INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Incident rasist la un meci de Champions League: "Această banană ne va costa scump!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2016 19:52

Conform presei ruse, o banană a fost aruncată în spațiul terenului de către fanii ruși, la meciul din Champions League dintre FC Rostov și PSV Eindhoven, încheiat 2-2.

Televiziunile au surprins momentul în care o banană a fost aruncată în teren, în minutul 22 al meciului dintre Rostov și PSV. Încă nu este clar cine a fost ținta incidentului rasist, trei jucători de culoare de la PSV aflându-se pe teren la acel moment: francezul Nicolas Ismat-Mirin și olandezii Jetro Willems și Luciano Narsingh.

Reprezentanții clubului PSV au declarat că nu vor sesiza UEFA să investigheze acest caz: " Înainte de meci, clubul organizator și poliția au luat toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de incidente nedorite, dar e clar că e aproape imposibil ca fiecare persoană în parte să fie controlată. Nu este treaba noastră dacă UEFA va lua vreo măsură împotriva lui Rostov, dar noi suntem total împotriva rasismului", a declarat Thijs Slegers, un reprezentant al lui PSV.

Totuși, Uniunea de Fotbal a Rusiei, prin vocea președintelui de onoare Vyachelsav Koloskov, este de părere că Rostov va primi o pedeapsă considerabilă : " Această banană ne va costa scump! Nu va afecta Mondialul din 2018, dar va atrage inevitabil o imagine proastă. Rostov ar putea juca următorul meci din Champions League fără spectatori", a afirmat Koloskov.

Fanii lui Rostov nu sunt la prima abatere. Pe 9 septembrie, UEFA a sancționat clubul Rostov prin închiderea anumitor sectoare din stadion, fanii fiind găsiți vinovați pentru scandări rasiste la meciul din play-off-ul Champions League, cu Ajax.

(Remus Dinu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
alenb
alenb  •  01 Octombrie 2016, 00:08
Postat de haudinamo pe 30 Septembrie 2016, 22:50

Astia nu sunt normali cu discriminarea pozitiva s-a ajuns la absurditati. Da-o-n draci de banana, chiar s-a ajuns sa se faca distinctie in functie de fruct? Daca e caisa e contraventie, daca e banana e infractiune wtf??

daca era caisa erau discriminati toti nea caisa :))

hh88
hh88  •  30 Septembrie 2016, 23:22

de ce te iei de homosexuali ps. caisa este pt lesbi. pt hetero fructul este un măr, "pacatul" primar, mai precis: Cunoașterea

haudinamo
haudinamo  •  30 Septembrie 2016, 22:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează