INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - REAL MADRID 0-3

VIDEO Declarații geniale din Liga 1 despre "foarfeca" lui Ronaldo: "Cred că s-a uitat la meciul nostru cu Dinamo. Dar a avut mai mult noroc, pe-a mea a parat-o Penedo!"

Articol de , - Publicat joi, 05 aprilie 2018 21:10

Liga 1 a reacționat la execuția spectaculoasă a lui Ronaldo (VIDEO AICI) prin fotbaliștii români, actuali sau foști, care au apelat și ei la asemenea faze.

"Foarfeca" lui Cristiano Ronaldo din meciul cu Juventus (3-0) a fost faza săptămânii în fotbalul mondial și-a aprins discuțiile microbiștilor pe mapamond. Reușita superstarului lui Real Madrid a adus aminte de o fază similară realizată de marele Pele în pelicula "Drumul spre victorie". Acest procedeu spectaculos a fost inventat, practic, de un brazilian, Leonidas da Silva, care a marcat primul gol din "foarfecă" din istorie pe 24 aprilie 1932. Cei din Liga 1 au comentat faza lui Cristiano. 

Claudiu Niculescu - "Poţi să faci foarfecă, dar să nu fie ruginită, să nu se deschidă sau să nu taie, că atunci cazi şi îţi rupi spatele! Te faci de râs, îţi mai sare şi gheata în tribune. A fost o «foarfecă» perfectă a lui Cristiano Ronaldo. Sincronizarea este cea mai importantă. Evident că este şi o execuţie antrenată, dar nu poţi să faci aşa ceva la fiecare antrenament, de 10-15 ori de zi, că apoi te deşurubezi total la 30 de ani"

Cătălin Cursaru - "Și eu am dat un gol oarecum similar, în 2002, de-am ajuns la «Faza zilei» pe CNN. Mi-aduc aminte că Bogdan Lobonț, un mare portar, cel căruia îi marcasem, a spus că a fost «foarfecă» de Champions League. A fost anul în care am ajuns golgeterul campionatului. Nu e chiar ușor de făcut, trebuie să simți exact mingea"

Mihai Roman I - "Cred că s-a uitat la meciul nostru cu Dinamo. Dar diferența e că a dat mai bine și a avut mai mult noroc. Pe a mea a parat-o Penedo". 

După 2000, în campionatul intern, au mai înscris din "foarfecă" fotbaliști ca Ionel Dănciulescu, Gueye Mansour și Florin Costea, iar ex-steliștii Cristi Ciocoiu și Vlad Chiricheș au punctat astfel în cupele europene.

"La ultima «foarfecă» pe care am făcut-o la națională mi-am rupt mâna la antrenament! Da, am picat într-o groapă şi mi-am rupt mâna"
Adrian Mutu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  06 Aprilie 2018, 09:18

Era cu totul altul contextul pe vremea lui Papin : nu aveam presa online, social media, la TV se transmitea putin fotbal din campionatele straine samd

1552028481725614
Panda Sorin  •  05 Aprilie 2018, 23:38

Ziaristii lu' Peste... De unde sa auda ei de Papin daca n-au auzit nici de Burleanu, fotbalist cu peste 350 de meciuri si 60 de goluri in prima divizie. Cica a evoluat la FC Scornicesti si Dinamo Bacau. Nici macar de FC Olt si SC Bacau n-au auzit..

cip1978
cip1978  •  05 Aprilie 2018, 23:05

A dat si Cristiano Ronaldo un gol din foarfecă si se vorbește despre asta de câteva zile! Dar Jean-Pierre Papin cate astfel de goluri nu a dat si nu a mai vuit atât mass-media ....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close