INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING 1-5

FOTO + VIDEO FCSB - Sporting Lisabona 1-5 » Cu un singur Alibec nu se face Champions League!

FOTO: Raed Krishan +24   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 august 2017 21:42

FCSB a pierdut meciul cu Sporting, 1-5, din play-off-ul Champions Legue. 

Atacantul Denis Alibec a speriat-o pe Sporting cu o prestație superbă, numai că talentul lui n-a fost de ajuns, portughezii au câștigat clar, iar FCSB coboară în C2.

FCSB - Sporting 1-5
Au marcat: J. Morais 20' /dOUMBIA 13', Acuna 60', Gelson 65' , Dost 75', Battaglia 88'- VIDEO

"București! Steaua București!". Pasiunea oamenilor contestă o decizie judecătorească. Cine e Steaua București? Fotbal Club FCSB e gruparea implicată în play-off-ul Champions League, dar 50.000 de oameni sunt convinși c-o au în față pe Steaua lor. Există și fani cu echipamente vechi ale roș-albaștrilor, inclusiv din vremea când golgeterul "militarilor" era Dănciulescu, iar Ilie Dumitrescu revenea din Mexic ca să se retragă de la clubul care-l crescuse.

Mulțimea umple aleile de acces și încarcă stadionul. Văzute alb-negru, imaginile ar produce un flashback și mai puternic, ar muta amintirile mai în urmă, dincolo de roș-albastrul cu Dialog pe piept, până în vremea cuplajelor la care arenele gemeau de lume.

Ce n-ar fi trebuit să se întâmple

Ca întotdeauna, tribunele pline fac ca meciul să pară mai frumos decât este de fapt. Scandările amplifică suspansul până când încordarea e totul, oamenii nu mai judecă fazele ca într-un meci normal de campionat, apreciază oricare acțiune, fiecare pasă.

Sporting înscrie prima și pornește scenariul cel mai prost pentru steliști. Golul portughezilor nu e vreo operă. Mingea e aruncată de la margine, Mathieu o deviază cu capul mai departe, Larie nu izbutește s-o respingă și apare Doumbia, care o înțeapă în plasă. La 0-1 acasă după 0-0 în tur, FCSB are nevoie de două goluri. Galeria reacționează cu încredere: "București! Steaua București!".

Alibec pentru Morais

Echipa lui Dică nu apucă să sufere vreun șoc, că Alibec îi injectează adrenalină și întreține visul în tribune. Denis primește balonul recuperat de Golofca și pornește o cursă fantastică, trece de Mathieu și prinde un șut care-l chinuie pe Rui Patricio.

Goalkeeperul trebuie să scoată mingea fără să-și permită s-o direcționeze unde ar vrea el, fiindcă șutul e tare și-i e peste mână intervenția. Așa c-o deviază în fața porții, unde e Junior Morais! Egalitate! Brazilianul a marcat cu dreptul, piciorul cu care uneori nu bifează nici măcar o pasă simplă într-un meci întreg. Nu contează mult de data asta, fiindcă Alibec a creat acțiunea, Junior doar a semnat golul.

De ce a jucat Budescu?

Denis e un coșmar pentru Coates și pentru Mathieu, care nu mai sunt în stare nici să degajeze când îl au în preajmă! Atacantul preia de lângă adversari, deviază inspirat și apoi coboară și dirijează jocul ca să suplinească umbra Budescu. Alibec pare prea bun, Budescu mai mult încurcă.

Dică îl și înlocuiește pe Costică după pauză, intră Florin Tănase. Jocul rămâne ca în start, Sporting pasează mai bine și deține controlul, doar că nu atacă poarta. Posesia lusitanilor e mai mult temporizarea inventată de Angelo Niculescu decât o dezvoltare amenințătoare pentru roș-albaștri.

Finalul

FCSB rămâne periculoasă prin Alibec în rarele momente în care avansează. Ieșirea din cutie vine la pachet cu pericole pentru steliști, pentru că ea generează spații pe care Sporting nu le-a găsit ușor până acum. O pasă filtrantă creează o astfel de breșă și prin ea sprintează Acuna. Enache nu-l oprește, Niță iese din poartă fără să fi fost nevoie, ratează intervenția și se face 1-2. Portarul s-a scos din joc și l-a lăsat pe argentinian să împingă mingea în poarta goală. Acum e un șoc! Iar e nevoie de două goluri și mai sunt doar 30 de minute.

Golul lui Acuna a prăbușit moralul echipei și a stricat atmosfera și în tribune. Spectatorii le reproșează lui Enache și lui Larie scorul nefavorabil. Enache a amenințat cu o centrare granița dintre inelele peluzei și a cam greșit la gol.

Steaua București continuă în Europa

Sporting, în schimb, are oameni care să-i scrie numele în urna pentru tragerea la sorți a grupelor. Pe Gelson, spre exemplu. Extrema aleargă cu mingea la picior de parcă s-ar fi urcat pe un scuter pe o străduță din Bairo Alto. Primește balonul pe un contraatac și o telecomandă invizibilă stabilește traiectoria perfectă din piciorul lui în colțul lung, lângă bară. 1-3, două goluri încasate de roș-albaștri în patru minute. Mai trec zece și marchează și Dost, pe urmă și Battaglia. S-a încheiat, FCSB coboară în Europa League.

Rezultatul nu e o surpriză. Gelson, Adrien, Doumbia și Dost sunt fotbaliști testați și certificați în cele mai tari competiții din fotbal, talente pe care le sesizează și fanii, și transfermarkt, și scouterii profesioniști. Titulari ai Ligii Campionilor.
FCSB nu-și permite să echilibreze balanța doar cu Alibec. Peluza marchează, însă, încă un sezon european care onorează tradiția participărilor în grupe: "București! Steaua București!".

 

Vezi aici cum s-a desfășurat meciul

min 90+1: Final de meci! FCSB - Sporting 1-5
min 88: GOL Sporting! Battaglia marchează cu o lovitură de cap din 3 metri, după ce Niță a respins reluarea lui Dost
min 80:
Schimbare la FCSB: Man intră în locul lui Alibec
min 79:
Gelson este schimbat de Bruno Cesar
min 75: GOL Sporting! Bas Dost a marcat cu un șut de 11 metri, după o pasă a lui Gelson! Fanii steliști au început să plece de pe stadion
min 70:
Schimbare la Sporting: Petrovici a intrat în locul lui Adrien Silva, care acuze probleme medicale
min 69:
Junior Morais a tras slab, de la 20 de metri, cu piciorul drept
min 65: GOL Sporting! Gelson majorează diferența cu un șut de 20 de metri, la care Niță nu a avut nicio șansă
min 62:
 Schimbare la FCSB: Gnohere a intrat în locul lui Golofca
min 60: GOL Sporting! Acuna marchează cu un șut din mijlocul careului, profitând de o neînțelegere între Niță și fundașii steliști
min 59:
Prima schimbare la FCSB: Doumbia este înlocuit de Dost
min 58:
Piccini a centrat în careu, după o acțiune pe partea dreaptă, dar Niță a reținut
min 56:
După o acțiune bună a lui Alibec, Filip a șutat mult peste poartă, de la 20 de metri
min 50:
Momcilovici a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri
min 47:
După o acțiune spectaculoasă a lui Golofca, Teixeira a șutat peste poartă, de la marginea careului
min 46: A început repriza a doua

Dică schimbă la pauză. Florin Tănase a intrat în locul lui Budescu

min 45+3: Pauză! FCSB - Sporting 1-1
min 43:
Alibec a tras puternic de la 25 de metri, dar Rui Patricio a reținut fără probleme
min 37:
Enache a centrat foarte periculos în careu, dar Mathieu a respins în afara terenului
min 32:
Ocazie pentru Sporting! Doumbia a scpăt spre poarta lui Niță, dar portarul a ieșit excelent și l-a blocat pe atacant. Portarul stelist acuză probleme la piciorul drept, după ce s-a lovit de Doumbia
min 29:
Jocul s-a calmat pentru moment, lipsind ocaziile de gol
min 20: GOOOL FCSB! Junior Morais a marcat cu un șut din 6 metri, după o cursă excelentă a lui Alibec și după ce a trecut de Mathieu.
min 18:
Piccini a centrat periculos în careu, dar niciun portughez nu a ajuns la minge
min 13: GOL Sporting! Doumbia a marcat un șut din 6 metri, după o indecizie în apărarea stelistă
min 9:
Sporting a început mai bine meciul, controlează jocul, fără să aibă ocazii mari, și recuperează rapid mingea
min 5:
Bruno Fernandes a șutat de la 20 de metri, dar mingea l-a lovit pe Momcilovici
min 3:
Gelson a centrat periculos în careu, dar mingea a fost respinsă de Larie
min 1:
Ocazie pentru. Budescu și Alibec au dus mingea în careul portughez, dar Patricio a reținut
min 1:
A început meciul.  Sporting a avut lovitura de start
Jucătorii ambelor echipe au intrat pe gazon. Meciul va începe în curând

Echipele de start: 

FCSB: Fl. Niță - Enache, Larie, Momcilovici, J. Morais - Ov. Popescu, L. Filip - Teixeira, Budescu, Golofca - Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Gnohere, Fl. Tănase, Pleașcă, Achim, Amorim, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Sporting: Patricio - Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao - A. Silva, Battaglia - Gelson, B. Fernandes, Acuna - Doumbia
Rezerve: Salin, A.Ruiz, B. Cesar, Petrovici, Medeiros, Figueiredo, Dost
Antrenor: Jorge Jesus

 
 

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (782)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  24 August 2017, 10:43
Postat de Lili Balmos pe 24 August 2017, 09:14

Nu toata tara a sarit in sus de bucurie la golurile incasate de FCSB!Eu nu am topait,nici copiii mei.Nici colegii sotului meu aflati peste tot,prin tara!Nici colega mea care a fost la stadion!Nici Dan Petrescu,Ilie Dumitrescu,Gica Hagi ,fotbalisti reprezentativi pt tara aceasta,in cazul in care noi,oamenii simpli,nu suntem reprezentativi!Asa ca,mai putine cuvinte ar fi uneori mau bine,nu?

ce vrei ma lili, nu toti au simtul umorului.)

fangigi
fangigi  •  24 August 2017, 09:47
Postat de samerpix pe 24 August 2017, 00:58

Gigica, ai ales Rapiduletu' favorit? De ce vorbesti tu cu păcat despre altii in loc sa pupi mana noului stăpân care v-a stropit cu apa vie??

Ciobanul a stricat 2 echipe, Astra si Viitorul ca sa piarda titlul, apoi sa se faca de ras la TAS, iar ieri sa faca de ras o tara intreaga cu cea mai penibila reprezentatie a unei echipe romanesti in Europa! Ma mir ca mai aveti tupeul sa ridicati capul ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sbon
sbon  •  24 August 2017, 09:25

Umilita de serviciu a europei

Vezi toate comentariile (782)
Comentează