INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA G / AS MONACO - BEȘIKTAȘ 1-2

VIDEO Cădere liberă! Monaco și-a vândut cei mai buni jucători și semifinalista Ligii poate fi eliminată din grupe!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 11:46

Campioana Franței, care s-a despărțit de Mbappé, Mendy, Bernardo și Bakayoko, a pierdut al doilea meci consecutiv acasă în Champions. Niciun club francez nu a reușit să se califice în "optimi" cu doar un punct la jumătatea fazei grupelor.

Sezonul trecut, Monaco era sus de tot pe valul fericirii. Campioana Franței după 17 ani și prima oară în semifinalele Ligii după 13 ani. Leonardo Jardim făcuse minuni pe Louis II. Dar vremea frumoasă s-a dus și Principatul a intrat în eclipsă. Pentru că proprietarul, miliardarul rus Rîbolovlev, care are probleme tot mai mari cu justiția, a vrut bani mai mulți decât bonusurile oferite de UEFA pentru performanțele din Champions. Și a cedat într-o vară cei mai buni patru jucători.

177,5 milioane €a primit Monaco pentru 8 jucători vânduți în vară; și are asigurate încă 180 de milioane în 2018, pentru Mbappé

I-a vândut pe Mendy, cel mai în formă apărător, Bernardo și Bakayoko, cei mai valoroși mijlocași, toți pentru 147,5 milioane de euro. Renunțând și la fulminantul Mbappé, atacantul împrumutat la PSG, care va plăti 180 de milioane în 2018 pentru transferul definitiv.

Vezi aici video cu rezumatul meciului

7 echipeau trecut de grupe având un singur punct după 3 meciuri: Arsenal (2003), Porto (2004), Bremen (2005), Liverpool (2007), Panathinaikos (2008), Galatasaray (2012) și La Gantoise (2015)

La 6 puncte de PSG și la 8 de Beșiktaș

Fără ei, Jardim nu a mai avut o echipă. Și nu o poate crea peste noapte, deși i s-au adus înlocuitori de 102 milioane. În câteva luni, monegascii au pierdut două meciuri în Ligue 1 și tot atâtea în CL, ambele acasă, 0-3 cu Porto și 1-2 cu Beșiktaș. Sunt la 6 puncte în spatele lui PSG și la 8 de Beșiktaș.

"Criză? Trecem printr-o perioadă în care echipa nu e performantă, nu avem prea multe reușite. Trebuie să gestionăm și momentele mai dificile, nu doar pe cele când totul iese bine"
Leonardo Jardim, antrenor Monaco

Revelația sezonului trecut, care o învinsese în serii de două ori pe Tottenham și trecuse de City și Dortmund în primăvara europeană, a ajuns ultima în grupa G. Cu un avertisment. Niciodată în istoria Ligii, o echipă franceză nu a reușit să se califice în "optimi" având un singur punct la jumătatea fazei grupelor!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează