INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Ovidiu Ioaniţoaia e singurul ziarist român din juriul care alege mîine cel mai bun fotbalist din Europa » Manuel Neuer, Arjen Robben sau Cristiano Ronaldo?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 august 2014 00:00 / Actualizat marti, 26 august 2014 19:23

Pentru trofeul UEFA Best Playern in Europe candidează Manuel Neuer, Arjen Robben şi Cristiano Ronaldo. Votează 54 de ziarişti, cîte unul din fiecare ţară de pe continent cu federaţie afiliată la UEFA. România e reprezentată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioaniţoaia.
Neuer, Robben sau Ronaldo?
Organizată sub egida UEFA şi a European Sports Media, organizaţie profesională a jurnaliştilor de sport condusă de neamţul Rainer Holzschuh (preşedinte) şi de olandezul Cees van Cuilenborg (secretar general), doi tipi foarte simpatici, manifestarea ce-l va desemna pe cel mai bun fotbalist din Europa în 2013/2014, dar şi pe cea mai bună fotbalistă, va fi găzduită joi seara de somptuosul Grimaldi Forum din Monte Carlo. În cadrul aceleiaşi reuniuni va avea loc şi tragerea la sorţi a grupelor Champions League. Tot joi, dar la prînz, preşedintele Michel Platini va ţine o conferinţă de presă la Meridien Beach Plaza Hotel.

Messi out!
Lansat în 2011 de Michel Platini şi ESM, Premiul UEFA Best Player i-a revenit la ediţia inaugurală lui Lionel Messi, după care l-a cîştigat Andres Iniesta în 2012 şi Frank Ribery în 2013. De remarcat că, prezent de fiecare dată pe podium, Messi nu mai figurează acum pe lista primilor 3 candidaţi, una formată din Manuel Neuer (Bayern Munchen), Arjen Robben (Bayern) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Înainte de a fi fost restrînsă prin votul aceloraşi 54 de ziarişti (unul în plus faţă de 2013 datorită recunoaşterii federaţiei din Gibraltar), lista iniţială de 10 i-a inclus pe
4. Thomas Muller (Bayern)
5-6. Philipp Lahm (Bayern)
Lionel Messi (Barcelona)
7. James Rodriguez (Real)
8. Luis Suarez (Barcelona)
9. Angel Di Maria (Real)
10. Diego Costa (Chelsea)

Evident că scrutinul de joi va hotărî cîştigătorul luptei la baionetă purtată între Bayern Munchen şi Real Madrid.

Cine la fete?
Deoarece fotbalul feminin e slab dezvoltat la noi, directorul Gazetei va avea o misiune extrem de dificile cînd va trebui s-o aleagă pe cea mai bună jucătoare de pe continent dintre Nilla Fischer, Nadine Kessler şi Martina Muller. Indiferent care dintre acestea va triumfa, prima suedeză, celelalte nemţoaice, sigur că laureata va fi de la VfL Wolfsburg, toate cele 3 fiind legitimate la această echipă germană, deţinătoarea la zi a Ligii Campionilor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
vladp
vladp  •  27 August 2014, 17:05
Postat de shab pe 27 August 2014, 12:44

Oare de ce a fost aleasa fosila asta? Bosorogul e deja penibil, scrie niste editoriale care parca sunt compuse de un copil de clasa a 4-a. Tataie, te cauta moartea, lasa gazetaria, ca, daca ai avut vreodata talent, l-ai pierdut de mult.

Robben e un fotbalist bun si-atat! Cand fuge e un chinuit. Cel mai complet intre cei trei si cel mai bun totodata este fara indoiala, Ronaldo! Asta indiferent de ce alege juriul. Neuer e un portar forate bun dar nu cel mai bun. A castigat campionatul mondial si de-asta ce in top. Howard de pilda, a facut niste meciuri exceptionale si a avut niste interventii pe carenu le-am avzut niciodata la Neuer.

shab
shab  •  27 August 2014, 12:44

Oare de ce a fost aleasa fosila asta? Bosorogul e deja penibil, scrie niste editoriale care parca sunt compuse de un copil de clasa a 4-a. Tataie, te cauta moartea, lasa gazetaria, ca, daca ai avut vreodata talent, l-ai pierdut de mult.

wwerko80
wwerko80  •  27 August 2014, 11:41
Postat de leoc980 pe 27 August 2014, 09:25

Ma gandesc ca nu alege nea Ovidiu de capul lui fara sa ceara parerea de specialist la nashul Lucescu. Cel mai bun antrenor roman, daca excludem pe primii 3 :)

Ovidiu il alege pe mourinho =)))))))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează