INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OŢELUL - MANCHESTER UNITED 0-2

Veni, Vidici. Vinci. F...ck! Citeşte cronica semnată Cristi Geambaşu pentru Oţelul - United 0-2!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2011 11:31

Manchester United a cîştigat, 2-0, fără să impresioneze un meci în care gălăţenii au încercat să arate altfel decît o echipă rătăcită în Champions League

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI OŢELUL - MANCHESTER UNITED!

Manchester, fondat în 1878, la un an după ce Principatele Române îşi cîştigau independenţa în luptă dreaptă cu turcii. Anglia deţinea pe atunci cel mai mare Imperiu din lume.

Oţelul, fondat în 1964, cu un an înainte de moartea lui Gheorghiu Dej şi de venirea la putere a lui Ceauşescu. România trăia iluzia unei societăţii mai bune şi mai drepte.

Vidici, urmaşul lui Piţi
Dar fotbalul nu e istorie. Nu e? Dar tradiţie e? Totuşi fotbalul se joacă doar acolo în iarbă, unde sînt 11 bărbaţi contra altor 11 bărbaţi. Cu echipament de aceeaşi calitate, în general, cu aceeaşi minge, absolut aceeaşi. Şi atunci? De unde teama că vom asista la o execuţie, cu Manchester în rolul călăului? Probabil din tot ce ştim, din toate poveştile şi toate trofeele lor. Dar asta nu îl împiedică pe Vidici să fie penibil la degajarea lui Lindegaard (18), care se loveşte de spatele fundaşului sîrb, dar nu ricoşează în poarta lui Man Utd. Piţurcă e unic!

Filip cel bun
O maşină de pase neunsă, aşa arată trupa lui Ferguson. Lentoarea celui care se ştie superior. Ne iau de sus, asta e clar pentru toată lumea, Carrick e cel mai harnic şi pasează stînga-dreapta la Nani şi la Anderson. Evra şi Fabio urcă mai puţin decît o fac pe Old Trafford, Rooney şi Chicharito merg spre centrul terenului să îşi ia mingi şi să desfacă apărarea Oţelului.

Chiar aşa, Oţelul ce joacă? Ce ştie. Se apără grijuliu, compact, fără excese de imagine. Disciplină nemţească transplantată de Dorinel pe malul Dunării. Punosevac şutează slab, prinde Lindegaard, Giurgiu îl încearcă şi el pe portarul englezilor. Statistica prezintă o superioritate discutabilă de partea finalistei Champions League. Posesie 66 la sută pentru Manchester! În viaţa de dincolo de cifre, Filip (27) intră în dribling prin centrul apărării lui Manchester şi şutează puţin peste transversală. Tribuna începe să respire o dată cu băieţii lui Dorinel şi uriaşul din Insulă pare că se clatină. Rooney (30) ripostează cu o lovitură liberă bătută pe jos, puţin periculoasă pentru Grahovac, care plonjează studiat.

Sir Alex se vede şi el la marginea terenului. Mestecă gumă şi ar muşca din Anderson, care greşeşte pasă după pasă. Dorinel se agită, scuipă mărunt, mişcă braţele ca o morişcă. Sergiu Costin se luptă cot la cot cu Chicharito şi toată istoria aceea pe care o invocam mai înainte pare o glumă.

Rezistă Oţelul?
Întrebare pentru academicienii fotbalului. Va putea menţine ritmul Oţelul şi după pauză? Va reacţiona United la micile obrăznicii ale lui Antal, Punosevac şi Filip? Pînă la răspuns începe iarăşi lupta lui Sergiu Costin cu Chicharito  şi dialogul crampoanelor Rooney-Filip. Filmul nu diferă de ce văzusem în prima repriză, atît doar că apar cartonaşele. semn că duelurile sînt mai aspre şi că timpul lucrează în psihicul fotbaliştilor. Dorinel îşi continuă naveta între banca de rezerve şi marginea terenului, cu cămaşa albă tot mai ieşită din pantaloni. Omul simte că ar putea fi seara lui şi a băieţilor care costă de 50 de ori mai puţin decît vedetele din faţa lor. Iar asta contează mult la un moment dat.

Rooney ratează deschiderea scorului în minutul 63 după o pătrundere a lui Nani, iar asta nu e decît preludiul primului gol. Un minut mai tîrziu, Sergiu Costin opreşte cu mîna centrarea lui Nani către acelaşi Rooney, iar neamţul Brych dictează penalty. Rooney nu iartă, fiindcă bate un pic mai tare şi mai sigur decît Florin Costea la Vaslui. E 1-0, dar meciul nu e terminat fiindcă imediat Vidici vede roşu după intrarea la Giurgiu. Evans îi ia locul lui Valencia şi i se alătură lui Smalling, ceea ce spune că sir Alex nu îşi permite fantezii nici măcar contra unei formaţii micuţe din îndepărtata Românie.

Drept dovadă, Punosevac trimite la o jumătate de mănuşă de bara porţii lui Lindegaard (81), în condiţiile în care Oţelul chiar arăta ca o echipă conştientă de superioritatea de efectiv. Efectiv, ei sînt însă mai buni. Ceea ce nu i-a împedicat să joace finalul de meci ca Inter Milano. Confuzie întreţinută şi de echipament, practic identic cu al nerr-azurrilor din Milano. De altfel, englezii au speculat şi finalul în stil italian, cu încă un penalty transformat de acelaşi Rooney.

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Oţelul: Grahovac - Rîpă, Costin, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, Filip - Antal, Neagu, Frunză - Punosevac
Rezerve: Brăneţ, Skubici, S.Ilie, Sîrghi, Viglianti, Iorga, Pena

Manchester: Lindegaard - Fabio, Vidici, Smalling, Evra - Valencia, Carrick, Anderson, Nani - Chicarito, Rooney
Rezerve: De Gea, Jones, Evans, Fletcher, Owen, Berbatov, Wellbeck

CLASAMENT GRUPA C
1. Benfica    3    2    1    0    2-1    7p
2. Manchester    3    1    2    0    6-4    5p
3. FC Basel    3    1    1    1    5-4    4p
4. Oţelul    3    0    0    2    1-5    0p
Etapa viitoare (2 noiembrie): Manchester - Oţelul, Benfica - Basel

Echipe

Oţelul: Grahovac - Rîpă, Costin, Perendija, Giurgiu, Antal, Filip, Neagu, Sălăgeanu, Frunză, Punosevac

Manchester: Lindegaard - Evra, Vidici, Smalling, Fabio, Anderson,  Carrick, Valencia, Nani, Chicarito, Rooney

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (546)
amiln
amiln  •  23 Octombrie 2011, 18:11

Suntem o echipa ce oferim pronosticuri din meciuri de fotbal de calitate...Selectiile noastre au un grad de risc foarte scazut si asiguram un procent de reusita de cel putin 80% Detalii la adresa de email sau messenger: [email protected]

amiln
amiln  •  23 Octombrie 2011, 18:10

Suntem o echipa ce oferim pronosticuri din meciuri de fotbal de calitate...Selectiile noastre au un grad de risc foarte scazut si asiguram un procent de reusita de cel putin 80% Detalii la adresa de email sau messenger: [email protected]

amiln
amiln  •  23 Octombrie 2011, 18:09

Suntem o echipa ce oferim pronosticuri din meciuri de fotbal de calitate...Selectiile noastre au un grad de risc foarte scazut si asiguram un procent de reusita de cel putin 80% Detalii la adresa de email sau messenger: [email protected]

Vezi toate comentariile (546)
Comentează