INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SEVILLA - MANCHESTER UNITED 0-0

VIDEO + FOTO De Gea a salvat-o pe United la Sevilla cu parada anului: “Mi-a tăiat respirația! E cel mai bun din lume!”

FOTO: Reuters +2   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 09:21

Sevilla și Manchester United au terminat la egalitate, 0-0, în turul optimilor UEFA Champions League. Portarul David  De Gea a salvat "diavolii" cu parada anului.

Portarul lui Manchester United, curtat de câțiva ani de Real Madrid, a avut un reflex incredibil la lovitura de cap din 6 metri a lui Muriel.

Înaintea meciului de pe "Sánchez Pizjuan", Ray Wilkins, fost internațional englez, ex-Chelsea, Manchester United și AC Milan, o compara pe Sevilla cu West Brom, Crystal Palace sau Swansea. "Pe ce loc ar fi Sevilla în Premier? Probabil că pe ultimele șase locuri". 

O neașteptată eroare. Echipa andaluză a făcut-o pe Manchester să arate ca și cum ea s-ar lupta pentru evitarea retrogradării. Și ar fi învins-o, dacă nu l-ar fi avut pe De Gea în poartă. Goalkeeperul madrilen atât de curtat de Real în ultimul timp a fost salvatorul "diavolilor" miercuri.

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului

L-a uluit pe Ferdinand

În minutul 45+1, după ce respinsese uimitor și în fața lui Nzonzi, De Gea s-a aflat singur în 6 metri cu Muriel. Atacantul columbian a lovit mingea cu capul, foarte tare și cu portarul prins pe picior greșit. Golul părea inevitabil, dar "îngerul David" a întins mâna dreaptă într-un reflex rarisim și în handbal. Muriel, care nu credea că acel balon a putut fi parat, s-a sprijinit cu capul de bară, disperat. 

În studiul televiziunii BT Sport, Rio Ferdinand, odată cel mai scump apărător, cumpărat de Manchester de la Leeds cu 46 de milioane de euro, în 2002, a exclamat uluit: "De Gea mi-a tăiat respirația cu acea paradă. E cel mai bun portar din lume!". 

 

 Reflexul lui De Gea în fața lui Muriel

Distanța de la cap la mână: 4,5 m
Viteza loviturii: 91 km/h
Timp de la cap la mână: 0,18 sec
Înălțimea plonjonului: 2,1 m

"Cred că De Gea a făcut un meci cu adevărat fabulos. A fost incredibil de bun" Vincenzo Montella, antrenor Sevilla

9 a fost nota luată de David De Gea în Daily Mail pentru prestația de miercuri: omul meciului cu Sevilla

8șuturi pe poartă a avut Sevilla miercuri, față de numai unul singur al lui Manchester (25-6 la poartă)

L-a îmbrățișat pe reporter

Venit la microfonul BT Sport, după meci, Mourinho a avut o reacție surprinzătoare. Când reporterul i-a spus că Scott McTominay a jucat bine, managerul lui United l-a întrebat: "Pot să te îmbrățișez? Îți mulțumesc, îți mulțumesc" (foto).

Mou a explicat: "Nu mai suport întrebările legate de Pogba. McTominay, acest puști, a jucat ca și cum ar fi fost al 13-lea meci în Champions League. A fost uriaș, a făcut totul bine. L-a blocat pe Banega, playmakerul lor". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
badeadorian
badeadorian  •  22 Februarie 2018, 10:43

Se exagereaza !! . De Gea este un portar de valoare dar respectiva interventie este normala la un portar bun. Ne place sa cautam senzationalul dar acesta nu creste zilnic in copac . Daca vreti senzational revedeti interventia lui Gordon Banks la executia lui Pele de la C.M. 1970 . https://youtu.be/ngE9RCAdWaE

duffyduck
duffyduck  •  22 Februarie 2018, 10:20

Nu zice nimeni ca nu e un portar bun, dar la faza respectiva, Muriel trimite "slab" din punct de vedere tehnic, fix in manusa portarului. Cand nu inscrii de acolo, nu e reflexul miraculos al portarului, este ratarea atacantului. In alta ordine de idei, De Gea a scapat de cateva ori sapunul in poarta, va dati seama daca era la FCSB, il trimitea nea Jiji la Chiajna dupa primul meci ...

atentu
atentu  •  22 Februarie 2018, 09:58

Gata, e rezolvată treaba. De Gea este ca şi transferat de cioban la FCSB !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează