INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIITORUL - APOEL 1-0

VIDEO, FOTO Viitorul - APOEL 1-0 » Perfect! Campioana învinge acasă fără să primească gol și are prima șansă la calificarea în play-off-ul Ligii. Execuție magistrală a lui Ganea!

Foto: Facebook/@apoelfcofficial
Foto: Facebook/@apoelfcofficial

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2017 23:00

Viitorul a câștigat cu scorul de 1-0 duelul de acasă cu APOEL Nicosia, în prima manșă din turul al treilea al preliminariilor Ligii Campionilor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Cristi Ganea, din lovitură liberă. Returul se va juca miercuri, 2 august, ora 20:00, fără televizare deocamdată.  

I-AU SUFOCAT!

La Ovidiu, lupta pentru zecile de milioane de euro din Champions League e, până la urmă, confruntarea dintre două crezuri. Hagi iese la bătaie cu o formație dominată de români.

"Putem să facem performanță și cu ai noștri, numai că trebuie să știm să-i creștem" e una dintre frazele clasice ale "Regelui".

Printre titulari, Gică aruncă 10 "de-ai noștri" și un singur stranier, Boli. E, practic, echipa pe care a încălzit-o în primele două etape de campionat, cu un singur om schimbat din formulă. Casap, accidentat, apoi Dani Lopez și, acum, cu ciprioții, Cicâldău, unul dintre pariurile promise pentru acest sezon.

Dincolo, în tabăra lui APOEL, un singur fiu al Afroditei, Merkis. În rest, un conglomerat de olandezi, spanioli, portughezi ori sud-americani, veniți la Marea Neagră în căutarea comorii Ligii Campionilor.

Benzar e peste tot

Avansat în linia mediană, cu Boli trecut fundaș dreapta, Benzar e prima armă din arsenalul lui Hagi. Pe picior de plecare în Portugalia și gata să mai umple vistieria dobrogenilor cu câteva milioane de euro, Romario se îmbracă de la început în costumul eroului.

Caută poarta cu un șut pe jos (14), trage în forță peste transversală (18), îi pune pe cap două mingi de manual lui Boli (19, 25), găsește culoarul unui contraatac tăios (31), pare omul croit pe bancurile tribunei, cu "el centrează, el șutează".

Pe bancă, Gică fierbe la fiecare pasă, ar vrea parcă să intre în mintea jucătorilor, să le teleghideze traseele. Pe gazon, Viitorul arată ca o trupă care-și știe lecția și, în contrapartidă cu bâlbele FCSB-ului de cu o seară înainte, oferă încă un răspuns despre cine a meritat să câștige campionatul trecut. Și de ce!

Cicâldău iscă ropote de aplauze

Sunt momente în care "albaștrii" lui Hagi stau cu stoperii la centrul terenului, Țâru își permite să iasă la recuperare la 60 de metri de propria poartă, nu doar să fie prezent pentru o lovitură de cap la un corner în final de repriză. Iar la mijloc, Cicâldău scoate la rampă o serie minunată de accelerări și servicii pentru ofensivă, care ridică în picioare stadionul, cu toți cei 4.500 de spectatori.

După 45 de minute pe care scrie speranță, "Regele" mută cu Vână în locul lui Marius Constantin, îi reașează pe Benzar fundaș dreapta și pe Boli stoper și dă drumul mai departe la morișcă. Publicul e încântat, și nu e doar efectul relaxării din vacanță, iar gazdele răspund cu același ritm din primul mitan. Țucudean (50, 57) și Chițu (54) preiau prim-planul, iar ciprioții se mulțumesc să se închidă în propria jumătate și să mai respire adânc la câte o degajare disperată.

Cristiano de Ovidiu

Când mai sunt circa 25 de minute până la final, Hagi plusează cu perla Coman, la prima apariție în actualul sezon. Băiatul din Brăila încearcă primele șerpuiri pe flancul stâng, i-ar plăcea să-l păcălească și pe arbitru cu o îngenunchere teatrală în careu, dar nu se lipește, deocamdată, la finalizare. Apare însă parcă de niciunde personajul serii, la o lovitură liberă de la aproape 30 de metri: Cristi Ganea.

Fundașul stânga fixează plasa cu privirea, adoptă pașii și poziția lui Cristiano de Real și prinde un trasor colosal pentru un 1-0 care încununează o presiune formidabilă din partea Viitorului. E minutul 76, spectatorii simt nevoia să dea drumul la celebrele valuri, iar numele lui Hagi e scandat repetat din tribune, ca în vremurile în care "Regele" însuși marca spectaculos din faze fixe rămase pe genericele istoriei.

Borna Nicosia

Rămâne așa până la final, cu cea dintâi victorie europeană a Viitorului. Proiectul lui Hagi mai are nevoie doar de un zvâc la retur pentru a obține și o primă confirmare europeană, minimum grupe Europa League, pe care mulți defetiști din țară o luau peste picior, ca o glumă de rostit sarcastic la o cafea.

"Regele" își vede însă de treabă și e la un pas să pună mâna pe primul pot financiar european. Nicosia va fi borna decisivă, săptămâna viitoare! 

 

FC Viitorul Constanța a învins echipa cipriotă Apoel Nicosia cu 1-0, după golul înscris de Cristi Ganea, în min. 75. Meciul a fost difuzat de TVR 1.

Posted by StirileTVR on Wednesday, 26 July 2017

 

livetext » viitorul - apoel 1-0 
A marcat: Ganea '75
Țucudean a fost eliminat în minutul 90+2

FINAL de meci!

min.90+2: Țucudean îl faultează pe Waterman și vede al doilea cartonaș galben! Atacantul va rata returul de la Nicosia.
min.90:
3 minute de prelungire pentru această partidă.
min.84: Florinel Coman ratează o ocazie uriașă de 2-0!
Atacantul Viitorului driblează doi fundași ai ciprioților și șutează din interiorul careului, dar mingea trece puțin peste poarta lui Waterman.
min.83:
APOEL încearcă să plece pe contraatac, dar Boli interceptează balonul în jumătatea adversă și faza se stinge.
min.75: GOOOOL VIITORUL!!! Cristi Ganea deschide scorul cu un șut imparabil din lovitură liberă, de la aproximativ 30 de metri!
min.73:
Viitorul continuă să atace, dar fără a pune un pericol real la poarta lui Waterman.
min.67:
Boli pierde un duel cu Bertoglio în propriul careu, însă Cristi Ganea intervine înainte ca fotbalistul lui APOEL să apuce să șuteze și trimite mingea în corner.
min.66: Hagi face și a treia schimbare și îl scoate din teren pe Chițu, iar în locul său intră Florinel Coman.
min.62:
Boli interceptează excelent o pasă a lui De Camargo pentru Bertoglio și stopează un contraatac periculos al celor de la APOEL.
min.58:
Vână şutează din afara careului, balonul loveşte un fotbalist al lui APOEL, iar fotbaliştii lui Hagi cer lovitură de la 11 metri. Centralul lasă însă jocul să continue.
min.57:
Benzar centrează în faţa porţii, de pe partea dreaptă, dar Rueda respinge înainte ca fotbaliştii Viitorului să poată relua spre poartă.
min.55:
Ţucudean primeşte din nou excelent în careu, dar întârzie şutul şi este deposedat de fundaşii ciprioţilor.
min.50:
Viitorul are posesia în acest start de repriză, însă jucătorii antrenaţi de Hagi nu forţează pătrunderile în atac.
A început repriza secundă!
Hagi a efectuat o dublă modificare la pauză: Herea şi Marius Constantin au fost înlocuiţi cu Ionuţ Vână şi Dani Lopez.

Final de repriză!

min.40+1: Ocazie mare pentru Viitorul! Ţâru trimite mingea puţin pe lângă poartă, în urma unui corner executat de pe partea stângă.
min.45: Prima repriză va fi prelungită cu 3 minute.
min.39:
Ritmul jocului a scăzut, iar cele două formaţii îşi dispută mijlocul terenului. Viitorul a cedat posesia, însă are în continuare şanse bune de contraatac.
min.31:
Benzar şutează din afara careului, însă balonul este deviat de un fundaş al ciprioţilor şi apoi reţinut de Waterman.
min.30: Ocazie mare a lui De Camargo!
Râmniceanu a respins în faţă un şut atacantului lui APOEL, însă fundaşii Viitorului reuşesc să intervină şi să elimine pericolul.
min.24:
Ţucudean ajunge din nou într-o poziţie periculoasă în careul lui APOEL, dar este deposedat în momentul şutului.
min.23:
Şutul periculos al lui De Camargo de la marginea careului de 16 metri trece peste poarta lui Râmniceanu.
min.19:
Se înmulţesc ocaziile la poarta lui Waterman. Echipa lui Hagi pune presiune şi ciprioţii şi-au petrecut ultimele minute în propria jumătate de teren.
min.15: Ratare uriaşă a Viitorului!
Ţucudean şutează din unghi, dar portarul lui APOEL atinge mingea şi o deviază în corner! 
min.14:
Benzar încearcă un şut de la distanţă, dar balonul trece pe lângă poartă.
min. 9: 
Vinicius șutează de la 20 de metri, însă fără probleme pentru Râmniceanu, care reține imediat.
min. 6:
Boli centrează în careu, mingea e recentrată în careul mic de un jucător al Viitorului, iar Rueda respinge în ultima fază.
min.1: A început partida! Ciprioţii au avut lovitura de start!

Echipele au ieşit pe teren, iar meciul va începe în câteva minute! Aproximativ 4.000 de oameni sunt în tribunele arenei din Ovidiu. 

Echipele de start:

Viitorul: Râmniceanu - Boli, Ţâru, Constantin, Ganea - Benzar, Nedelcu, Cicâldău - Chiţu, Ţucudean, Herea
Rezerve: Buzbuchi - Mladen, Fl. Coman, D. Lopez, Hodorogea, Pereira, Vână
Antrenor: Gheorghe Hagi

APOEL: Waterman - Milanov, Merkis, Rueda, Lago - Bertoglio, Vinicius, Nuno Morais, Ebecilio - Oar - De Camargo
Rezerve: Pardo - Artymatas, Alexandrou, Antoniou, Farias, Aloneftis, Vander
Antrenor: Mario Been

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (323)
mishu_74
mishu_74  •  27 Iulie 2017, 17:40
Postat de Alexandru Chis pe 27 Iulie 2017, 10:55

Cat priveste "Prima sansa", se asteptam meciu retur! Chiar nimeni nu vrea sa vada ca toti cei de la Apoel au jucat "1 solist" la acest meci? Chiar nimeni nu a vazut ca echipa cipriota a dorit sa piarda, dar numai la limita, pentru a castiga in meciul retur cu un scor care sa le asigure calificarea? Cine nu a "vazut" acasta "gandire" a ciprotilor insemna ca nu au intels nimic din legile nescrise care guverneaza fotbalul, mai ales cel din patria off shor-urilor, este un mare naiv. Dar, pentru presa din tara noastra, ridicarea in slavi a unei echipe firve si sortita eliminarii, acest eveniment inseamna o "mana cereasca".

ia-ti o vacanta ca ai mare nevoie...adica cipriotii au venit sa piarda tocmai ca sa se enerveze foarte tare ca au pierdut si sa castige la mare diferenta la ei acasa. :))) n-ar strica sa revizuiesti putin inainte sa apesi pe enter, nu de alta dar aberatiile astea raman, nu e ca si cum ai urla la luna de unul singur.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  27 Iulie 2017, 10:55

Cat priveste "Prima sansa", se asteptam meciu retur! Chiar nimeni nu vrea sa vada ca toti cei de la Apoel au jucat "1 solist" la acest meci? Chiar nimeni nu a vazut ca echipa cipriota a dorit sa piarda, dar numai la limita, pentru a castiga in meciul retur cu un scor care sa le asigure calificarea? Cine nu a "vazut" acasta "gandire" a ciprotilor insemna ca nu au intels nimic din legile nescrise care guverneaza fotbalul, mai ales cel din patria off shor-urilor, este un mare naiv. Dar, pentru presa din tara noastra, ridicarea in slavi a unei echipe firve si sortita eliminarii, acest eveniment inseamna o "mana cereasca".

gabisp
gabisp  •  27 Iulie 2017, 09:44

Bravo , HAGI ! Aici duce munca si talentul. Ai construit de la ZERO o echipa si un brand ; altii au distrus in cativa ani un brand ce valoreaza si acum zeci de milioane... E o diferenta URIASA !...

Vezi toate comentariile (323)
Comentează