INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCHIMBARE

UEFA a confirmat: formatul Ligii Campionilor se schimbă » Michel Platini supără marile cluburi! Profită cluburile româneşti?

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 12 septembrie 2014 12:13

Michel Platini nu e cel mai iubit conducător de la UEFA, după ce planul său de a schimba formatul Ligii Campionilor a fost aflat şi de marile cluburi ale Europei.
Forul european a confirmat deja că în sezonul viitor vor avea loc mai multe schimbări, iar presa spaniolă a descoperit că principalele forţe continentale vor avea de suferit. Platini vrea să schimbe modul în care sînt împărţite echipele la tragerea la sorţi a grupelor. Astfel, dacă pînă acum participantele erau ordonate după coeficientul UEFA, din sezonul viitor, prima urnă ar putea face abstracţie.

Cei 8 capi de serie ar fi deţinătoarea trofeului şi campioanele din primele şapte ţări în clasamentul coeficientului. Dacă una dintre ele este şi cîştigătoarea ultimei ediţii, atunci şi campioana din ţara de pe locul 8 ar fi în prima urnă.

Aşezarea reprezintă un dezavantaj pentru echipe ca Barcelona, Porto, Chelsea sau Arsenal, care nu au cîştigat titlul, dar evitau adversari grei ca Real Madrid, Bayern sau Atletico. Echipele mici, aici încadrîndu-se şi cele româneşti care ar ajunge în această fază, ar putea profita de această situaţie, avînd şansa să pice într-o grupă de foc, care le-ar ajuta să dea o lovitură financiară puternică. În plus, există şi varianta norocoasă prin care poţi nimeri într-o grupă cu Şahtior (urna 1), FC Basel (urna 2) şi Ajax (urna 3), în care echipe ca Steaua sau Astra s-ar bate cu şanse reale la locul 2.

Urna 1 de anul acesta
Real Madrid
FC Barcelona
Bayern Munchen
Chelsea
Benfica
Atletico Madrid
Arsenal
FC Porto

Urna 1 după noile reguli
Real Madrid
Atletico Madrid
Manchester City
Bayern Munchen
Juventus
Benfica
PSG
Şahtior Doneţk

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
fyou
fyou  •  14 Septembrie 2014, 10:10

Daca tot se numeste Liga Campionilor...ce cauta echipe care termina campionatul pe locul 2-3?????? Aici ar trebuii sa fie doar campioanele...iar in Europa League ( Cupa UEFA ) cele care castiga Cupa. Asa nu s-ar mai inghesuii toti arabii si asiaticii sa investeasca doar in anglia, franta etc...ar venii si in campionatele din Est unde ar castiga lejer campionatul...asa macar am vedea si noi fotbal nu bambilici!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  12 Septembrie 2014, 21:34

idei interesante. sa vedem daca platini le va transpune in realitate.

ftwraku
ftwraku  •  12 Septembrie 2014, 21:31
Postat de ftwraku pe 12 Septembrie 2014, 21:25

IAR ORICE ra^hat,fie el si cretinoid ar trebui sa stie ca politica marketingului va prima in UCL... Stati voi linistiti,UCL o sa ramana o competitie pe care o vor castiga doar o mana de echipe... De cand este FORMATUL UCL cate echipe din sud estul Europei au ajins in semifinale sau in finala? Eeee,de aici incolo tot la fel o sa fie...poate odata la 15 ani o echipa de prin Rusia sau Kazhastan (daca se va dezvolta atat de mult precum zic analistii) va prinde o semifinala...Si asta doar ca un oligarh va arunca cu banii....Zenit a dat vreo 50 de milioane pe Hulk,30 pe Witsel,etc,etc si tot nu a pupat semifinala in UCL....oK,au mai luat rusnacii Cupa Uefa,insa ESTE ALTCEVA....

"Profită cluburile româneşti?" NU! Cluburule romanesti peste 100 de ani vor avea tot zero calificari din grupe in UCL....Gata,perioada performantelor a trecut odata cu caderea comunismului.... Asta cu am fost aproape,bla-bla-bla o vom invoca 100 de aici incolo....poi Steaua a dat 200.000 pe Lemnaru,Dinamo e insolventa,Rapid e in pom,ce cluburi romanesti....IAR DIFERENTA este mai mare la capitolul organizare,mentalitate,profesionalism decat la bugete acolo unde diferentele ies la evidenta cu ajutorul unei matematici pragmatice....iar acum Zagreb a luat 4milioane de la Uefa pt participare in UCL,echipele din Romania au luat peste 15,insa marketpool-ul Romanei va SCADEA DRAMATIC SI E

Vezi toate comentariile (54)
Comentează