INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - REAL MADRID 1-4

VIDEO + FOTO Duodécima! "Dubla" Regelui Ronaldo îi aduce Realului a 12-a Ligă din istorie » Juve, executată fără milă la Cardiff!

foto: reuters +48   FOTO
foto: reuters

Articol de , - Publicat sambata, 03 iunie 2017 23:44

Madridul lui Cristiano și Zidane cucerește a 12-a Ligă a Campionilor din 15 finale jucate, după un sec 4-1 în fața lui Juventus la Cardiff. Două succese la rând, o premieră în era modernă a Ligii.

E ziua finalei. E ziua fotbalului. Momentul în care Real și Juventus, două legende, campioanele țărilor lor, cele mai bune, cele mai experimentate, cele mai în formă echipe europene ale momentului se înfruntă în meciul anului. "Millennium", templul rugbyului galez, se transformă pentru o seară în casa sportului rege și tremură de pasiunea din tribune, ce-l transformă într-un imens vulcan alb. Blanco și bianco străpuns de dungi nere.

Și Catalunya a ținut cu Juve

Fostele glorii au mărit și mai mult presiunea din jurul finalei. "Vom suferi, dar simt că talentul nostru va învinge", credea Real, în timp ce Pirlo le cerea torinezilor: "Câștigați pentru mine!". Dar italienii primeau mesaje de încurajare și de la catalani, dușmanii de moarte ai Imperiului madrilen. "Forza, Juve!", a titrat cotidianul Sport, transformându-se în galeria Barcelonei.

Atac vs apărare. Cei mai buni!

Cardiff e casa lui Bale, dar tocmai el nu joacă. De-abia s-a refăcut, după șase săptămâni de pauză, și Zidane e prea corect și prea inteligent ca să-i ia lui Isco, în vârf de carieră, bucuria unei asemenea finale. Și să-i răpească propriei echipe un element esențial în ultimul timp.

Real e același, 4-3-1-2, iar Juve îi răspunde cu un sistem ușor modificat la start. Alex Sandro coboară la nivelul tripletei BBC, Barzagli - Bonucci - Chiellini, Dani Alves devine aripă dreaptă într-un 4-2-3-1. Cu cea mai mai puternică apărare din această Ligă, care a primit doar 3 goluri în 12 meciuri până în ultimul act. Niciunul din acțiune! Dar are acum în față cel mai percutant atac: 32 de goluri marcate. O medie de 2,67 reușite pe meci!

Ronaldo e mereu acolo

Start pe "Millennium". Fumul de la efectele pirotehnice devine un nor blocat în tavanul închis, dar jucătorii nu par să resimtă acest fotbal de sală și sunt ca niște cai de curse. Piemontezii pornesc în în mod turbo, ca de obicei. "Scutură copacul", descria plastic Dominique Antognoni strategia ofensivă fulminantă a juventinilor la începutul fiecărui meci. Barcelona i-a cedat repede, încasând două lovituri în prima jumătate de oră. Dar Real e mai solidă ca Barca. Nu cedează și, după zece minute, Madridul mută jocul în terenul celălalt.

Și vine golul. Primul gol al finalei. Carvajal, mereu o apariție-surpriză în ofensivă, creând superioritate și la această fază, centrează înapoi, Ronaldo șutează razant cu iarba, iar Bonucci deviază cât să-l înșele pe Buffon. La 39 de ani, Gigi privește lung după Cristiano. CR7 i-a înscris 6 goluri din 7 șuturi în Ligă! 0-1.

"Ca să batem Realul, trebuie să fim diabolici"

Să renunțe Juventus? Niciodată! Grinta bianconera le dă o forță nebănuită. "Suntem Gladiatorul. Ne ridicăm și luptăm", urlă Dybala, care a văzut de 30 de ori filmul lui Ridley Scott. Max Allegri, creatorul acestei mașini de război, le face semn de la margine. "Ca să batem Realul, trebuie să fim diabolici", le-a spus el la vestiare. Și finala se înclină spre poarta lui Navas.

Iar Mandžukici reușește golul vieții. Parcă și-a amintit mesajul nebun al lui Evra, fostul lui coleg: "Țineți-l nemâncat pe croat o săptămână! Trebuie să fie rău ca un soldat!". Dar execuția nu e deloc diabolică. E divină. O foarfecă-lob ce-l uluiește pe Navas: 1-1. Iar statistica spune că, atunci când Mandžukici punctează, Juve câștigă! Să fie și acum?

CR7 goluri lui Buffon din 8 șuturi!

Neașteptat, italienii se retrag. Nu mai sunt diabolici. Așteaptă la 30 de metri de propria poartă, îi lasă prea mult spațiu Realului, care presează și vine mereu mai tare, mai aproape de careul lui Buffon. Și, dintr-o dată, Casemiro profită de o minge respinsă pe centru și trage un glonț de mitralieră. Khedira deviază, balonul iese o clipă din cadrul porții, dar efectul îl întoarce lângă bară. În plasă. Buffon, păcălit. 1-2.

Iar asediul Madridului nu se oprește. Recuperare în terenul advers, acțiune rapidă, centrare Modrici și deviere Cristiano. 1-3! În 64 de minute, Juventus a luat tot atâtea goluri câte încasase întreaga competiție!

Ronaldo i-a dat al 7-lea gol lui Buffon în Champions. Din 8 șuturi! Și lusitanul are 12 goluri în acest sezon de CL. A 6-a oară când iese golgeterul Ligii! Al 5-lea Balon de Aur îl așteaptă. Iar Buffon mai pierde o ocazie să cucerească trofeul cu urechi mari. Asensio marchează și el în minutul 90. 1-4! Ce diferență!

Eroul Zidane. Primul cu "dublă" de la Sacchi

CR7 e golgeter, dar eroul e Zidane. I-a oferit lui Real încă un succes în Liga Campionilor. Două la rând, cum nu mai reușise nimeni de la Sacchi. Primul în era modernă a Ligii! După Undécima, în 2016, iată și Duodécima!

 

 

When people say Cristiano Ronaldo can't do it on the big stage...

Posted by SPORTbible on 3 Iunie 2017

FINAL »  Juventus - Real Madrid 1-4 (VIDEO)
Au marcat: Mandzukici '27 /Cristiano Ronaldo '20, 64, Casemiro '61, Asensio '90

FINAL DE MECI! Real Madrid a învins-o pe Juventus în finala Ligii Campionilor, scor 4-1, la capătul unui meci în care Cristiano Ronaldo a fost din nou imperial.!

min:90: GOOOL REAL. Nou-intratul Asensio marchează și el, completând tabloul unei seri perfecte. L-a învins pe Buffon după incursiunea superbă a lui Marcelo

min:84: Cuadrado vede al doilea "galben" după o intrare dură asupra lui Ramos

min:77: Real Madrid a pus stăpânire totală pe meci, iar soarta finalei pare scrisă. Italienii s-au resemnat și sunt foarte aproape să piardă a doua finală în trei an, după cea pierdută în 2015 în fața Barcelonei, scor 1-3

min.64: GOOOLL REAL MADRID, GOOOL CRISTIANO RONALDO! Starul portughez al madrilenilor este servit ideal de Modrici, învingându-l pe Buffon printr-o execuție din câțiva metri

min.61: GOOOOL Real trece în avantaj grație golului senzațional reușit de Casemiro, care îl învinge pe Buffon printr-un șut de la aproximativ 30 de metri

min.58 Ronaldo ratează milimetric întâlnirea cu mingea centrată excelent de Marcelo, iar Buffon scapă cu fața curată dintr-o situație extrem de periculosă. 

min.57: Realul pare mai activă în atac. O nouă ocazie a madrilenilor, prin Marcelo, șutul său trecând puțin pe lângă poartă

min.54: Modrici prinde un șut bun de la 27 de metri, reținut însă cu multă siguranță de Buffon

A început repriza secundă

Pauză la Cardiff, Juve și Real Madrid sunt la egalitate, 1-1, după o primă repriză foarte bună 

min.42: Prima repriză se îndreaptă către sfârșit, iar echipele așteaptă pauza. Jocul s-a mai liniștit

min.34: Lovitura liberă de la 25 de metri executată bine de Dybala, șutul său este blocat însă de zidul madrilenilor, Ronaldo respingând mingea

min.32: Meciul se joacă într-un ritm extrem de bun, iar ocaziile curg de la o poartă la alta

min.27: GOOOL: Juventus egaleză, prin Mandzukici, care reușește un gol de-a dreptul fenomenal. Acesta preia o minge în interiorul careului și îl învinge pe Navas printr-o semifoarfecă de excepție

min.20, GOOOL : Real Madrid deschide scorul, prin Cristiano Ronaldo, care îl învinge pe Buffon cu un șut superb, din 15 metri, după pasa perfectă a lui Carvajal.  

Min.11: Realul încearcă să depășească momentele dificile din startul partidei și se instalează treptat în jumătatea torineză

Min. 6: Juventus are un start de meci excelent: încă un șut bun, de această dată aparținând lui Pjanici, este blocat de Navas 

Min. 3: Higuain a avut prima ocazie pentru Juventus, șutul său de la distanță fiind blocat de Keylor Navas.

A început partida

20:46

Iată și echipa de start pentru Juventus:

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanici - Dani Alves, Dybala, Mandzukici - Higuaín
Rezerve: Neto, Lichtsteiner, Benatia, Lemina, Asamoah, Marchisio, Cuadrado
Antrenor: Massimiliano Allegri

20:39

Avem echipa de start a Realului:

Real: Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrici, Kroos - Isco - Benzema, Ronaldo
Rezerve:
Casilla, Nacho, Bale, Kovacici, Asensio, Morata, Danilo
Antrenor:
Zinedine Zidane

20:35

Iată și imagini din vestiarul lui Real Madrid. Se pare că galacticii vor evolua în echipament violet.

20:33

Juventus oferă primele imagini din vestiarul său. Tricourile lui Higuain, Dybala & co. sunt pregătite pentru Marea Finală.

20:27

Marele Del Piero nu avea cum să lipsească de la această finală. Legenda lui Juventus va comenta meciul pentru ESPN.

20:06

Gigi Buffon și probabil ultima lui șansă: în seara asta ar putea cuceri prima Ligă a Campionilor din cariera sa!

19:57

Imagini de la antrenamentul lui Juventus:

19:20

Ruud Gullit a ajuns pe stadionul în care se va juca finala Ligii Campionilor și a trecut la treabă: câteva cadre din tribune și suprafața de joc. Bonus: o scurtă declarație, la final!

19:00

Suporter de lux în galeria lui Juventus: Fernando Llorente s-a alăturat suporterilor bianconeri. Atacantul spaniol, care evoluează în prezent pentru Swansea, s-a aflat în lotul lui Juventus în perioada 2013-2015.

18:45

Pjanic, Juventus: ”Așteptăm să întâlnim un adversar dificil, puternic pe fiecare parte a terenului. Ne vom pregăti cât de bine putem. Cea mai bună echipă din această zi va câștiga”

18:42

Primele imagini de pe stadionul din Cardiff:

18:30

Încurajări de la El Presidente: Florentino Perez a stat de vorbă cu jucătorii lui Real în hotelul din Cardiff și l-a încurajat pe Ronaldo înainte de plecarea spre stadion.

18:20

Puțină statistică: Juventus a câștigat doar două din cele opt finale jucate în Cupa Campionilor Europeni / Liga Campionilor. Ultimele patru finale s-au terminat cu înfrângere pentru italieni. Real are 14 finale: 11 câștigate, trei pierdute.

18:00

Cu câteva ore înaintea startului finalei, un bilet pe piața neagră se vinde cu 1.500 de euro!

17:50

DJ Gaizka Mendieta, fostul mare fotbalist al Valenciei, a mixat la festivalul Champions, în fața mulțimii adunate lângă stadionul din Cardiff. Mendieta (43 de ani) a jucat un sezon și la Barcelona (2002-2003).

Ora: 21:45
Transmisii TV: ProTV, Dolce 1, liveTEXT GSP.ro.
Stadion: Millennium (Cardiff)
Arbitru: Felix Brych /  Asistenți: Mark Borsch, Stefan Lupp / Adiționali: Marco Fritz, Bastian Dankert (toți din Germania) / Al 4-lea oficial: Milorad Mažici (Serbia)

Organizatorii au decis ca finala de la Cardiff să se dispute cu acoperişul tras, din cauza riscului crescut de atentat terorist. 

Securitatea în capitala galeză este maximă: 1.600 de polițiști vor patrula în jurul arenei. Într-un oraș în care sunt așteptați astăzi 170.000 de străini veniți pentru meci.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (251)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  05 Iunie 2017, 17:08

cel mai tare din tot articolul este, fara doar si poate, "Cuadrado vede cartonasul rosu dupa o interventie dura asupra lui Ramos!" made my day, simularea lui Ramos si marele zid chinezesc sunt singurele care se vad din spatiu! in rest, mediocru, nu a scris nimic din ce nu am vazut si noi la tv!

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  04 Iunie 2017, 12:04

CRISTIANO RONALDO - GOLGHETERUL LIGII CAMPIONILOR CU 12 REUSITE, A MARCAT AL 500-LEA GOL PENTRU REAL MADRID IN LIGA CAMPIONILOR, A AJUNS LA 600 GOLURI INSCRISE IN CARIERA, A CUCERIT 4 CHAMPIONS LEAGUE ( L-A EGALAT PE MESSI ) !!! CE URMEAZA ?? MESSI ARE 5 BALOANE DE AUR......

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  04 Iunie 2017, 11:32

Madrid a castigat pentru ca jucatorii lui, de o valoare incontestabil mai mare decat cea ai lui Juve, au stiut sa fie umili in finala! aroganta trebuia taxata drastic si Madridul a facut-o!

Vezi toate comentariile (251)
Comentează