INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STROMSGODSET - STEAUA 0-1

FOTO E marţian, nu norvegian! » Lucian Sînmărtean a făcut din nou diferenţa, iar Steaua începe aventura europeană cu o victorie: 1-0 cu Stromsgodset

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 16 iulie 2014 23:50

Formidabilul Sînmărtean a făcut diferenţa într-un meci pe care Steaua l-a jucat slab, mai slab decît se prezentase în Supercupa cu Astra


Imnul Champions League pe micul stadion din Drammen sună precum Avatar rulat 3D în Căminul Cultural din vreun sat românesc. Arena e ca una din League Two, al patrulea eşalon din Anglia, şi la fel se prezintă şi echipa norvegiană. Stromsgodset mută mingea ca la fotbalul cu nasturi, mai înainte şi mai înainte, pînă cînd balonul sare din atacanţii campioanei Norvegiei întocmai ca la jocul cu nasturii.

Click aici pentru FOTO!

Noroc, Gâlcă!
Moale, Steaua permite des manevrele rudimentare ale scandinavilor, din care rezultă corner după corner şi două ocazii mari, pe care Storflor şi Ogunjimi le ratează incredibil. OK, nu tocmai incredibil, fiindcă un gol mai necesită, în general, şi un pic de tehnică, ceea ce în mod evident le lipseşte nordicilor din atac. Steliştii o au, dar n-o arată nici ei.

Iancu doarme
Vîrful Iancu pare pierdut complet pe teren. Pierde duelurile, nu apucă să se întoarcă spre poartă, că e tamponat imediat şi deposedat. Îl enervează pe Gâlcă, îşi scoate din sărite şi coechipierii. În haosul generat de lipsa de talent a lui Stromsgodset şi de forma proastă a Stelei, Sînmărtean e lumina, sensul pe care îl capătă uneori jocul.

Geniul Sînmărtean
Şi se petrece asta la fiecare atingere a lui Lucian. Îl deschide pe Pîrvulescu pe dreapta, apoi încearcă un un-doi cu Tănase, îl implică tot el şi pe Chipciu. Steliştii se tot ciocnesc de durii norvegieni, Sînmărtean conduce mingea şi evită contactele!

Parcă hipnotizaţi, scandinavii îşi pierd agresivitatea cînd mingea e la play-makerul român, al cărui stil de joc e ca al magicienilor din "Now you see me". Fură mingea, o ascunde şi adversarii tot nu pricep cum este posibil aşa ceva. Magia continuă cu un gol inventat din nimic.

Un lob topeşte Norvegia
O pasă peste un stoper al lui Stromsgodset, mingea a ajuns la Iancu, care o ridică perfect peste portarul Kwarasey. Iancu, cel mai slab într-o repriză întreagă, face 0-1 cu o reuşită excepţională! Firmele de monitorizare strîng cifre, probabil dezastruoase în cazul puştiului stelist, dar fotbalul real nu adună matematic ca să-i premieze la sfîrşit pe merituoşi. Lobul ca dintr-o rachetă de tenis al lui Iancu face mai mult decît oricare parametri măsuraţi de statisticieni.

S-a dus şi încrederea nordicilor, ei pricep că e un gol prea greu, unul care alungă surpriza. Steaua continuă să nu joace grozav, dar e aproape calificată. Dramă, Drammen. Prea accesibil jocul de cuvinte, la fel ca jocul fără sclipire al lui Stromsgodset.

A greşit ghetele şi l-a enervat pe Gâlcă
Gazonul sintetic le-a pus probleme steliştilor. Deşi s-au antrenat pe arena lui Stromsgodset cu o zi înainte, unii dintre elevii lui Costel Gâlcă au avut dificultăţi să se acomodeze cu suprafaţa de joc. Gabi Iancu a ales greşit ghetele cu care a intrat să joace, iar după numai 10 minute de la start a ieşit la margine şi a solicitat să-şi schimbe încălţările. Gestul lui Iancu l-a scos din sărite pe Gâlcă. Antrenorul a gesticulat nervos în direcţia atacantului, a urlat la el "hai odată, mai repede!", după care i-a aruncat ghetele bune.

Direct la stadion, în costum
Jucătorii gazdelor n-au intrat în cantonament pentru meciul de aseară. După antrenamentul de miercuri, antrenorul David Nielsen le-a dat liber elevilor săi şi i-a anunţat că trebuie să se prezinte la arenă cu o oră înainte de startul jocului. Fotbaliştii lui s-au conformat şi fiecare a venit la stadion îmbrăcat în costumul de prezentare al clubului.

Popa şi Toşca, doar antrenament
Deşi au făcut deplasarea în Norvegia, doi stelişti n-au fost reţinuţi în lotul de 18. Adi Popa şi Alin Toşca au avut programată ieri o scurtă şedinţă de pregătire, sub comanda lui Dică, după care au văzut meciul din tribune. Cei doi au revenit după accidentări şi vor fi apţi sută la sută la returul cu Stromsgodset, programat miercurea viitoare, pe Arena Naţională.

626697-caseta-steaua.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (22)
vladimir1312
vladimir1312  •  17 Iulie 2014, 23:59
Postat de the_champions pe 17 Iulie 2014, 11:36

Cu potaile fara bani .

stai asa sa vezi cati bani ajungeti sa aveti ca nu pupati grupele, o sa tii cu oite.le fara bistari , pardon o sa te evapori de pe site

vladimir1312
vladimir1312  •  17 Iulie 2014, 23:58
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

lasa asta , voi cate o sa mai luati :)))))))))))))))))))))))))))

alexbibirica1
alexbibirica1  •  17 Iulie 2014, 17:36
Postat de ando89 pe 17 Iulie 2014, 13:52

Intr-adevar, a fost un meci extraordinar facut de stelari. Prima repriza au jucat magnific! Jucatorii meciului: Latovlevici, Chipciu, Valceanu si desigur Formidabilul Sanmartean. Cat despre Iancu face minim 50 de milioane, sper sa nu-l vanda repede jiji cu numai 20!

ando....nu te mai oftica ! sâc !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează