INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - VARDAR 3-0

VIDEO+FOTO Brazilia roş-albastră » Steaua a intrat în istorie, obţinînd aseară succesul cu numărul 100 în Europa, 3-0 cu Vardar

Adi Popa a făcut
un meci excelent
aseară, dar
barele i-au
refuzat de două
ori bucuria
golului
Foto: rpressport.ro
Adi Popa a făcut un meci excelent aseară, dar barele i-au refuzat de două ori bucuria golului Foto: rpressport.ro

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 16 iulie 2013 23:29

Steliştii s-au distrat cu campioana Macedoniei şi aproape că şi-a asigurat prezenţa în turul trei preliminar al Champions League


Steaua a debutat perfect în noul sezon european! "Militarii" nu le-au oferit nici o şansă celor de la Vardar, o formaţie modestă, parcă resemnată cu eliminarea încă din startul partidei. Campioana României a intrat pe teren hotărîtă să stabilească rapid cine va fi învingătoare şi după doar cîteva secunde, Stanciu trimite puţin pe lîngă. Tot el găseşte cadrul porţii în minutul 5, portarul respinge, dar Nikolici nu reuşeşte să-l învingă din doi metri. Tănase preia comanda, driblingurile îi ies şi lui, dar muntenegreanul nu fructifică o pasă ideală!

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

"Dodel" european
Adversarii nu izbutesc să iasă din propria jumătate. Stanciu şi Dodel le ascund mingea, Popa fuge cu ea de nu se vede, iar Bourceanu şi Pintilii par Xavi şi Iniesta pe lîngă adversarii lor. Fundaşii urcă şi ei, iar Georgievski îl lansează pe Adi Popa, care şutează din unghi la colţul lung. Mingea loveşte bara şi ricoşează la Tănase, de unde e trimisă în plasă cu mult calm: 1-0! 12 minute de senzaţie pentru români, chin teribil pentru macedoneni.

Steaua însă nu cedează! Macedonenii se enervează, împing, încearcă să provoace. Latovlevici zîmbeşte. Atitudine de campion! Roş-albaştrii rămîn sus şi Bourceanu execută o lovitură liberă de pe stînga. Pavlovici nu riscă şi încearcă să respingă, iar mingea şterge bara (14).

Pintilii la foc automat
Plictisit în defensivă, Chiricheş nu mai rezistă şi urcă şi el în atac. Îi calcă o minge lui Latovlevici, Vardar scapă (17). Un minut mai tîrziu, Pintilii şutează din voleu de la 25 de metri, goalkeeperul reţine. Spectacol cu iz brazilian pe Arena Naţională! Ce n-a putut cu piciorul a reuşit cu capul, graţie şi lui Bourceanu, a cărui centrare s-a oprit pe fruntea lui Mihai, de unde s-a scurs în plasă printre trei adversari şi sub privirile lui Pavlovici (21): 2-0! Cei peste 40.000 de fani exultă în tribune, Reghecampf bea din sticluţa sa de apă şi zîmbeşte.

"Motoreta" nu se lipeşte de gol
Gazdele nu fac pasul înapoi nici acum. Rămîn în coasta macedonenilor. Nikolici se simte şi el fotbalist, ia o acţiune pe cont propriu, ba chiar şi driblează!, apoi trimite cu sete la colţul scurt, dar Pavlovici e la post de data aceasta (31).

Latovlevici dă drumul la exterioare, Pintilii îşi mai încearcă o dată norocul, însă nici de data asta nu-i iese cu piciorul. Lato rămîne în ofensivă, Stanciu îl găseşte bine, şutul se duce peste poartă. Pe dreapta, Popa cere mingea cu insistenţă, o primeşte, intră în care şi trage cu sete, iarăşi loveşte bara! De data asta cea de la colţul scurt. Totuşi, norocul ţine cu cei mai buni, iar mingea ajunge în poartă, după ce l-a lovit în spate pe Pavlovici. 3-0 la pauză!

Repriza a doua începe cu aceeaşi partitură. Românii în atac, macedonenii dezorientaţi. Chiricheş conduce ofensiva, sezonul trecut i-a mers bine în Europa, speră să fie la fel şi acum. Driblează doi adversari, mai pierde unul pe drum, apoi îi pasează lui Tănase, dar "Dodel" se pierde la finalizare (48). Minutul 52 aduce primul şut spre poarta lui Tătăruşanu, unul modest, mult peste, din lovitură liberă de la 30 de metri.

Activ, dar ratangiu
Relaxat, Reghe îi scoate pe Stanciu şi Nikolici şi îi trimite pe teren pe Iancu, respectiv Piovaccari. Italianul are şansa primului gol în roş-albastru, Pavlovici i-l refuză (65). Mult mai activ decît Nikolici, atacantul împrumutat de la Sampdoria a mai ratat o dată, cu un sfert de oră înainte de final, trimiţînd centrarea lui Popa peste poartă din 6 metri!

Pe final, Iancu are şi el şansa golului în două rînduri, dar nu i-a ieşit. S-a terminat 3-0, suficient ca Steaua să meargă mult mai relaxată la Skopje şi să fie mai interesată de tragerea la sorţi de vineri pentru a vedea pe cine întîlneşte în turul 3 preliminar.


14-0 a fost raportul ocaziilor în favoarea steliştilor, conform monitorizării InStat

579307-caseta-steaua.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
vasile_69
vasile_69  •  18 Iulie 2013, 10:40
Postat de ticutroya pe 17 Iulie 2013, 17:27

Ba baiete , tu care ai scris articolul , esti de-o prostie rara , greu sa te intreaca cineva , cu-n asemenea titlu de rahat !!???

DACA IN TITLU ERA INSERAT NUMELE RAPIDULUI SI NU AL STELEI NUMAI ERA UN ARTICOL DE RAHAT!!!.VULPEA SARACA!!!...CAT ESTI DE RIDICOL!!!

ticutroya
ticutroya  •  17 Iulie 2013, 17:27

Ba baiete , tu care ai scris articolul , esti de-o prostie rara , greu sa te intreaca cineva , cu-n asemenea titlu de rahat !!???

thumbzilla..
thumbzilla..  •  17 Iulie 2013, 11:50
Postat de mutulica10 pe 17 Iulie 2013, 10:31

nush dc insista cu jucatori gen tatu sau piovaccari cand avem p radut sau costea

lasa-ma cu costea....piovaccari e mult peste costea.a avut zeci de sanse sa demonstreze ca-i fotbalist si nu a facut-o.cu trei goluri in campania de pregatiri contra unor neica nimeni in fotbal nu devii peste noapte fotbalist adevarat.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează