INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Mai mulți bani pentru sărmani » Noul președinte UEFA sprijină cluburile mici: Steaua e și ea vizată

Meciurile cu Aguero vor aduce venituri mari din bilete, dar și compensații de la UEFA
Meciurile cu Aguero vor aduce venituri mari din bilete, dar și compensații de la UEFA

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2016 00:00

Comitetul Executiv a decis vineri ca fostele câștigătoare de trofee europene, inclusiv Steaua, să ia din 2018 bonusuri sporite. La fel, eliminatele în preliminariile Ligii și EL.

Aleksander Ceferin nu are grijă doar de echipele bogate. Noul președinte UEFA s-a gândit și la sărmane, pentru care grupele Ligii par un vis tot mai inaccesibil.

România este direct interesată de ceea ce s-a discutat în ultima ședință a Comitetului Executiv din 2016. Echipele noastre din cupele europene vor lua mai mulți bani, bonusuri plus compensații, începând chiar de la anul.

Cea mai avantajată va fi Steaua din postura de fostă campioană continentală în 1986. Dincolo de faptul că vor avea din ediția 2018-'19 un spor de 4 puncte la coeficientul UEFA, care nu va mai conține 20 la sută din coeficientul național, "roș-albaștrii" vor fi recompensați pentru acest titlu.

Pe același sistem, orice formație cu trofee cucerite în palmares (CCE/Ligă, Cupa Cupelor, UEFA/EL) va primi un punctaj care o va avantaja la tragerile la sorți și în distribuția bonusurilor.

60 de milioane spre EL

În urma unei petiții făcute de Ceferin, echipele din Europa League vor împărți 50 de milioane E redirecționate din Ligă, în afara premiilor actuale. În plus, o altă felie de 10 milioane, provenită tot din Champions, va fi distribuită (ca premiu de consolare) cluburilor eliminate în preliminarii. Fază în care vor ajunge, ca noutate, toate formațiile care pică în tururile preliminare ale Ligii!

Doar 6 în Ligă din preliminarii

Din sezonul 2018-'19, Spania, Anglia, Germania și Italia vor avea garantate 4 echipe direct în grupele Ligii, federațiile de pe locurile 5 și 6 (Franța și Portugalia), câte două, și una pentru 7-10 (Rusia, Ucraina, Belgia, Turcia). Și câștigătoarele Ligii și EL ajung automat aici. Rămân 6 locuri pentru echipele din preliminarii: 4 pe ruta campioanelor, 2 pe traseul non-campioanelor.

Kiev și Lyon, finalele din 2018

Comitetul Executiv a mai aprobat vineri și locurile de disputare ale finalelor din sezonul viitor. La Kiev va avea loc ultimul act al Ligii Campionilor, Lyon găzduind finala de Europa League.

3.000.000.000 €vor fi premiile totale împărțite de UEFA din 2018-'19: 2,4 în Ligă, restul în EL

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
hanmocar
hanmocar  •  11 Decembrie 2016, 13:19

Forza GIGI BECALI ! Forza Reghethustra ! Forza Steaua ! dușmanii CRAPĂ DE CIUDĂ !!!

ortega
ortega  •  11 Decembrie 2016, 11:53

Steaua o fi vizată , că Talpan n-are cașcaval , dar fcsMogoșoiaia nu este vizată , că nu-i un club mic , e un surogat foarte , foarte mic ... fcsMogo , scârba Europei ...

para.para
para.para  •  11 Decembrie 2016, 11:49

Ce bine. Si asa nu trebuia sa joace nimic ca fcsb oricum este declarata in fiecare an campioana celei mai sarace tari din EU. Mai nou nici in Europa nu trebuie sa mai transpire pentru ca, conform propriului tabloid primesc bani de pomana doar asa, pentru simpla prezenta. Nu ca pana acum au jucat ceva, tot simpli prezenti au fost, dar de la anul se premiaza si nimicul.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează