INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DECLARAȚII

Un mare antrenor italian dă de pământ cu echipa catalană, după umilința de la Paris » ”Barcelona este un rege mort, iar Real Madrid domină Europa”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat vineri, 17 februarie 2017 21:58

Arrigo Sacchi a declarat că era Barcelonei, ca forță care a stăpânit Europa vreme de 10 ani, s-a sfârșit, iar echipa care va prelua coroana este Real Madrid.

Dezastrul formației ”blaugrana” cu 4-0 în meciul din Champions League în fața lui PSG, poate însemna eliminarea din competiție, dar și o posibilă despărțire de Luis Enrique, la sfârșitul sezonului.

În ciuda prezenței pe ”Parc des Princes” a lui Lionel Messi, Neymar și Saurez, Sacchi a afirmat că echipei catalane îi lipsesc calitățile care să o ajute să câștige Liga Campionilor, un trofeu pe care l-a cucerit de patru ori între 2005 și 2015.

În La Liga, Barcelona se află pe locul doi, la un punct în spatele lui Real Madrid, care are și două meciuri mai puțin disputate. Sacchi, care a fost antrenorul ”galacticilor” în sezonul 2004/2005, prevede că în prezent se produce o schimbare de putere în fotbalul spaniol și european.

”Un rege a murit: Barcelona. Există un alt suveran, care își va impune regulile: Real Madrid. Dar este loc și pentru alții să ocupe tronul. Eu o văd și pe Juventus foarte bine. Însă, Real Madrid este cel mai serios candidat pentru câștigarea trofeului”, a spus Sacchi, într-un interviu din Gazetta dello Sport, citat de Four Four Two.

Fostul manager al ”squadrei azzurra” îl critică și pe starul argentinian din echipa lui Enrique, care nu poate să-i mai ducă la un succes major pe catalani. ”Chiar și Messi nu mai este capabil să-și depășească adversarul, deoarece mașina, în ansamblu, nu mai funcționează”.

Arrigo Sacchi a antrenat în Seria A, pe Parma și Milan, iar în Spania, pe Real și Atletico Madrid. De asemenea, a condus naționala Italiei vreme de cinci ani, ducând-o până în finala Campionatului Mondial din anul 1994, unde a pierdut în fața Braziliei.

Surse: fourfourtwo.com, espnfc.com

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
maric
maric  •  18 Februarie 2017, 08:32

Ce repede vreau să-l demită pe Luis Enrique. Sa vedeți voi cum bate Barcelona cu 4-0. Dacă nu trece, eu o văd pe Manchester City campion. Să vedeți ce joacă frumoasa va face Barcelona. Real Madrid să picat cu PSG era mai grav. O să vedem noi pe ei la Napoli ce vor face domnule Sacchi. Eu zic că Guardiola ea trofeul. Forța Barca!

887888274661367
Pompiliu Bota  •  17 Februarie 2017, 23:50

Cum adica, Real va prelua coroana ? Pai cine a castigat CCE anul trecut ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează