INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LUDOGOREŢ - STEAUA, MIERCURI, 21:45, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Stadionul chiar e neutru! » Un avantaj pentru Steaua: Ludogoreţ nu se descurcă deloc grozav pe arena ”Vasil Levski” din Sofia

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 23 august 2014 22:10

Campioana Bulgariei are 6 meciuri în Europa disputate în Capitală şi a cîştigat doar două. Suporterii lui ŢSKA şi ai lui Levski, rivalele din campionat ale lui Ludogoreţ, fie asistă liniştiţi la meciuri, fie le susţin pe adversare


Steaua nu va suporta miercuri seară nici o presiune din partea tribunelor. Mutată de pe arena proprie din Razgrad pe stadionul " Vasil Levski" din Sofia, Ludogoreţ nu se descurcă fantastic şi e evident încurcată de atitudinea neutră sau chiar ostilă, uneori, din partea unor spectatori mai obişnuiţi cu formaţiile de tradiţie ale Bulgariei, Levski şi ŢSKA, decît cu nou-născuta forţă de la sud de Dunăre.

"Ne-am obişnuit aşa"
Situaţia seamănă cu următorul scenariu: Astra, principala rivală a Stelei pentru titlul intern, să joace un tur european pe Ghencea! Într-un asemenea context se găsesc Cosmin Moţi şi colegii săi.

"Cînd am jucat cu Lazio, fanii lui Levski i-au susţinut pe italieni. Nu ar fi nici o surpriză ca suporterii lui ŢSKA să devină galeria Stelei", conştientizează fostul dinamovist, obişnuit să evolueze pentru o formaţie care a cucerit trei titluri de campioană la rînd, fără ca trofeele să însemne argumente suficiente pentru a aduna şi ultraşi. Oamenii au rămas ataşaţi de tradiţie, nu de ascensiunea trupei din Razgrad.

Golaveraj 11-11 la Sofia
Campioana a atras atenţia Europei în stagiunea precedentă din competiţia continentală numărul 2. A eliminat-o pe Lazio în urma unei duble manşe care a debutat cu victoria bulgarilor pe Olimpico din Roma, 1-0. La Sofia, echipa lui Moţi a scos un 3-3 şi a mers mai departe.

În total, verzii au disputat 6 partide europene pe stadionul "Vasil Levski". În afara remizei cu Lazio, au două victorii, un egal şi două înfrîngeri. 11 goluri marcate şi 11 primite.

Basel i-a bătut cu 4-2 la Sofia, Valencia le-a dat 3-0! Jocul contra "liliecilor", din februarie, a fost ultimul bifat de Ludogoreţ pe cel mai mare stadion al Bulgariei. Campioana se întoarce pe "Vasil Levski" miercuri, pentru partida cu Steaua, după 6 luni în care nu a mai călcat pe acel teren în vreun meci oficial.


Meciurile lui Ludogoreţ pe "Vasil Levski"
Adversarul Rezultatul
PSV 2-0
Dinamo Zagreb 3-0
Lazio 3-3
Cernomoreţ Odessa 1-1
FC Basel 2-4
Valencia 0-3

În 2011 a fost "infern"!
Steaua a trecut de ŢSKA în play-off-ul Europa League, sezonul 2011-2012. După 2-0 în România, roş-albaştrii au făcut 1-1 la Sofia. "Vasil Levski" a fost plin atunci şi galeria roş-albilor bulgari a creat o atmosferă "fierbinte", deşi duelul a fost lipsit de suspans. Ultraşii lui ŢSKA apăruseră în număr mare, dotaţi cu torţe şi cu petarde, chiar şi la antrenamentul oficial, cu o seară înaintea partidei.

Le împart bilete copiilor
Conducerea lui Ludogoreţ caută să atragă cît mai mulţi oameni pe stadion. O parte dintre biletele pentru meciul cu Steaua le vor fi împărţite gratuit copiilor. Campioana îi invită la partida de miercuri pe juniorii legitimaţi la şcolile de fotbal din Bulgaria. O strategie pe care Dinamo a folosit-o în România în sezonul precedent, în care "cîinii" aduceau elevi ai şcolilor din Bucureşti la jocurile pe care le disputau în campionat.


43.600 de locuri are stadionul "Vasil Levski", cu 12.000 de locuri mai puţin decît există pe Arena Naţională din Bucureşti


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
tristan
tristan  •  24 August 2014, 22:08
Postat de evadatul pe 24 August 2014, 10:27

PROSTIE GSP-ISTA CU SUPORTERI BULGARI CU STADION NEUTRU AI VALOARE TE CALIFICI NU AI VALOARE STAI ACASA CE TOT O DA-TI IN TOATE FELURILE

corect!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  24 August 2014, 16:29
Postat de maistor_kokir pe 24 August 2014, 09:37

copii aleg cea mai buna echipa a momentului, asa ca multi copii de 6,7 ani,vor ramane fani ai lui ludogorets ...

scoate stema cu Steaua, ne faci de ras....

maistor_kokir
maistor_kokir  •  24 August 2014, 10:34
Postat de level26loading pe 24 August 2014, 09:49

copii aleg :)))))))))))) Mega agramat, IQ de maimuta. Ha ha ha ha ha

vroiam sa zic, copiii alege :) ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close