INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN

Paolo Maldini îşi aduce aminte şi acum de finala CCE cu Steaua: ”Cea mai puternică experienţă din viaţa mea”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2015 20:06

Paolo Maldini a jucat în 8 finale de Champions League, însă cea mai importantă pentru fostul mare fundaş al lui AC Milan rămîne cea din 1989, cîştigată în faţa Stelei, scor 4-0.

"Fiecare victorie a fost diferită. Prima a fost specială pentru că a fost prima. Am jucat în Barcelona, în faţa a 90.000 de fani ai Milanului. Drumul la stadion a fost cea mai puternică experienţă pe care am avut-o în viaţă", a povestit Paolo Maldini, într-un interviu acordat celor de la Daily Mail.

5 trofee UCLa cîştigat Maldini de-a lungul carierei, toate în tricoul lui AC Milan

Maldini a vorbit şi despre situaţia dezastruoasă de la AC Milan, aflată pe locul 11 în Serie A: "Evident că sufăr cînd pierde. Am început fotbalul acolo, cînd aveam 10 ani, şi am terminat la 41 de ani. Tatăl meu, Cesare, a fost căpitan. Copiii mei joacă la academia clubului. Milan nu este doar o echipă pentru mine. Este o parte a vieţii mele. Familia mea iubeşte acele culori.

Doar Franco Baresi lucrează acolo acum. Nici un alt fost jucător. E trist. Milan are o tradiţie importantă şi au lăsat-o să dispară, iar noua generaţie nu o înţelege. Istoria încă este acolo, dar totul este diferit".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
987582911275137
Florin Serban  •  24 Mai 2015, 13:44

Milanul de asteazi e o ruina si totul se intampla din cauza mafiotului de berlusconi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează