao, dezlănțuiți la Munchen

Așa le-au mulțumit bavarezii fanilor pentru susținere
Așa le-au mulțumit bavarezii fanilor pentru susținere

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2015 00:00

Tehnicianul catalan a lucrat mai ales la refacerea moralului după eșecul de la Porto. Dar a și adus jocului corecturile necesare pentru a sparge zidul portughez.

Furia lui Bayern în returul cu Porto, 5-0 la pauză, 6-1 la final, am putea-o pune pe seama orgoliului rănit al colosului bavarez după eșecul neașteptat de pe Dragao (1-3).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Însă ar fi nedrept față de Pep Guardiola. Dacă în mandatul său la Munchen a existat vreo victorie fabuloasă a campioanei Germaniei care i se datorează, atunci asta e!

Recuperare psihică

Lui Pep i-a fost clar de la Porto. Fără Robben, Ribery, Schweinsteiger, Benatia, Alaba și Javi Martinez, tot cu jucătorii care pierduseră pe Dragao (1-3) trebuia să scoată castanele din foc miercuri. Dar era obligatoriu să-i "recupereze" în primul rînd psihic.

Primul pas? Nici un reproș lui Xabi, Dante și Boateng, care greșiseră la goluri. Pe Dante l-a declarat chiar "eroul meu". Reclădirea moralului a continuat după meciul de sîmbătă, de la Hoffenheim (2-0), cînd Pep i-a strîns pe toți în vestiar, ținîndu-le un discurs emoțional.

Efectul? Bayern s-a transformat complet. Aceiași jucători care marțea trecută trăiseră un blackout s-au năpustit acum asupra adversarilor. Le-au interzis mingea, i-au sufocat, i-au strivit. Xabi și Boateng au și marcat!

Altă abordare

Psihicul jucătorilor n-a fost însă singura grijă a lui Pep. Trebuiau aduse corecturi inclusiv strategiei. Și le-a adus. "Acum ne-am ajutat reciproc în toate momentele jocului, ceea ce a fost important", a punctat căpitanul Lahm. Inclusiv abordarea ofensivă a fost alta.

Thiago, Xabi, Boateng și Badstuber au verticalizat construcția, iar în blocul portughez, impecabil la Porto, au apărut veritabile spărturi. Marii beneficiari, șomerii de pe Dragao: Lewandowski și Muller, semnatarii golurilor 3, 4 și 5.

115 goluria marcat Bayern în acest sezon. Bilanțul în Ligă: 10 meciuri, 30 de goluri

4 calificăriconsecutive au bavarezii în semifinalele Ligii. Record în istoria clubului

26 de paseconsecutive au bifat munchenzii la golul de 3-0, al lui Lewandowski. Recordul Ligii

”Bayern a făcut o primă repriză monstruoasă. Pare că vine din altă competiție. A jucat fantastic și a dat 5 goluri în 26 de minute fără 5 titulari"
Gianluca Vialli, fost internațional italian

"Pe Bayern nu-i bine s-o enervezi. Porto a făcut-o pe Dragao și a plătit. A fost sugrumată și privată de minge. Distrusă!"
L'Equipe, cotidian francez

Muller 27

Cu golul de 4-0, Thomas Muller a devenit miercuri cel mai prolific jucător german din Ligă: 27 de reușite. El l-a depășit în ierarhia marcatorilor pe fostul coechipier Mario Gomez (26), acum în Serie A, la Fiorentina.

Tradiție germană

Nemții rămîn specialiștii răsturnărilor spectaculoase și ai victoriilor fabuloase. În acest sezon de Ligă, Bayern a mai făcut scor cu Roma (7-1), în grupe, și cu Șahtiorul lui Mircea Lucescu, în "optimi": 7-0!

Munchenezii mai au în palmares un 7-0 în martie 2012, cu Basel, tot în "optimi", și un 7-1 cu Sporting, în martie 2009. Scor pe care l-au "exportat" și la națională, consemnat în semifinala CM 2014 cu Brazilia!      

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
10206937777462035
Andrei Munteanu  •  23 Aprilie 2015, 16:10
Postat de valiza.epo pe 23 Aprilie 2015, 09:13

A plecat doctorul cel vechi iar cel nou nu a mai gresit doza de doping!! Asta este explicatia "transformarii" spectaculoase a dopatilor munchenezi.

s-au gasit fanii Juventus sa comenteze de chestii ilegale :)) cred ca ai prizat tu niste spaghete

valiza.epo
valiza.epo  •  23 Aprilie 2015, 09:13

A plecat doctorul cel vechi iar cel nou nu a mai gresit doza de doping!! Asta este explicatia "transformarii" spectaculoase a dopatilor munchenezi.

gesia
gesia  •  23 Aprilie 2015, 09:13

chiar asa, maestre, au trait un blackout? nu era mai simplu sa spui ca au trait un cosmar? suna mai romaneste. sa traiesti un blackout e mai greu. conform oxford dictionaries, blackout are si sensul de "A temporary loss of consciousness". dar saracii nemti au fost constienti tot timpul ca au niste probleme.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează