INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA BEST PLAYER 2015

Ovidiu Ioaniţoaia s-a hotărît! Singurul român care-l alege pe cel mai bun fotbalist din Europa ştie pe mîna cui va merge

Articol de GSP - Publicat joi, 27 august 2015 09:51

Deținătorul titlului e Cristiano Ronaldo, numai că Lionel Messi, absent anul trecut de pe podium, pare favorit să cîștige pentru a doua oară trofeul pe care l-a luat și în 2011.

La Monte Carlo s-au strîns deja, venind din cele 4 zări, ziariștii care vor vota după-amiază, începînd cu ora locală 17:45 (18:45 la București), UEFA Best Player. Din nou 54, cu unul mai mult după afilierea federaţiei din Gibraltar, aceștia au găsit în Monaco o vreme călduroasă, de vară. Termometrele au atins la prînz 31 de grade, iar meteorologii anunţă că va fi frumos și în zilele următoare.

Ca și în anii precedenţi, în holul de la Novotel, un hotel de 3 stele care arată însă ca scos din cutie, ne-a întîmpinat zîmbitoare Chantal Heim de la UEFA, o doamnă cu siluetă de călugăriţă, care parcă mănîncă doar o dată pe săptămînă, despre care v-am mai povestit. Repet doar că, răbdătoare cu capriciile unor jurnaliști care se vor băgaţi în seamă ca niște primadone, trece de la o limbă la alta cu ușurinţa unei
traducătoare autorizate. Și nu vorbește curgător, credeţi-mă pe cuvînt, decît 5 sau 6!

În Sala Prinților
Scrutinul pentru cel mai bun fotbalist și cea mai bună fotbalistă se va ţine din nou în Sala Prinţilor de la Grimaldi Forum, unde vor avea loc și tragerile la sorţi pentru Champions League (joi) și Europa League (vineri). Purtînd numele familiei nobiliare ce domnește în orașul-stat Monaco, Forumul oferă un spaţiu vast, întins pe 35.000 de metri pătraţi, destinat diverselor congrese, conferinţe, expoziţii și spectacole. E plasat chiar în buza Mediteranei, în luxosul cartier Larvotto, iar cea mai mare sală a lui, Salle des Princes, are o capacitate de 1.800 de locuri. Ea va găzdui pe 12 și 13 septembrie regalul Vedetele Baletului Rus, inaugurate aici de celebrul Serghei Diaghilev, stabilit în 1910, pentru o scurtă perioadă, în Principat. Acum cîteva ore, am vizitat în fugă Forumul. L-am regăsit primitor ca totdeauna, la patru ace și așteptînd tradiţionala sărbătoare a balonului rotund.

Argumentele Puricelui
Deși acest ultim scrutin e secret, ca și precedentele, am feelingul că va triumfa Messi, repetînd isprava din 2011. Asta ar însemna că, pe lîngă mine, mai mulţi dintre ceilalţi 53 de ziariști îl vor prefera pe Lionel lui Cristiano Ronaldo și lui Luis Suarez. Observînd că de pe podiumul 2014 a supravieţuit doar Ronaldo, care a și ridicat trofeul deasupra capului, pe cînd Robben și Neuer au ieșit din cărţi, cred că alegerea lui Messi se justifică pe deplin.

Pe de-o parte, adversarii lui n-au epatat, CR7 marcînd mult pentru un Real lipsit însă de strălucire și de eficienţă, iar Suarez a început tîrziu. Pe de alta, Puricele a cucerit cu Barcelona Liga Campionilor, campionatul și Cupa Spaniei, ca și Supercupa Europei, adică tot ce era de cîștigat! Într-adevăr, a decepţionat la Copa America, dar a adunat la club ce-a risipit la “naţională”. În lumina argumentelor de mai sus, îl consider pe Messi, și nu-s singurul, în pole-position pentru ierarhia finală. Chiar dacă Ronaldo rămîne un produs de marketing vandabil ca pîinea caldă, mă declar dispus să pariez pe izbînda lui Lionel. Cum la Monaco, unde camerele video și defibrilatoarele cardiace se întîlnesc pe stradă mai des decît trecătorii, viaţa e extrem de scumpă, chiar vă provoc. Se prinde careva și pe cît?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează