INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - FCSB 0-0

VIDEO + FOTO » Au scăpat cu viață din groapa leilor » Sporting Lisabona - FCSB 0-0 » Șanse mari de calificare în grupele Champions League

FOTO: Raed Krishan +32   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 15 august 2017 23:37

FCSB și Sporting Lisabona au terminat la egalitate, 0-0, în turul play-off-ului Champions League. Returul va avea loc pe 23 august, la București, de la ora 21:45.

Vezi AICI rezumatul video

Alibec ne poate salva

Cu puțin noroc, căpitanul roș-albastru ar fi putut înscrie la Lisabona. Ne-am apărat și i-am lăsat lui atacul. Dar e 0-0. Poate acasă va reuși să marcheze și să califice FCSB în grupele Ligii

O mare alb-verde urlă, "Alvalade" e un foc continuu. Pentru Sporting, Liga e totul. De la tragerea la sorți, portughezii nu vorbesc decât de grupele Champions. Se și văd calificați înainte să înceapă meciul. Dar și pentru noi, să fim în elita fotbalului înseamnă enorm. Și noi vrem să atingem cerul. Să jucăm acolo, sus, printre cei mai buni.

E nevoie de curaj azi, de foarte mult curaj. Nelson Mandela, părintele Africii de Sud, cel care a suferit atât de mult în închisorile apartheid-ului, spunea: "Curajul nu este absența fricii, ci triumful asupra fricii. Ți-e teamă și îți învingi teama!".

"Vă batem cu 3-0"

Și roș-albaștrii se tem de Sporting. Totuși, au venit aici să joace, să încerce ceea ce unora le pare imposibil: să câștige. Dacă nu, cel puțin să nu piardă. Și, surpriză, îl au și pe Filipe Teixeira! Titular! Lusitanul a testat glezna stângă la antrenamentul oficial și a rezistat. Nici antrenorul lui Sporting, Jorge Jesus, nu se lasă mai prejos: după ce anunțase luni seară că Fabio Coentrao nu e în lot, aseară a început cu el fundaș stânga din primul minut.

"E un nebun. Dar, cu acest nebun, vă batem cu 3-0", îmi spune un jurnalist portughez. "Gelson îi rupe gâtul fundașului vostru stânga, Junior Morais. Râde. "Nu fi atât de sigur!", îl liniștesc. Ce mi-ar plăcea să-i demonstrăm că nu are dreptate!

Sporting agresivă. Rezistăm!

Partida începe. Cu Sporting agresivă, rapidă, asaltându-ne din primul minut. Apărarea rezistă. Chiar și în fața lui Gelson, "diavolul" de pe aripa dreaptă. Alb-verzii caută combinații iuți. Când nu le ies, mută jocul pe aripi, pentru centrări. Atacă în 11, cu toată echipa, ținând fundașii centrali pe linia de centru. Nu ne sperie. Stoperii noștri resping. Nu trece nici mingea lui Acuna de Larie. Dost, vârful olandez care pândește ca un animal de pradă, era chiar în spatele lui.
Vrem mai mult, căutăm spații pentru a lansa contraatacul. Nu le găsim, deocamdată. Alibec, Tănase și Teixeira se mișcă permanent, fără succes. Nicolae Dică nu are stare, depășind constant spațiul antrenorului. Nu se compară cu Jorge Jesus, care chiar pare un leu cu coama în vânt când se zbate și urlă pe margine.

Bomba lui Alibec. Și încă o ocazie imensă!

Dintr-odată, Alibec vrea să ia totul pe umeri și șutează ca din tun de la 30 de metri. Mingea îl zguduie pe Rui Patricio, campionul Europei. Ah, ce bine a tras!

Nu trece nici un minut și gazdele reacționează. Pasă filtrantă pentru Acuna, șut în cross, pe lung. Balonul șterge stâlpul porții. Nici 0-1, nici 1-0. Posesia e la Sporting și Gelson vrea să dribleze tot ce întâlnește în cale. Nici el nu poate. E blocat mereu. Nici Acuna, din lovitură liberă de la 20 de metri. Pe contraatac, Alibec scapă de adversar, țâșnind spre poartă. E în colțul careului mic, îl are doar pe Patricio în față. Poate fi gol! Trage, Denis! Și Denis trage, dar Patricio parează! Cea mai mare ocazie din prima repriză. Peluza roș-albastră se trezește: "Luptă, Steaua București!". Așa se încheie prima repriză.

Dost e blocat permanent

15 minute de relaxare și iarăși e tensiune pe gazon. Sporting presează, noi așteptăm momentul să-i prindem descoperiți pe lusitani.

Alb-verzii insistă cu centrările. Și forțează fazele fixe din apropierea careului. Pentru alte trasoare în fața lui Niță. Niciun rezultat. Furia alb-verde din peluză nu-i ajută.

Mai mult, Alibec scapă de Piccini, fugind spre poartă. Fundașul dreapta îl agață din spate. Galben! Și, după această lovitură liberă, Teixeira poate înscrie și el. Balonul pleacă însă prea repede din gheata sa. Altă șansă irosită.

Dică mută: epuizat, Golofca out, intră De Amorim. Imediat, și Jorge Jesus. Podence părăsește terenul, făcându-i loc lui Doumbia. Doumbia a schimbat jocul lui Sporting cu Setubal după ce a intrat. A dat viteză și agresivitate echipei sale, care a învins cu 1-0. Nu trebuie să fie la fel și acum.

Ultrașii "leilor" simt și ridică nivelul decibelilor la insuportabil. Dost, cel care dă gol la prima ocazie, nu are încă ocazia. E permanent "închis".

Doar ne apărăm. Așa, nu-i forțăm să greșească!

Peluza lusitană cere penalty la atacul lui Pintilii asupra lui Gelson. Nu este. Arbitrul nu dă nimic. Nici nu avea de ce. Felix Brych simte faza perfect.

Nu reușim să mai găsim soluții în atac, nu ieșim decât rar din terenul nostru. Ne mulțumim să degajăm și nu e bine deloc, pentru că Sporting avansează, purtată pe sus de tribunele incendiare. Junior Morais crede că îl poate surprinde pe Patricio și șutează de lângă tușă. Pe lângă. Și iar ne retragem. Și degajăm. Prea puțin. E nevoie de mai mult decât această apărare supraaglomerată. Setubal a cedat, în cele din urmă. Trebuie să le punem și noi probleme. Dacă nu-i forțăm să greșească, nu vor greși niciodată!

Alibec, genial. Enache, pe lângă!

Și tot Alibec iese în evidență. Doar el poate salva echipa. Și face o fază mare. Driblează în terenul advers și diagonală ideală spre Enache. E singur în careul lui Sporting. Acum e clipa noastră! Nu e! Enache trage pe lângă!

Poate lusitanii au mingea mai mult, dar marile ocazii le-am avut noi. Ce folos! Le-am ratat. Și alb-verzii sunt periculoși. Doumbia, apoi Bruno Fernandes, intrat și el în joc. Niță apără! Și încă o dată Niță, în prelungiri. Extraordinar reflex! Teixeira cere henț la Mathieu și penalty. Nu se dă. Ultimul corner.

Final. 0-0. Ne-am apărat poate prea mult, dar n-am primit gol. Dacă am fi înscris, pentru că ocaziile noastre au fost cele mai mari, ar fi fost perfect. Sperăm ca Alibec să înscrie în retur și să califice FCSB în grupele Champions League. Printre zei

Vezi aici cum s-a desfășurat Sporting Lisabona - FCSB

min 90+4: Final de meci! Sporting Lisabona - FCSB 0-0
min 90+2:
Teixeira a pătruns excelent, dar centrarea a fost trimis în corner de către Mathieu
min 90:
S-au arătat 4 minute de prelungire
min 83:
Schimbare la FCSB! Achim intră în locul lui Florin Tănase
min 80:
Eliminare la FCSB! Mihai Pintilii vede al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Coentrao.
min 79:
Bruno Fernandes a tras din mijlocul careului, dar Niță a reținut fără emoții
min 77:
Ocazie foarte mare pentru FCSB! Alibec a acțiune excelentă, i-a pasat lui Enache, care a scăpat singur cu Rui Patricio! Fundașul dreapta a șutat slab, iar mingea s-a dus pe lângă poarta portughezilor
min 67:
Schimbare la Sporting: Adrien Silva a fost înlocuit cu Bruno Fernandes
min 65:
Gelson Martins a centrat periculos în careu, dar Niță a ieșit foarte bine și a reținut mingea
min 63:
Enache a executat foarte slab o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea ducându-se mult pe lângă buturile portughezilor
min 62:
Coates trimite cu capul, de la 11 metri, dar mingea s-a dus pe lângă poarta lui Niță
min 60:
Schimbare la Sporting: Doumbia a intrat în locul lui Podence
min 59
: După o recentrare a lui Gelson, mingea a ajuns la Dost, dar Momcilovici și Larie s-au dublat excelent și au degajat mingea
min 57:
După o centrare bună, mingea a ajuns la Teixeira, dar portughezul nu a putut s-o controleze și Rui Patricio a reținut-o
min 55: Schimbare la FCSB: Golofca este înlocuit de William de Amorim
min 54:
Acuna a centrat în careu, din lovitură liberă, dar mingea a fost respinsă de fundașii steliști
min 49:
Enache a centrat în careu, dar nu era niciun stelist, iar mingea a ajuns la portughezi
min 47:
Ocazie pentru FCSB! Dost a reluat cu capul din 12 metri, dar mingea s-a dus peste poarta lui Niță
min 46: A început repriza a doua
min 45: Finalul primei reprize
min 40:
Alibec a primit o minge în careu, dar arbitrul Brych a dictat henț la preluarea atacantului stelist
min 33:
Acuna executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a fost respinsă în corner de zidul stelist
min 28:
Ratare mare pentru Alibec! Atcantul a driblat bine în partea stângă, a intrat în careu, dar șutul lui a fost respins în corner de Rui Patricio
min 25:
Golofca a centrat în careu, pentru Alibec, dar Mathieu a respins fără emoții
min 23:
Ratare mare a portughezilor! Acuna a tras din colț, mingea a trecut pe lângă Niță, dar a lovit bara laterală
min 22:
Prima ocazie pentru FCSB! Alibec a tras puternic de la 30 de metri, dar Rui Patricio a respins, mingea fiind pe direcția lui
min 20:
Golofca a încercat să-și depășească un adversar în viteză, dar a scăpat mingea în afara terenului
min 18:
FCSB nu ține de minge, nu are posesia și îi permite rivalei să recupereze rapid mingea, portughezii fiind la controlul jocului
min 15:
Larie a respins în corner o centrare periculoasă. Sporting a ajuns la 5 cornere
min 12:
După o acțiune a lui Teixeira, Popescu a centrat slab, iar mingea a ieșit în afara terenului
min 10: Portughezii au cerut penalty, după ce mingea l-a lovit în mână pe Momcilovici. (Vezi aici detalii)
min 8:
Prima mare ocazie pentru Sporting. Acuna a centrat bine în careu, Mathieu a reluat, dar mingea a fost deviată și s-a dus puțin pe lângă poarta lui Niță
min 6:
Podence a tras de la 25 de metri, dar mingea s-a dus pe lângă poarta lui Niță
min 2:
Alibec a avut o acțiune individiuală pe partea dreapta, dar șutul său a fost blocat de fundașii portughezi
min 1:
După 25 de secunde, Gelson a avut o incursiune pe partea dreapta, dar centrarea lui a fost respinsă de Enache. Ulterior, arbitrul Felix Brych a dictat fault în atac asupra fundașului dreapta
min 1:
A început meciul. Sporting a avut lovitura de start

Cele două echipe au intrat pe teren. Meciul va începe în curând

Echipele de start:

Sportin: Rui Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao - Adrien Silva, Battaglia - Gelson, Podence, Acuna - Dost
Rezerve:
Salin, J. Silva, Bruno Fernandes, Bruno Cesar, Medeiros, Figueiredo, Doumbia
Antrenor:
Jorge Jesus

FCSB: Fl. Niță - Enache, Larie, Momcilovici, J. Morais - Pintilii,  Ov. Popescu - Teixeira, Fl. Tănase, Golofca - 7. Alibec
Rezerve:
Stăncioiu, Filip, Gnohere, Pleașcă,  Vl. Achim, De Amorim, D. Man
Antrenor: Nicolae Dică 

 

 
 

Arbitru: Felix Brych
Asistenți:
Mark Borsch şi Stefan Lupp (toți din Germania)

FCSB pornește cu a doua șansă în această seară, în special din cauza problemelor de lot, Constantin Budescu și Mihai Bălașa fiind accidentaț.

Dacă FCSB se va califica, va juca din nou în grupele UEFA Champions League, iar dacă va pierde va juca în grupele Europa League.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (842)
haideusicfr
haideusicfr  •  16 August 2017, 09:56

Bravo Steaua ! Nici nu-mi vine sa cred , succes !

mvradulescu
mvradulescu  •  16 August 2017, 09:03
Postat de adriann_ pe 16 August 2017, 00:40

Astia saracii nu-si dau seama ca daca becali vroia antrenor nu yesmen il lua pe Sumudica si azi probabil batea 2-0. De rememorat contra-atacul prin care a marcat Astra la West Ham golul calificarii, cu Niculae ducand mingea, Alibec tragand doi oameni dupa el iar Teixeira (cel mai experimentat din atacul echipei) aparand la finalizare. Cu Dica antrenor Alibec a dus mingea pana s-au strans 4 in jurul lui iar la finalizare a aparut Enache, care are nevoie de 10 faze singur cu portarul ca sa dea un gol.

Nu-i contest calitățile lui Șumudică, iar „finanțatorul” l-ar fi dorit, însă după tot circul pe care l-a făcut pariorul la adresa echipei Steaua și a steliștilor, nici măcar să nu se viseze în curtea echipei noastre ! Există o vorbă de duh la românii cu bun simț : „Gura bate ...” Cred că îi stă bine pe „pământul sfânt”, că la poalele Carpaților nu-i duce nimeni dorul ...

saviola2_8
saviola2_8  •  16 August 2017, 08:56
Postat de vasy86le pe 16 August 2017, 08:47

Aveti sanse foarte mari, pe mine nu m-au impresionat cu nimic, chiar ati avut noroc de un adversar accesibil si cred ca o sa va calificati.

pentru retur sansele acum sunt 40% noi -60% ei, au de partea lor valoarea individuala si faptul ca n-au primit gol acasa, noi avem de partea noastra dorinta mai mare si publicul dar daca luam un gol s-a cam terminat.

Vezi toate comentariile (842)
Comentează