INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MONACO - JUVENTUS 0-2

FOTO + VIDEO Killer instinct » Cu un Higuain în zi mare, Juventus o învinge pe Monaco și e 90% calificată în finală! » La un pas de șocul Real - Juve

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de , - Publicat miercuri, 03 mai 2017 23:51

Juventus, apărare ca un zid, excelentă în jocul colectiv și cu Higuain reușind ”dubla”, a învins Monaco, 2-0 pe ”Louis II”, și se pregătește de a doua finală de Ligă în ultimii 3 ani. După Barca, e Real?!

Sărbătoare la Monte Carlo. Monegascii s-au întors în careul de ași după 13 ani. Vor fi și în finală, ca în 2004?

Fanii alb-roșii visează, speră, îl așteaptă pe copilor lor teribil, Kilyan Mbappé, cel care, la 18 ani și 4 luni, îi propulsează spre viitor cu o viteză supersonică.

11 confruntări, 11 eșecuri. Vine al 12-lea

Dar în față e Juventus, o mașină de fotbal, zidul de care nicio echipă franceză n-a trecut în dublă manșă în cupele europene. 11 tentative, 11 eșecuri. Și acum pare ca o cetate în apărare: până aseară, avea doar două goluri primite în 10 meciuri în acest sezon de Ligă. Nici Barcelona nu-i descoperise punctul slab!

Gazdele tot își făceau planuri. Atacul lui Monaco a speriat continentul, marcând 12 goluri în 4 partide cu City și Borussia. Puștiul Mbappé punctase de cinci ori. Totuși, defensiva lui Juve înseamnă altceva. Iar atacul are culoare și eficiență, cu Dybala și Higuain mereu periculoși pe ultimii metri.

Linia mortală: Dybala - Dani Alves - Higuain

Jocul începe. După un scurt tur de forță italian, Mbappé țâșnește din senin. Gladiatorii Chiellini și Bonucci nici nu l-au observat. O dată, de două ori, nărăvașul Kilyan e în fața lui Buffon. Singur. Gol? Nu! Îl ia la țintă pe bătrânul goalkeeper, care nu vrea să mai lase nimic. Asta este șansa lui. La 39 de ani, poate cuceri în sfârșit Liga!

Și, dacă Monaco nu înscrie, Juve nu te iartă. Ce acțiune! Dani Alves, un-doi cu Dybala, ultimul îi returnează cu călcâiul, Alves combină și cu Higuain, brazilianul nu se oprește și, în ultima clipă, întoarce și el cu călcâiul în mijlocul careului. Locul de unde Pipita nu ratează.
0-1 (29).

Cum să reacționezi? Când te conduc bianconerii (albaștrii, aseară), ai șanse minime. Pentru că, având avantaj, te pândesc și nu te iartă. Centrare a aceluiași Dani Alves, finalizată de același Higuain. 0-2 (59).

Revanșă sau al 3-lea succes madrilen în 4 ani?

În 2015, Monaco a fost eliminată de Juventus în "sferturi", 0-1 și 0-0. În 2017, va fi blocată tot de campioana Seriei A, în semifinale. Și, la fel ca în 2015, piemontezii vor înfrunta o forță spaniolă în ultimul act. A fost 1-3 cu Barca în urmă cu doi ani. Ce va fi pe 3 iunie? Se va răzbuna pe Real? Sau va fi un alt succes madrilen, al 3-lea în ultimele 4 sezoane? Aseară, Real Madrid a învins Atletico, 3-0, hattrick Ronaldo. Oricum, va fi o luptă cu scântei la Cardiff. 

100de prezențe în Ligă are acum Gianluigi Buffon. Al doilea italian după Maldini (Milan) care atinge această bornă

4 ani
erau de când Higuain nu mai marcase în fazele KO ale Ligii

2 goluri
a  primit Juventus în această ediție a competiției. Unul de la Lyon, celălalt de la Sevilla. Cea mai bună apărare

FINAL » Monaco - Juventus 0-2
A marcat: Higuain '29, '59
TEXT / VIDEO

Echipele de start: 

MONACO - JUVENTUS 0-2
(Higuain 29, 59)
MONACO: Subasici - Dirar, Glik, Jemerson, Sidibe - Bernardo Silva (82 Toure), Fabinho, Bakayoko (66 Moutinho), Lemar (67 Germain) - Falcao, Mbappe. Antr. L. Jardim
JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Pjanici (89 Lemina), Marchisio (81 Rincon), Alex Sandro - Dybala, Mandzukici - Higuain (77 Cuadrado). Ant. M. Allegri
A arbitrat: Antonio Mateu Lahoz (Spania)

 

 
 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
alenb
alenb  •  04 Mai 2017, 09:24
Postat de bvd_magheru pe 04 Mai 2017, 00:12

Copiii celor care au pierdut ww 2 au sups-o nu eu !! Oricit as iubi Bucurestiul . Munchenul e cu 50 de ani inaintea lui si cu 10 ani inaintea Londrei . BMW ..........https://www.youtube.com/watch?v=KUV9rONTXzk

Munchenul inaintea Londrei? La ce? La metrou? La turci si arabi? :))

bvd_magheru
bvd_magheru  •  04 Mai 2017, 00:28

Norocul meu in anii 80 la rezistenta materialelor a reprezentat-o pocket calculator made in west germany ..............I am adding and substrating .....By pressing down the special key it plays a little melody .........https://www.youtube.com/watch?v=KUV9rONTXzk

bvd_magheru
bvd_magheru  •  04 Mai 2017, 00:12

Copiii celor care au pierdut ww 2 au sups-o nu eu !! Oricit as iubi Bucurestiul . Munchenul e cu 50 de ani inaintea lui si cu 10 ani inaintea Londrei . BMW ..........https://www.youtube.com/watch?v=KUV9rONTXzk

Vezi toate comentariile (16)
Comentează