INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GAZETA DIGITALĂ

Poveşti extraordinare din ţara unde Steaua atacă play-off-ul UCL » Ionuţ Luţu: "Tăiam un berbec şi ne ungeam cu sîngele pe faţă şi pe ghete!"

Articol de GSP - Publicat marti, 29 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 iulie 2014 12:08

Una dintre ţările speciale din Liga Campionilor este Kazahstan. În Gazeta de astăzi, un fost fotbalistal roş-albaştrilor, Ionuţ Luţu, actuala mînă dreaptă a lui Gigi Becali are poveşti fabuloase din ţara în care Steaua aterizează azi

Ajuns la 39 de ani, trecut pe la FC Kairat, mijlocaşul îşi aminteşte cum era nevoit să sacrifice un berbec înainte de meci şi să se ungă cu sînge, dar şi cum se spăla cu furtunul după joc şi cum primea banii în pungi de hîrtie. Două pagini sînt dedicate poveştilor pitoreşti ale lui Luţu şi pot fi citite EXCLUSIV în ediţia tipărită sau pe platforma Gazeta Digitală.

Prima amintire a lui Luţu e şi cea mai şocantă. "Aveau un obicei ciudat. Cu o zi înaintea unor meciuri importante, trebuia să ne strîngem toţi într-un cerc, iar în mijloc aduceau un berbec, pe care îl tăiam, iar cu sîngele respectiv trebuia să ne ungem pe faţă, pe ghete. Era un fel de ritual. Dacă m-am uns şi eu? Păi, ce era să fac, mi-am dat cu sînge pe faţă, n-avem ce să fac, trebuia să le respect obiceiurile".

Luţu îşi aminte că "după ce ne spălam pe faţă, îl preparam şi îl mîncam, doar nu crezi că lăsam bunătate de berbec aşa?". Chiar şi mîncarea de bază în Kazahstan era bazată pe carne de oaie. "Mîncam oaie dimineaţa, la prînz şi seara. Nu zic că nu era bună, dar parcă prea exagerau", spune Luţu.

Citeşte un material spectaculos în Gazeta Sporturilor de astăzi. Mergi la chioşcuri sau comandă Gazeta Digitală. Merită.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
brancusi
brancusi  •  29 Iulie 2014, 23:28
Postat de nebraska pe 29 Iulie 2014, 17:05

Iar esti prost carlane,cum altfel sa fii cand mica-ta e o/a/i/e....nu mai mazgali paginile prostovane.

Asa,voinicule,baga mare!Ce are nea ala in atas e sigur mai inteligent ca tine!)))))))))))))))))))))))))

merace
merace  •  29 Iulie 2014, 18:55

daca le vinde Gigi un berbec din turma lui celor de la Aktobe, om s-a facut! :D hahaha

6.6.6
6.6.6  •  29 Iulie 2014, 18:00

hai ca-ti ploua-n gura dupa un shashlik...cu ceapa si otet...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează