INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - AS ROMA, MARȚI, 21:45, TELEKOM, PROTV, LOOK, GSP

MOnstrul Salah se ridică împotriva Romei, fosta sa echipă! Fotbalistul lui Liverpool este cel mai bun jucător al anului: 31 de goluri și 10 assisturi în 33 de meciuri!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 23 aprilie 2018 11:08

Liverpool și AS Roma joacă marți de la ora 21:45 în turul semifinalelor UEFA Chamapions League.  Mohamed Salah, egipteanul în vârstă de 25 de ani, și-a găsit clubul potrivit la Liverpool. Iar Liverpool a descoperit jucătorul ideal, lăsat prea ușor să plece de AS Roma.

Mohamed Salah e jucătorul în jurul căruia se învârte totul în această semifinală. Iar Roma ar putea regreta că a renunțat atât de ușor la miraculosul egiptean. La niciun an de când s-a despărțit de el, "faraonul" înfruntă Cetatea Eternă, amenințând să o ardă cu torța Liverpool.

Cea mai mare afacere pe Anfield

Pe 1 iulie 2017, când l-au cumpărat pe Mo, The Reds au dat marea lovitură. Nici nu-și imaginau că acest transfer avea să fie una dintre cele mai bune afaceri ale istoriei clubului. Și Salah, unul dintre marile staruri care au jucat vreodată pe Anfield Road. 

Nici romanii nu credeau că vor suferi prea mult după nord-africanul pentru care achitaseră în total 20 de milioane (împrumut și achiziție definitivă de la Chelsea) și care adunase 34 de goluri și 24 de assisturi în 87 de meciuri disputate în doi ani în Italia.

Locomotiva

La primul sezon, magicianul din Nagrig a vrăjit marea de suporteri roșii și întreaga Anglie. Datorită lui e Liverpool pe locul 3 în Premier League. Pentru că el a marcat 31 de goluri (golgeterul PL; a avut inclusiv un "poker" la 5-0 cu Watford și alte 5 "duble") și a oferit 10 assisturi, fiind decisiv la 41 de reușite ale "cormoranilor" (54 în total: 41 de goluri și 13 pase). 

Iar jocul său a însemnat mai mult decât cifrele. A fost mereu locomotiva care a tras echipa spre vârful Premier și Champions League. Plecarea lui Coutinho, în ianuarie, la Barcelona, aproape că nici nu s-a simțit. Egipteanul a ținut Liverpool pe umeri.

Înaintea lui De Bruyne

Duminică, fotbaliștii din Anglia l-au ales pe Salah jucătorul anului, chiar înaintea belgianului Kevin De Bruyne, campion cu Man. City. Influența sa asupra lui Liverpool i-a convins pe toți. Atenție, Roma! 

17 goluria marcat Salah în campionat până la 31 ianuarie (6 pase decisive); după aceea, 14 goluri (4)

41 de goluri și 13 assisturi a reușit Mo Salah la Liverpool în 46 de partide jucate în toate competițiile

42.000.000 €a plătit Liverpool pentru Mohamed Salah, transferându-l de la Roma în 2017

0 cartonașe galbene și 0 cartonale roșii a primit jucătorul egiptean în întreaga stagiune din Anglia

"Sunt fericit că am avut șansa să-ți fiu antrenor în ultimul an. Felicitări, a fost un sezon minunat. Acum, ia premiul și hai acasă! Jucăm marți" Jürgen Klopp, manager Liverpool

Sezonul lui Mo Salah

31 de goluri și 10 assisturi în Premier
33 de meciuri în Premier (2.656 de minute)
9 goluri și 3 assisturi în Champions
12 meciuri în Champions (914 minute)
1 gol într-un joc de Cupa Angliei (90 de minute)

Echipa sezonului în Premier

De Gea - Walker, Otamendi, Vertonghen, M. Alonso - Eriksen, De Bruyne, David Silva - Salah, Kane, Agüero

LIVERPOOL - AS ROMA

Ora: 21:45
Stadion: Anfield
Transmisie TV: ProTV, TV Telekom 1, Look TV, liveTEXT pe GSP.RO.
Arbitru: Felix Brych (Germania)

Echipe probabile

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane
Antrenor: Jurgen Klopp
Absenți: Matip, Emre Can(accidentați)

As Roma: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Cengiz Under, Dzeko, Perotti
Antrenor: Eusebio Di Francesco
Absenți: Defrel, Karsdorp (accidentați)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  23 Aprilie 2018, 12:11

Salah este in primii 10 fotbalisti din lume in momentul asta si cat de curand cred ca intra in primii 5...este mult mai bun decat Coutinho care nu avea cifrele lui la Liverpool si nu rupe gura nici la Barcelona...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează