INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - FCSB, 15 AUGUST, 21:45, DOLCE, PROTV, GSP.RO

Sporting - FCSB // Steliștii scapă de un adversar puternic » Jucătorul pleacă în Premier League pentru 40 de milioane de euro

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 11:19

FCSB și Sporting Lisabona se vor duela în play-off-ul UEFA Champions Legue. Turul va avea loc pe 15 august, în Portugalia, iar returul este pe 23 august, în România.

William Carvalho, mijlocașul defensiv de origine angoleză, cel care-i dă echilibru lui Sporting, va ajunge în Premier în această vară. Lusitanii au refuzat o ofertă de 30 de milioane, dar West Ham insistă să-l transfere.

William Carvalho, 25 de ani, este cel mai bun "închizător" din Portugalia. Și tocmai acum, înaintea play-off-ului Ligii Campionilor, Sporting nu-l va putea folosi.

Mijlocașul de origine angoleză oricum nu ar fi jucat în prima manșă, marți, 15 august. Este suspendat, din cauza cartonașului roșu primit sezonul trecut, pe 7 decembrie 2016, la ultimul meci din grupele Champions (eșec, 0-1 cu Legia la Varșovia). Dar el va lipsi aproape sigur și la retur, pe 23 august. West Ham United l-a trecut în fruntea listei de achiziții pentru acest mercato.

Bilici va mări oferta. Îl vrea neapărat

Potrivit Record, clubul londonez a făcut o primă propunere oficială pentru internaționalul portughez. 30 de milioane de euro, sumă fixă, plus 10 milioane de euro din bonusuri individuale și colective. Și încă un procent de 5% dintr-un viitor transfer! Dar, susține jurnalul lusitan, președintele lui Sporting a refuzat. Bruno de Carvalho cere 40 de milioane de euro dintr-o dată!

Totuși, afacerea se va realiza, foarte probabil. Slaven Bilici, managerul lui West Ham, îl vrea neapărat și se așteaptă să ofere 40 de milioane. Bani sunt în Premier League.

45.000.000 €este clauza de reziliere a lui William (contractul expiră în 2020)

156 de meciuria jucat mijlocașul la Sporting în toate competițiile (a marcat 10 goluri)

37 de selecțiia adunat Carvalho la "naționala" Portugaliei, pentru care a înscris un gol

1 titlu european a cucerit William cu selecționata lui Ronaldo; e titular în fața defensivei

Battaglia în locul lui William

Cum William, care se plânge și de dureri la umăr, nu va evolua în turul cu FCSB, antrenorul Jorge Jesus caută o soluție, pe care o va testa probabil mâine, în campionat, împotriva Vitóriei Setúbal. Cea mai probabil variantă pare folosirea argentinianului Rodrigo Battaglia, achiziționat în această vară de la Braga. Dacă nu, Bruno Fernandes va fi retras probabil în fața apărării, locul lui urmând să fie luat de Podence. 

Îl menajează pe Coentrão?

Adus sub formă de împrumut de la Real Madrid, Fábio Coentrão e clar titular la Sporting. Dar, după ce a jucat 93 de minute în prima etapă, cu Aves (2-0), fundașul stânga s-a resimțit. Nu mai fusese folosit de multă vreme un meci întreg. Este posibil ca internaționalul portughez să fie menajat cu Setúbal, pentru a-l avea apt marți, în Ligă. În acest caz, în campionat va intra argentinianul Jonathan Silva în acest week-end.

"Egal cu parfum de înfrângere"

Presa portugheză a dat o știre și despre meciul lui FCSB cu Iași. "1-1 acasă, în fața unei echipe modeste. Egal cu parfum de înfrângere", a comentat cotidianul Record, care a evidențiat ritmul lent al jocului și lipsa de idei a roș-albaștrilor. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1037920312894118
Popescu Viorel  •  10 August 2017, 17:27

Auzi,ba JIJI pe cat se transfera un jucator de la Sporting?!Pe 40 de milioane de euro de 26,6 ori mai mult decat marea voastra perla.....Nedelcu si cam de aceasi suma cu Benzar!!!

thomassystem
thomassystem  •  10 August 2017, 16:24
Postat de valentinn10 pe 10 August 2017, 14:47

Mai conteaza cine joaca sau nu?, important e sa batem acolo si o vom face, nu putem merge toti acolo, la Lisabona dar vom fi aici, incurajundu-va. FORTA STEAUA, LUPTA FCSB, HAI STELUTA, FENOMENUL FOTBALULUI ESTEUROPEAN, restul e vrajeala pe care nu mai halesc nici cainii sau...doar cainii...

Steaua București nu este și nu a fost niciodată un fenomen al fotbalului est-european. Dinamo Kiev și Steaua Roșie Belgrad au fost. S-a terminat joaca pentru voi, începe supliciul. Vă omoară Sporting. Visezi cai verzi pe pereți cu victorie la Lisabona. O mare realizare ar fii să limitați scorul la 3-0 și ceva excepțional să reușiți să marcați o boabă, în ambele meciuri. Veți juca în grupele Europa League și veți termina că deobicei pe ultimul loc în grupă. Nu puteți bate Iașiul acasă și visați să puneți capac lui Sporting la Lisabona! Vise de tractoriști asudati.

valentinn10
valentinn10  •  10 August 2017, 14:47

Mai conteaza cine joaca sau nu?, important e sa batem acolo si o vom face, nu putem merge toti acolo, la Lisabona dar vom fi aici, incurajundu-va. FORTA STEAUA, LUPTA FCSB, HAI STELUTA, FENOMENUL FOTBALULUI ESTEUROPEAN, restul e vrajeala pe care nu mai halesc nici cainii sau...doar cainii...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează