INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - REAL MADRID 1-4

Răpus la porțile castelului » Buffon a scăpat iar Liga și ultima șansă de a lua Balonul de Aur

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2017 13:02

Gianluigi Buffon, căpitanul lui Juve nu-și poate explica ce-au jucat bianconerii după pauză, în finala Champions League, 1-4 cu Real Madrid. Legendarul portar de 39 de ani și-a spulberat visul: "Ce dezamăgire! Trebuia să fim mai tari decât orice pentru acest trofeu".

Buffon nu a reușit să rupă blestemul finalelor de Ligă pierdute. Și probabil că, la 39 de ani, Gigi a ratat ultima oportunitate de a-și întregi colecția de trofee cu cea mai prețioasă piesă lipsă. Dar și încununarea carierei de excepție cu un "Balon de Aur", premiul pe care de la rusul Lev Iașin, în 1963, niciun portar nu l-a mai cucerit.

21 de paradea reușit Buffon în cele 12 partide în această Ligă. A primit 4 goluri în finală, mai multe decât în tot restul competiției

"Am rămas cu gura căscată"

"Ce dezamăgire! Trebuia să fim mai puternici decât orice pentru a lua trofeul. Am cheltuit prea multă energie în prima repriză și am fost penalizați de câteva episoade nefericite. Am rămas cu gura căscată, nu pot să-mi explic ce-am jucat după pauză", a zis printre lacrimi uriașul cu mănuși, răpus la porțile castelului din Cardiff.

11 goluria încasat Buffon în ultimele trei finale internaționale, 4 cu Spania la Euro 2012, 3 cu Barcelona și cu 4 cu Real în Ligă

Devierile fortuite ale lui Bonucci și Khedira de la primele două goluri madrilene, combinate cu reflexele sale mai puțin la înălțime sâmbătă și cu prăbușirea inexplicabilă a zidului BBC tocmai la 90 de minute de paradis, au făcut imposibilă nu doar "Tripleta" istorică la care visa Buffon, dar și un final de carieră apoteotic. Ronaldo i l-a refuzat, suflându-i onoarea supremă, cu încă două goluri. Șapte încasate de la portughez din opt șuturi! 

4 jucătoriau pierdut primele 3 finale de Ligă jucate: Buffon, Montero și Tacchinardi (toți Juventus) plus José Torres (Benfica)


"I-am împins în corzi în prima repriză. Apoi, clasa, forța și atitudinea celor de la Real au făcut diferența după pauză. Totul ne-a mers împotrivă în fazele importante" Gianluigi Buffon, căpitan Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  04 Iunie 2017, 14:34

Nu-mi place Real Madrid dar sint si buni si norocosi. Asta e. Felicitari ambelor echipe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează