INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR / SEMIFINALE, TUR / REAL MADRID - BARCELONA (21:45, TVR1, DOLCE SPORT ŞI GSP.RO)

Van Basten: "Barca e o minune. E Harlem Globetrotters a fotbalului! Real? O echipă bună"

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2011 14:56

Într-un interviu acordat cotidianului italian Gazzetta dello Sport, unul dintre cei mai mari atacanţi din istorie a vorbit şi despre al treilea El Clasico, acum în Champions League.

Marco van Basten, 46 de ani, de două ori cîştigător al Cupei Campionilor, Supercupei Europei şi Cupei Intercontinentale (toate în sezoanele 1988-'89 şi 1989-'90), este impresionat de Barcelona lui Guardiola.

"Barca e minunea-minunilor! E Harlem Globetrotters a fotbalului. Fotbal pe muzică, un adevărat concert. După ce ai văzut-o pe Barca jucînd, nu mai ai nevoie de altă echipă", a declarat Van Basten.

Real? "O formaţie bună, care marchează multe goluri. Dar nu se compară cu Barcelona. A cucerit Cupa Spaniei, însă Barca deja cîştigase campionatul şi va învinge şi în Champions".

O paralelă? "Simplu de realizat. Dintre cele două, Barcelona este cea mai curajoasă, cea mai frumoasă şi cea mai spectaculoasă! Fotbalul lui Guardiola e divertisment pur".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
leo.messi
leo.messi  •  27 Aprilie 2011, 15:34

Toate legendele fotbalului lauda jocul fantastic al Barcelonei, restul e cancan... VISCA BARCA!

sinisa
sinisa  •  27 Aprilie 2011, 15:21

sa vad ce mai declarati acum,si van basten e prost?sau nu stie fotbal?voi cand va certati nu va certati pentru real(fani ai realului) ci pentru acel jucator ingamfat si lipsit de respect C.Ronaldo,dar acum vorbind de fotbal,realul are cel mai scump lot(cumparat nu evaluat)si tot nu joaca ca pe vremea adevaratilor galactici(zidane,raul,figo,geremi,makelele,carlos,) ,de ce?ei atunci au fost galactici,atunci se juca fotbal,nu am vazut un real sa se apere cu 6-7 fundasi de cand ma stiu si ma uit eu la fotbal,esti tare cu aia mici si te bagi in poarta cu echipele mari,repsect barcelona deoarece indiferent de adversar ei joaca fotbal,ei se definesc prin stilul lor,le dai un gol ei iti dau 2 goluri

Vezi toate comentariile (2)
Comentează