INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPARTA PRAGA - STEAUA, AZI, 21:00, GSP.RO ȘI PROTV

Stadionul poartă urmele ultraşilor » Steaua va juca în această seară pe o arenă de 18.944 locuri, unde inclusiv ieri se lucra masiv la cosmetizarea acesteia

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2016 00:00

Letna stadium e vechi. Chiar foarte vechi. A fost construit acum aproape 100 de ani, a trecut prin multe renovări, însă din exterior nu-ţi lasă niciodată senzaţia că e arena unei mari echipe. Aici evoluează şi "naţionala" Cehiei!

Nici nu e mare deloc, are mai puțin de 20.000 de locuri, dar zidurile dinspre strada principală sunt aproape în întregime vopsite cu diverse mesaje ale ultraşilor Spartei. Inclusiv un desen vintage cu înşiruirea tuturor anilor în care s-a câștigat titlul. N-a fost cazul şi anul acesta, când preghezii au fost devansați de Viktoria Plzen.

Prețuri mai mari ca la București

Meciul de diseară e văzut şi aşteptat ca unul de gală pentru cei de la Sparta. Tocmai din acest motiv, inclusiv ieri, la stadion organizatorii ridicau strocul lucrărilor de înfrumuseţare, pe ultima sută de metri, a exteriorului arenei. Anumite zone erau vopsite, iar magazinul oficial al clubului, situat la parterul uneia dintre peluze, era în plină amenajare.

Interesant e că biletele pentru partida din această seară sunt mai scumpe ca pe Arena Naţională! Cel mai ieftin tichet la meciul contra vicecampioanei României costă 400 de coroane, în jur de 65 de lei, adică de peste 3 ori mai mult faţă de cât e cel mai ieftin bilet la partida retur, de săptămâna viitoare. Pe Arena Naţională, Steaua a stabilit la peluze un preţ de 20 de lei.

Istoricul arenei pe care se va juca în această seară

  • 1921 - primul stadion construit în totalitate din lemn
  • 1934 - arena este distrusă după un incendiu puternic
  • 1937 - s-a făcut o nouă bază a stadionului, s-au reconstruit zonele distruse
  • 1969 - se ridică o nouă arenă de 35.880 de locuri
  • 1994 - are loc ultima renovare totală și reducerea capacității la 18.944 locuri

2.500 de locuriare sectorul rezervat special pentru suporterii steliști

 caseta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează