INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STROMSGODSET - STEAUA, MIERCURI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Experimentează pe Steaua » Cum arată Drammen, oraşul în care Steaua va porni într-o nouă aventură europeană

Arena Marienlyst seamănă cu stadionul din Chiajna +4   FOTO
Arena Marienlyst seamănă cu stadionul din Chiajna

Articol de GSP - Publicat marti, 15 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 22:16

Stromsgodset are un stadion de liga a doua din România şi un teren cum steliştii sigur nu au mai întîlnit.

Campioana României îşi începe mîine sezonul european cu o deplasare pe terenul unei formaţii un pic ciudate. Stromsgodset e deţinătoarea titlului în Norvegia, un statut cu care clubul din Drammen nu e obişnuit, şi îi aşteaptă pe roş-albaştri cu condiţii neobişnuite pentru Champions League.

Stadion de 7.000 de locuri, dar nici nu ar fi fost nevoie de unul mai mare pentru un oraş cu un pic peste 60.000 de locuitori. O arenă care seamănă cu a Unirii Urziceni şi cu a unor formaţii care evoluează acum în eşalonul secund de pe la noi. Tribune joase şi o peluză în minus, la care clubul încă lucrează, cu 48 de ore înainte de un meci de Champions League!

Cinci muncitori roboteau aseară pe peluza care e numai din beton, fără nici un scaun pe ea. O situaţie pe care steliştii au mai întîlnit-o, în fond, inclusiv la Giurgiu, rivala lor din campionat, cu un sector din spatele unei porţi acoperit cu suporteri desenaţi pe un perete, nu cu fani reali.

Cald ca la Bucureşti
Ce nu au mai experimentat oamenii lui Costel Gâlcă e terenul. E sintetic, asta se ştia de la tragerea la sorţi. Era cunoscut că Stromsgodset joacă acasă pe o iarbă artificială. Gâlcă a atras atenţia după ce şi-a urmărit oponentul într-o partidă din campionat: "E diferit de sinteticul pe care ne-am antrenat noi!".

Seamănă mai mult cu gazonul artificial din care s-au construit zeci de terenuri pentru fotbal de recreere în Bucureşti! O suprafaţă tare, cu o mochetă subţire şi foarte omogenă, cam ca un covor obişnuit, nu ca un teren de iarbă, ca majoritatea pe care se joacă în Europa.

Şi încă un şoc pe care-l vor avea românii: meciul de mîine se va juca pe lumină naturală! Ieri, la 19:30, ora locală, timpul stabilit pentru startul partidei, la Drammen vremea a fost de vară bucureşteană, 25-26 de grade, şi e anunţată o temperatură asemănătoare pentru următoarele zile. Iar apusul va fi între 22:30 şi 23:00, după ce se va fi încheiat meciul Stelei cu Stromsgodset.

Oraş, renumit pentru tunelul spiralat
Cea mai importantă atracţie turistică din zonă e reprezentată de un tunel. Acesta are o lungime de 1.650 de metri şi urcă prin muntele Bragernes, avînd un traseu format din 9 spirale. Diferenţa de nivel este de la 20 la 213 metri deasupra nivelului mării. Tunelul a fost inaugurat în 1961, cu ocazia celebrării a 150 de ani de la formarea oraşului Drammen. Lucrările de amenajare au început 1953. Înainte, în muntele respectiv fusese o carieră de piatră. (foto 5)

63.943 de locuitori are Drammen, fiind al 9-lea oraş al Norvegiei din acest punct de vedere

8 premii pentru calitatea vieţii şi dezvoltarea municipalităţii a primit oraşul Drammen în ultimii 11 ani, 6 naţionale şi 2 internaţionale, fiind lider în Norvegia la acest capitol

180 de ani are cea mai veche berărie din Norvegia, Aass Brewery, înfiinţată în 1834. Aceasta se află în Drammen, iar clădirea care o adăposteşte este cea mai veche din oraş

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
whiteredarad
whiteredarad  •  15 Iulie 2014, 17:41

Pe teren intra 11 jucatori stelisti si 11 norvegieni.Nici unul nu are 3 picioare.Se va juca ca si in Norvegia : tare.pe sus,cu auturi ca si cornerele,cu inghesuiala in careu.Rezolvarea problemei ar fi ca stelistii sa le dea un gol rapid.Dar,vor putea ?. Este primul examen pentru Galca. Eu unul nu sint inca edificat de calitatile sale de antrenor,dar s-ar putea sa ma insel. E adevarat au plecat multi titulari,dar cred ca Prepelita nu este o solutie,in locul lui Pintilii,ma astept ca Sanmartean sa faca ceva bun ,vizibil Succes !!

blaustein
blaustein  •  15 Iulie 2014, 11:50

La ce tentativa de stadioane avem in Romanik mi-ar fi rusine sa spun ca aia au stadion de liga II din Romania.

fiulploii
fiulploii  •  15 Iulie 2014, 11:26

Daca ala e stadion de Liga 2 din Romania. Inseamna ca nu ati vazut stadioanele de la noi. La acel stadion se lucreaza de zor pentru modernizare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează