INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - AS ROMA 5-2

LIVERPOOL - AS ROMA 5-2 // Mo e Salah d’Or! Solistul de pe Anfield visează la Balonul de Aur: "E cel mai bun de pe planetă" » Îl merită?

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 25 aprilie 2018 11:46

Liverpool s-a impus în fața Romei, 5-2, în turul semifinalelor UEFA Champions League, după un meci spectaculos. Returul va avea loc pe 2 mai. 

Mohamed Salah, atacantul egiptean al lui Liverpool, a uimit lumea fotbalului cu o nouă reprezentație de superclasă. Cu două goluri și două assisturi le-a aruncat mănușa lui Ronaldo și Messi în duelul pentru titlul de jucătorul anului.

De la brazilianul Kaka, în 2007, "Balonul de Aur" a fost pasat doar de la Ronaldo la Messi sau viceversa. De la Cristiano, acum un deceniu, englezii tot visează să aibă, din nou, în Premier cel mai valoros star mondial. Iar Mo Salah le hrănește constant speranța. "Fără urmă de îndoială, Mo e cel mai bun jucător de pe această planetă în momentul de faţă", s-a extaziat Steven Gerrard, fostul căpitan al lui Liverpool, în fața noului recital colosal al "faraonului". Două goluri plus două assisturi în 74 de minute reușite chiar contra fostei sale echipe.

"Are clasă mondială"

"Primul a fost un gest de artist, o lovitură de geniu. Iar al doilea, după o execuție splendidă. Salah are clasă mondială, e absolut unul dintre cei mai mari jucători și traversează un sezon ieșit din comun. Unii consideră că am greșit înlocuindu-l, însă trebuie să-l protejez și să-l gestionez cu atenție", și-a lăudat Klopp eroul. Pe care până și presa italiană îl vede la unison candidat autotizat la trofeul acordat de France Football în 2018.

"Noua religie Kop e stângul lui Mo"

Roma l-a vândut numai pe 42 de milioane de euro. Un milion sub cifra golurilor marcate de Salah în actuala stagiune pentru Liverpool! "Pentru Mo, fanii cormoranilor ar fi gata oricând să-și schimbe religia la islamism dacă egipteanul va continua în ritmul ăsta și va aduce Liga pe Anfied. Stângul lui Mo e noua religie", a scris Gazzetta dello Sport. Iar suporterii vor cânta asurzitor în cor "the egyptian king is running down the wing". 

43 de goluri în 47 de meciuri are Salah la Liverpool în acest sezon. L-a depășit pe Roger Hunt și e la două reușite de recordul clubului deținut de Ian Rush, 47 de goluri în 65 de meciuri (1983-1984)

14 goluridin actualul parcurs în Ligă începând din grupe a marcat Liverpool cu contribuția egipteanului, 10 reușite și 4 assisturi în cele 10 prezențe ca titular. A punctat o dată și în play-off

1 poker și 7 "duble" a semnat Mohamed în acest sezon la Liverpool. Are 31 de goluri în Premier, 11 în Ligă și 1 în Cupa Angliei. 3 reușite în total peste Messi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
603424156670523
Vlad Cojocaru  •  26 Aprilie 2018, 12:37
Postat de andrei.33 pe 25 Aprilie 2018, 17:01

Nu poate lua acel premiu un jucator de la o echipa sub locul 5 in campionat.

echipa lui e pe 3

vbga
vbga  •  25 Aprilie 2018, 17:18

La ora actuala,astazi,Salah este cel mai bun! Dar pana la sfarsitul anului se pot schimba multe,in plus e musulman si imi este greu sa cred ca o sa fie votat. Si sa nu uitam aspectul cel mai important NU are sustinerea mediatica si financiara pe care o au Ronaldo si Messi,in concluzie NU o sa ia Ballon d'Or.

andrei.33
andrei.33  •  25 Aprilie 2018, 17:01

Nu poate lua acel premiu un jucator de la o echipa sub locul 5 in campionat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează