INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - MAN. CITY 3-0

VIDEO+FOTO Mitraliat! 3 lecții pentru Pep Guardiola » Jurgen Klopp l-a copleșit pe managerul lui City: "Nimeni n-a dansat în vestiar"

Foto: Reuters +11   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 05 aprilie 2018 08:56

Liverpool a fost net mai bună în momentele cheie ale meciului: presing, atac, apărare. "A fost într-adevăr excelent. Am jucat aproape perfect în prima repriză", e fericit managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, care a învins-o pe Manchester City, scor 3-0.

Trei lecții oferite de Jürgen Klopp rivalului său. Nu cele trei victorii pe care le are în Anglia în fața lui Guardiola - sunt șase în total, nimeni nu are mai multe împotriva lui Pep. Nici măcar cele trei goluri fantastice marcate mercuri. Ci momentele de joc, atât de bine controlate de Liverpool pe Anfield.

Vezi VIDEO cu golurile meciului!

PRESING

A forțat-o să greșească

Ca și pe 14 ianuarie, când i-a dat trei goluri în nouă minute la acel 4-3 din Premier, presingul avansat, foarte aproape de careul advers, a fost principala armă a neamțului. A surprins-o, a sufocat-o, a copleșit-o pe City. Din nou. O presiune constantă, agresivă, care a provocat greșelile în lanț ale apărării din Manchester, punctul nevralgic al viitoarei campioane insulare.

ATAC - CONTRAATAC

Știe ce-l așteaptă, dar nu are soluții

Chiar dacă știe ce forță ofensivă are Liverpool, Guardiola nu găsește antidotul. "Nu doar Salah, ci și Mané și Firmino, toți trei. Sunt aproape de neoprit. Felul în care joacă Liverpool e foarte complicat pentru noi. Sunt atât de rapizi", afirma catalanul înaintea partidei.

Totuși, nu are soluția să blocheze avalanșa roșie. Și în atac, însă mai ales pe contraatac, unde viteza de reacție a întregii echipe (nu numai a tridentului din față) e înspăimântătoare. Din trei-patru pase, LFC e deja în suprafața de pedeapsă, unde nu ratează. Patru șuturi pe poartă, trei goluri în 19 minute de foc în prima repriză.

APĂRARE

Niciun spațiu liber

Presingul îl ajută enorm, dar formația lui Klopp poate să se și apere în propriul teren, cum a făcut-o după pauză, din clipa în care l-a pierdut pe Salah. Aglomerat pe centru, pentru a stopa atacul vertical al adversarilor, cu jucătorii inteligent poziționați, astfel încât să nu lase spații libere nici între linii, nici între ei pe aceeași linie. Mereu în superioritate, au format un zid imposibil de depășit de City. Care a încheiat meciul cu 0 șuturi pe poartă, o premieră din octombrie 2016!

"E mai bine decât să avem trei goluri de recuperat"

După un asemenea meci, Jürgen Klopp e mulțumit, mai ales de prima repriză. "A fost într-adevăr excelent. Am jucat aproape perfect 45 de minute, cu trei goluri extraordinare", se bucură managerul german. "După pauză, aș fi vrut să văd mai mult fotbal, sper că e clar, însă rezultatul e mai important. E mai bine decât să avem trei goluri de recuperat".

Nu e încă totul terminat. "Am bătut cea mai valoroasă echipă din lume, e ceva rar, pentru că e chiar tare, o frumoasă performanță, dar nimeni nu a dansat în vestiar", mai spune Klopp. "Sărbătoarea, la momentul ei, nu cu patru săptămâni înainte". 

"Nu vreau să fac comparații, nu mă interesează să fiu mai bun ca Man. City, ci să joc în semifinale. 3-0 înseamnă mai mult ca 1-0 sau 2-0, dar nimic nu e decis" Jürgen Klopp, manager Liverpool

Salah s-a plâns de aductori. "Mi-a zis că totul va fi bine"

Accidentarea lui Mo Salah, care le-a spus medicilor că are dureri la aductorii piciorului stâng, fiind înlocuit în minutul 53, i-a mai estompat puțin bucuria lui Klopp. Egipteanul, cel mai performant marcator din primele 5 campionate europene, a mai făcut un meci mare, cu gol și assist.

Are 38 de reușite și 13 pase decisive în 43 de partide jucate în acest sezon în toate competițiile. "Trebuie să așteptăm diagnosticul. Am vorbit cu el la sfârșit. Mi-a zis că totul va fi bine", a declarat managerul. 

"Dacă aș fi jucat acum împotriva lui Salah, m-aș fi dat lovit, aș fi cerut rapid înlocuire. N-ai nicio șansă împotriva lui" John Arne Riise, fost fundaș stânga Liverpool

"Am trecut printr-un sfert de oră de o ineficiență absolută, atât în atac, cât și în apărare. Am avut momente de incertitudine, am încercat lucruri care n-au mers. Nu spun că e nevoie de un miracol, dar trebuie să dăm peste sută la sută pentru a răsturna această situație. Nu e nimeni care nu mai crede. Știm că putem avea și 20 de șuturi pe poartă într-un meci"
Vincent Kompany, căpitan Man. City

"Atmosfera era electrizantă și am folosit-o. Ne-am dus direct la țintă, profitând de toate șansele. Sunt dezamăgit că voi fi suspendat la retur, dar e mai important că am câștigat cu o asemenea performanță"
Jordan Henderson, căpitan Liverpool

LIVERPOOL - MAN. CITY 3-0
(Salah 12, Oxlade-Chamberlain 20, Mané 31)

LIVERPOOL: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain (85 Moreno), Henderson, Milner - Salah (53 Wijnaldum), Firmino (71 Solanke), Mané. Antr. J. Klopp

CITY: Ederson - Walker, Otamendi, Kompany, Laporte - De Bruyne, Fernandinho - Gündoğan (57 Sterling), D. Silva, L. Sané - G. Jesus. Antr. P. Guardiola
A arbitrat Felix Brych (Germania)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
alexzece
alexzece  •  05 Aprilie 2018, 16:07
Postat de Lengyel Adrian pe 05 Aprilie 2018, 12:11

E clar ca Liverpool a fost mai buna , dar sa nu uitam ca primul gol a fost din offside clar , iar acelasi tusier le-a anulat aiurea un gol lui City... Asteptam arbitrajul VAR si in UCL pentru ca arbitrajele sunt din ce in ce mai proaste!!!

'Ti-ai boalii cu VAR-ul vostru.Omul e imperfect,greseli vor exista mereu.Vreti sa faceti din viata un proces de robotizare continua.Sa vedem cand robotii or sa va fure slujbele,sa vedem atunci cum va fi.Ineptilor.

mm_mihai_mm
mm_mihai_mm  •  05 Aprilie 2018, 15:56
Postat de emilou pe 05 Aprilie 2018, 11:30

In repriza a doua, Liverpool nu a trecut de centrul terenului. Neamtul a aratat 3 minute de prelungire si a fluierat sfarsitul dupa 2 minute si 50 de secunde, intr-o repriza cu destule intreruperi. Nu a fost ofsaid la golul anulat. E clar ca City nu a facut un meci bun dar nu mi se pare corect sa-l desfiintati pe Guardiola dupa meciul asta. Sunt curios ce veti zice daca se va califica.

Maestre, la 3-0 tu iti mai propui sa treci centrul terenului sau sa conservi rezultatul ? Ia-te de mana cu Nistor de la dinamo.

824198750992033
Tiberiu Nagy  •  05 Aprilie 2018, 15:34

Liverpool este echipa care te surprinde mereu ... in bine , evident ! De la restul ne-am obisnuit cu anumite asteptari ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează