INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING LISABONA - BARCELONA 0-1

VIDEO Atac la Hațegan după Sporting - Barcelona » Antrenorul a răbufnit la finalul meciului

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2017 09:05

Ovidiu Hațegan a arbitrat meciul Sporting Lisabona - Barcelona 0-1, din grupele Champions League, iar la final a fost criticat de antrenorul gazdelor.

A Bola l-a criticat dur pe arbitrul român pentru că a dat ”galbene” într-o singură direcție și pentru un presupus penalty refuzat lui Dost. Și antrenorul Jorge Jesus s-a plâns că le-a luat agresivitatea.

Sporting s-a predat greu în fața Barcelonei miercuri, învinsă doar de autogolul lui Coates. Portughezii au dat vina și pe Ovidiu Hațegan pentru că n-au fost mai periculoși în ofensivă și n-au putut marca. Arbitrului român i s-a reproșat maniera în care a împărțit "galbenele", mult mai aspru cu gazdele (6-2), deși fazele îi legitimau majoritatea deciziilor. Dar poate că i-a mai iertat pe catalani, la unele intrări dure, de genul celei a lui Suarez în start. I s-a imputat și un penalty în careul Barcei pentru un duel ce nu se sancționa cu fault.

"Scandalos disciplinar"

"Sporting a avut ghinion după pauză cu autogolul, dar și cu întărirea tendinței persecutorii a unui arbitru într-o noapte mizerabilă ca prestație, scandaloasă în termeni disciplinari și cu un 11 metri nedat la Dost", l-a criticat Record, care l-a notat cu 1 (foarte slab). Totuși, directorul adjunct al ziarului, Bernardo Ribeiro, a văzut corecte toate avertismentele lui Sporting, acuzând dualitatea criteriilor de acordare, "care a limitat agresivitatea «leilor». Piccini ia cartonaș la centru în fază similară celei în care Rakitici a faultat în careu". 

"Galbene pentru tot și nimic"

Și antrenorul Jorge Jesus îl atacă pe Hațegan: "Ne-a dat cartonașe galbene pentru tot și pentru nimic. Pe jucătorii Barcelonei îi atenționa verbal, pe ai noștri îi avertiza direct în situații identice. Pentru ce? Pentru ca Sporting să nu aibă capacitate ofensivă și să nu pună presiune. Acest arbitru ne-a luat agresivitatea". 

"Am fost bine poziționați tactic, dar am pierdut din agresivitate, și în defensivă, pentru că acest arbitru a știut cum să ne constrângă să o facem" Jorge Jesus, antrenor Benfica

"Hațegan a fost o calamitate în plan disciplinar. A avut criterii diferite în a da «galbenele», penalizându-i pe «lei». Mai bun la fazele din careul Barcei, cu Doumbia și Dost" O Jogo, cotidian portughez

"N-a fost penalty la Dost, dar gestiunea partidei a fost slabă și raportul cartonașelor dezechilibrat. A vrut să pară că are controlul, dar n-a fost autoritar prin atitudine" Gazzetta dello Sport, ziar italian (nota 5)

6
cartonașe galbene au primit portughezii, în timp ce catalanii au primit 2

Vezi aici video cu rezumatul meciului Sporting - Barcelona 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
zagna
zagna  •  28 Septembrie 2017, 15:18

cand esti invatat sa judeci incorect, nu poti sa o faci doar cand vrei tu ! naravul din fire, n-are lecuire ! unde sunt cei care il considera un mare "arbitru" pe acest bandit ?

satyricon
satyricon  •  28 Septembrie 2017, 13:35

Hategan a facut fix acelasi lucru la Steaua-dinamo! Pe stelisti i-a umplut de cartonase, iar pe mimam0visti îi avertiza parinteste din vorbe.

100002473541087
Danut Ognean  •  28 Septembrie 2017, 12:55

probabil hotogan a crezut ca barcelona e fcsb-ul de aceea a arbitrat pro barcelona exact cum face in campionatul nostru cand joaca fcsbul arbitreaza pro fcsb! sa vada si strainii ce arbitrii avem asa poate nu-l vor mai convoca sa arbitreze nici un meci in europa! ha ha ha

Vezi toate comentariile (11)
Comentează